Norrlandsresa

Nu äntligen skall vi börja skriva på vår blogg, den har legat i träda.

  

Norrlandsresan!

 

Någon dag innan midsommarafton 2007 lastade vi vår gamla husvagn Hobby för en färd mot Norrland med vår hund Tees. Första natten smög vi oss in på en liten övergiven landsvägsstump söder om Jönköping och hoppades på att inga vägpirater skulle hitta oss och det gick ju vägen.


 Färden gick sen vidare mot Stockholm och söder om Arlanda började midsommarens köer och i flera kilometer använde vi bara tvåan och ettan. På kvällen svängde vi av mot en campingplats, men den var tyvärr stängd. Då hittade vi en stor parkeringsplats till Björklingebadet och där nattade vi och Tees badade och sprang runt i sjön.

 
image12


 Midsommarafton firade vi på en helt underbar camping, Malnbaden, strax öster om Hudiksvall, alldeles nära havet. Redan där njöt vi av en alldeles molnfri dag och fastän ingen alkohol intogs så ramlade Timo i gatan och fick ont i ett par revben, utav sin inhalator.

image14

Där bastade Timo tillsammans med en okänd pappa med sin son, som sedan visade sig vara en f.d. ishockeykompis till Mikael Nordberg i Njurunda. Då tyckte man att världen är väldigt liten när man börjar kommunicera med okända personer. 

image13


Därifrån körde vi sedan upp till Njurundaporten där vi skulle träffa Mikael: Under tiden tittade vi på en otroligt gammal och vacker kyrkoruin. Sedan blev vi hjärtligt mottagna av Mikael som först lotsade oss till Sundsvalls Golfklubb, där vi parkerade Hobbyn vid hans fina verkstadsbyggnad.


 image40

Därefter åkte vi hem till Susanne och Mikael och deras lille pojke Joakim, som tyckte att "varför pratade vi så konstigt" ? Kunde det månne vara vår vackra skånska dialekt?

image19


Vi blev bjudna på en god måltid innan det åter var dags för det gamla paret att åka till Hobbyn för nattens sömn.

image18image20






  







Vi låg vid verkstaden i flera dagar och åkte runt och njöt av omgivningarna, tittade bl a på den påtänkta golfanläggningen på Alnön, som kan bli hur tjusig som helst. Träden där ute var hårt angripna av larver; som hade ätit upp alla bladen:

  image17


Micke och jag var så klart runt hela hans anläggning och kollade bl a en helt nysådd greenområde och allt såg mycket proffsigt ut, så man blev så klarat lite stolt över hur han har utvecklats som greenkeeper på Sundsvalls Golfklubb.


Maskinparken, personalutrymmen samt banteamet verkade för mig hålla mycket bra standard. På kvällarna ställde Susanne upp med mat o dryck så vi blev riktigt bortskämda i Njurunda.


På måndagen efter midsommar hade jag beställt tid på Sundsvalls sjukhus för borttagning av 3 stygn, någon mm under vänster öga, och det gick bra även om det kändes lite. Ögonläkaren tyckte att det var otroligt att det hade läkts så fint på den korta tiden.

image41


På morgonen kom bankonsulenten för Norrland, Boel på besök och sedan var det dags att vi tillsammans med Mikael och Joakim skulle åka till Örnsköldsvik och få en titt på Per Olof Ljungs arbete med Veckefjärdsbanan, den som alla kallar för "Foppabanan".

image22

Banan låg ju helt fantastiskt vackert mellan E- fyran och havet. Landskapet var otroligt vackert. Som tur var fanns Per Olof på plats vid verkstaden och jag fick den stora äran att få en givande tur tillsammans med honom över alla 18 hålen.

image23

Per Olof beklagade att han inte hade tid och möjlighet att vara med oss en längre stund då han var mitt i sin flyttning till ett annat hus.Körningen över Höga Kusten var i och för sig en minnesrik upplevelse. Även om jag är höjdrädd, men jag körde ju inte. Vilka vyer!!! På vägen tillbaka till Sundsvall fick vi se en olycka en timmerbil hade vält.
image25

På Sundsvallsbanan blev det även fotografering och intervjuer för klubbens hemsida.

image38

Kolla och njut! Sedan tackade vi familjen Nordberg och banteamet för mycket givande Norrlandsdagar. Och nu vet vi att det går att odla gräs även norr om Stockholm och att de har både el och telefoner så högt upp i landet. Tack för mysiga och SOLIGA dagar. 

image24


Efter Norrland, hade vi tänkt oss Dalarna, så vi körde mot Orsa Finnmark, (tänk, vi finländare har även fått hjälpa dalmasarna att komma igång. Annars hade väl Dalarna blivit efter för mycket!) Även Dalarna bjöd på fortsatt soliga dagar.

image26

I Mora tittade vi bl.a. på Vasaloppets målområde och vi var inte alls så trötta där, som skidåkarna brukade se ut på tv, konstigt eller hur?

image27

Ändå hittade vi ett par skidor där, men vi åkte inte på dem.
 
Nästa Vasalopp skall vi titta lite extra på målgången.
 
image28

Vi övernattade en natt vid Rättviks Golfklubb och njöt av en välskött bana och gillade teemarkeringarna.


image29

Sedan var det dags att uppsöka Falun-Borlänge Golfklubb och deras mångårige och duktige Kjell Mattsson och hans efterföljare Leif Mattsson. Kjell tog sig tid till att presentera sin gamla arbetsplats för mig medan Gunilla skulle maila till Sundsvall lite info. Det fick hon ju gärna göra då chefen på kansliet var en Cato, känd spelare från en av Sveriges toppklubbar nämligen Wittsjö Golfklubb. Efter Kjells rundtur på banan for vi hem till Kjell och Inez i Borlänge och grillade.

image30

Efter en mysig samvaro startade vi åter Saaben för att åter köra söderut. Vi njöt av Dalarnas häftiga natur och styrde kosan mot Färna där vi hoppades få träffa någon ur min svenska systers familj.

 

Syster Inger var ensam i stugan, men dottern Åsa skulle komma senare med sin Rolf. Vi njöt av ännu en solig sommardag och Inger o Gunilla åkte till Kolsva för att handla och jag blev kvar med Tees vid stugan. Mot kvällen kom då Åsa och Rolf och då grillades det åter i Sommarsverige.
 
image31

Det är alltid så roligt att träffa Inger och hennes familj och som oftast minns man gamla svunna tider. Jag vet inte varför men Åsa och jag har alltid kommit varandra nära och har lätt att prata med varandra. Efter en givande dag skulle nästa mål på resan vara Skövde. Innan dess fick vi stanna för båtarna korsade vår väg i Karlsborg. Nattlägret blev den här gången på en parkeringsplats vid idrottsplatsen.

 

Sedan ringde jag Sune Fasth i Skövde och han trodde att det kom hungriga gäster, så han frågade direkt om han fick bjuda på sill och potatis och det fick han ju gärna.  Efter Sunes förklaring hur man kom hem till honom stannade jag vid en mack och fick markerat vägen till hans gata. Vi kom lyckligt fram till Sune och det blev som alltid i hans närvaro en glad samvaro. Efter det att hans kära fru kom hem intogs middagen med jordgubbar som efterrätt.

 image32

Fast Sune har det jobbigt med sin svåra sjukdom, är det den alltid glada Sune som tar hand om oss. Och början är ju alltid Sunes gamla geniala: "Har du hört den här"? och så kommer det en ny vits igen.

 

Efter Skövde-dagen ringde vi till min svenske storebror Bengt, men de var bortresta så där blev det inget napp, men han återkom per telefon då vi tyvärr hade kört många mil förbi Skara, då det får bli en annan gång.. Vi besökte också Lerdala och Wittsjös f.d. pro Billy Falk och Ene.

image33

Billy och jag jobbade ihop ca 10 år på Wittsjö så vi har många vänner och episoder ihop.

Nästa besök skulle bli utanför Borås i Viskafors där Gunillas systerdotter Ann-Louise huserar med Ilkka och deras söner. Då vädret var soligt intogs en förmiddagsfika på uteplatsen och vår hund hann gräva en grop i gräsmattan så man fick snällt lova leverera lite gräsfrö till dem så att man kan komma fler gånger på besök. Tyvärr hade kameran laddat ur så det blev inga bilder.


Nästa anhalt var till 100 % Gunillas, hon ville få rejält med tid för att prova  kläder och handla på Ullared. Hon fick 2 dagar så att även hon skulle vara nöjd med vår sommartripp 2007. (jag uppskattade faktiskt hela resan, men Timo skall alltid överdriva) Ullareds campingplats var faktiskt en fin anläggning med "minitåg" in till "butiken". Jag var själv inne och hade faktiskt lite roligt åt hur människor uppträder i dylika omgivningar. När damerna kom med sina kundvagnar, gick mina tankar till radiobilbanorna, där det var kul att ramma så många som möjligt på kortast tid. Jag tror fortfarande att dylika köpcenter får fram människans sämre egenskaper, då vi från början inte var tränade att leva så nära varandra. Där protesterar jag Gunilla, det är en så gemytlig stämning i kön och man pratar med varandra och hjälper gärna till att hitta saker, men jag måste erkänna att orken inte finns som förr i tiden. Det visade sig att Timo hade fått mest kläder handlade där, så det var nog inte så dumt till slut.


image39 



























Så här kan man också göra på Ullareds camping.


image34

Vårt sista besök blev Landskrona där vi övernattade vid sonen Thomas hus och lekte med barnbarnen och de med våran Tees, då de ej badade i sin stora pool på gräsmattan. Det blev grillning igen (tänk vad mycket gott vi åt under semestern, så nu är det dags att banta igen)

image35


Mathias rakar farfar och Andreas tittar på.

image36image42

Linnea törs klappa Tees.

image37

Från Landskrona blev resan kort hem till Floragatan i Hässleholm. Ett jättetack till alla vi besökte och tack till döttrarna Carina o Christel för skötsel av gräsmatta och post mm. Hjärtligt tack alla!

 

RSS 2.0