Karneval bl a

På måndagen for Timo och Lasse Sjödahl till Wittsjö Golfklubb för att träffa Tommy, men tyvärr hade han semester. De körde runt banan och konstaterade att en del greener var infekterade av en svampsjukdom, troligtvis Antracnos. De informerade och diskuterade saken med klubbens duktiga greenkeeper Mikael Jönsson, som väl kände till greenproblemet. Annars mindes Lasse och Timo gamla upplevelser de hade från sin 10-åriga gemensamma arbetsperiod! Och de är många och roliga.




Lasse testar en klippare.

På tisdagen kom Siv för att kolla en husbil med Timo. Jag var hos diabetikersköterskan och fick lite råd, sedan var jag och permanentade mig.


Vi pysslade lite i trädgården och Timo städade ute på trottoaren. Det har varit en konstig sommar, först torrt och sedan mycket regn. Vi har nog bara klippt gräsmattan 3 ggr och det liknar ingen gräsmatta. Åtminstone 2 st Magnolior har blommat om, en andra gång uti stan. Carina kom och vi åt våfflor, gott men inte så nyttigt.




Agility på gång.

Vi passade barn, först kom Marcus och han hjälpte mig att dammsuga och sedan kom Sandra och Erica och då blev det agility och så fick de våfflor med glass.



Här vankas våfflor.




"Hundrädde" Marcus kelar med Tees och erica kollar.



Här görs nytt rekord på trampställningen.



Denna pjäs tycker Erica är rolig.



En trött morfar och en pigg Sandra.



Så här trött är Tees efter dagens spring.

På fredagen kom Siv och Boris, de skulle handla, men blev sittande och tittade på OS-tennisen, spännande och Sverige vann. Annars har det gått dåligt för svenskarna. Timo for till Kalevi för att basta.


På lördagen skulle Siv hämta Anette med familj som varit i Turkiet på semester. Carina och vi och hundarna åkte till Bjärnum och karnevalen,



Kommer de inte snart undra hundarna. Shiva och Vittra är riktigt avslappnade, Tees lite mer orolig.



Karnevalsdrottningen med sina tärnor.





Bilderna talar för sig själv.



Karnevalsgeneralen Bad-Olle Davidsson.



Angående cannabistråkigheterna i Skåne.



Micke "Grönwalls" Andersen.



OS-Ara- bråket.




Arja Saijonmaa.



En pellejöns som skrämde Tees, så att hon skällde på honom.



Medaljens baksida.



efter det blev det middag i Vittsjö hos Siv tillsammans med Anette o övriga. Det smakade gott som alltid.

Kalle o Anette, bruna som pepparkakor.



Carina o Kalle kollar OS.



Johanna hade blivit fin i Turkiet.



Jakob är intresserad av OS.



Här är det kaffe på maten.



Boris o Siv pustar ut.



Ellen gömmer sig när hon äter glass, men är ändå intresserad.


Idag måndag den 18 augusti började skolan igen och Timo var i sin klass, som nu är 3: an i en ny fin skolsal. En flicka, Jenny hade bytt till Kyrkskolan så nu blir det inte så mycket övning i engelska. Istället fick klassen en ny flicka från Umeåtrakten, Emmy, så elevantalet är intakt. Det var många kramar från barnen innan lektionerna började. Det kändes verkligen trevligt att åter vara med dem. Anette fortsätter som lärarinna men utan Linda, istället hjälper Anita till, samt flertalet fritidsledare. I köket fanns en ny matmor, men maten var lika god som vanligt. Även en ny biträdande rektor presenterades.

Nu gör vi en paus i bloggandet, men återkommer så småningom, var rädda om er och ha det så bra så länge..


Barbro

På onsdagen ringde Barbro, Timos svenska syster och berättade att hon skulle ta bussen från Ängelholm och komma på besök nästa dag.


Det är ingen riktig vakthund vi har, för när vi städade lite, tittade jag ut i uterummet och där stod Kalevi med Tees bredvid sig, viftande på svansen och vi hade inte hört något. Han satt kvar en stund och pratade. Det var väldigt varmt och kvavt ute.


Sedan kom då Barbro och vi satte på ac:n och fikade inomhus istället, då slapp vi ju getingarna också. Det diskuterades mycket om Timos barndom i Åstorp på Gjestvagn samt tiden efteråt. Tiden gick snabbt och snart var det dags för Barbro att ta bussen hem igen.




Senare på kvällen cyklade vi ner till stan och festivalen, men som vår dotter Carina säger, ni är allt några pensionärer, eftersom vi tyckte att volymen var för hög, det var för mycket folk och maten var för dyr. Så vi cyklade hem igen och då hade det svalkat lite, så vi satt i uterummet och åt kyckling och potatissallad istället. Kvällen blev helt ljuvlig och man kunde andas igen.

Idag fredag kom det några skurar och fast vi blev blöta, så klagar vi inte, det behövs så väl. Äntligen var det lagom i luften, så vi kunde gå en lång runda med Tees igen och sedan cyklade vi ner till stan och hämtade mina nya glasögon. Dyrt men kanske blir det bra ändå.


Det blev en langos att äta, när vi nu ändå var på stan och så ordnade vi lite på apoteket och efter det cyklade vi till Christel och fick kaffe, och inte så dumt med en pannkaka till. Vi klarade oss från regn, när vi for hem igen, men sedan har det både åskat och regnat. Nackdelen med regnet är att mördarsniglarna kommer fram igen, så det är bara att jaga dem.

Tees har nu kommit in i en tråkig period, när hon fäller hår, så vi borstar och borstar och hoppas att perioden snart går över.


Saaben och Kian


På måndagen var det så dags att gå på kalas. Erica fyllde 9 år och det blev fika med bl a äppelkaka och tårta. Hon blev nöjd med dagen, massor av presenter och god fika. Carina kom och farmor o farfar och faster Maggan samt kusin Anna med sin dotter Ella. Senare dök också farbror Håkan upp.





Syskonen Olsson, Marcus, Sandra och Erica



Anna med lilla Ella




Här kommer tårtan, marsipangrisen heter Erica och den smakade gott sa Erica



Här har Ella lite bus i Ericas knä och Erica sitter i farmors knä



De hade lovat mycket regn, det blev ca 50 mm och blåst, så vi tog ner alla hängande växter och plockade undan på tomten och som det blåste. Det gick knappt att sova. Carina råkade värre ut, hon var på hundträning i Höör och det blåste väldigt med träd som låg över vägen, hon föll så illa att hon slog i knäet och haltar nu.


SAABEN sista gången på Floragatan.



Tisdag, nu skulle Saaben köras ner till Landskrona och vi skulle få vår nya bil, en KIA Cee`d diesel, kombi. Det var datakrångel, så vi fick vänta till eftermiddagen för att få vår bil. Vi körde hem den till garaget och lämnade Tees hos Carina igen och så for vi till Landskrona. Samtidigt körde Siv o Boris från Vittsjö, så att vi skulle få åka med dem hem. De var först vid kyrkogården och sedan åkte vi hem till Rune och Laila för att gratta Laila i efterskott, men hade otur att de inte var hemma. Vi chansade på Janet men där var också tomt. Månne ett födelsekalas någonstans?  Så vi körde hem till Gunvor och Sven och där vankades det kaffe och bullar.


Gunilla, moster Gunvor och Boris.



Boris, syster Siv och Sven.


Så mötte vi Thomas vid stationen och så kom Patrik hem till Thomas och överlämnandet skedde, lite med nästan en tår i ögat. Vi har ändå haft Saaben i flera år och den har gått bra. Men vi skall ut på en långtur med husvagn och då var vi oroliga för om den skulle orka.


 

KIAN med en stolt ägare.



både från sidan och framifrån.



 

Tänk att Carinas såg fick lastas in i bilen.


Så nu börjar en ny era med en bil med "tusen" knappar att hålla reda på. Skall våra hjärnor klara av det? Som Timo sa, nu får vi parkera längst bort i ett hörn på parkeringarna så att ingen kan skada vår nya lilla bil.

Vi hämtade Tees från Carina och kunde inte förstå varför hon var så trött och bara ville ligga i sin korg, tom på morgonen la hon sig i korgen annars brukar hon gosa först ett tag i soffan. Men vi fick förklaringen av Carina, Tees o Vittra hade busat mest hela tiden.

Så här trött såg hon ut.



De 2 busiga Vittra och Tees, kolla greppet.





Var skall jag nu ta tag?




Kanske en liten dans!




Men vi kan ta det lugnt också, kollar du Tees så kollar jag matte säger Vittra.



Vad händer runt hörnet?



2 hundar som njuter och filosoferar.



Vi var på stan i några ärenden på onsdagen och då har festivalen börjat och Timo träffade en bekant där.


 
Sen for vi hem för att ta det lite lugnt. Thomas ringde och berättade att han hade en kompis som köpt en bil av samma märke och var väldigt nöjd med den. Den gick att köra i 170 och om man fällde in speglarna så gick det i 180, men jag lovar att det skall vi inte göra, framför allt inte när vi har husvagnen bakom.             

Linnea 3år

I fredags fortsatte värmen och Carina kom med hundarna på eftermiddagen, efter att varit hos veterinären med Vittra, som hade öroninflammation. Carina hade glass och vattenmelon som hon bjöd på, gott! Prata om hundar med nycker, Tees äter gärna honungsmelon och andra sorter, men inte vattenmelon. Det var vattenmelon som Carina hade med sig och första biten spottade Tees ut, men när hon såg att Shiva och Vittra gillade vattenmelon så skulle givetvis Tees också ha. Och då smakade det gott!!

Vi bestämde oss för att gå på bio på kvällen och se Mamma Mia. Vi kan varmt rekommendera filmen, underbar musik och vackra vyer, samt mycket humor, så vi skrattade gott och melodierna satt kvar i huvudet länge.


På lördagen lämnade vi Tees hos Carina och körde till Landskrona, för att gratulera Linnea på hennes 3 årsdag, som var på fredagen.


Samtidigt visade vi Saaben för en spekulant, som provkörde den och vill köpa den. Så nu är det problemet över. Vi får nog vår nya bil på tisdag eller onsdag, så då får vi köra ner till Landskrona igen och lämna Saaben.




Linnea uppskattade sina presenter och tog på sig den nya klänningen på en gång. Lilla Moa fick just mat och satt sedan hos farfar och somnade.






Ett glatt gäng.

Mathias och Andreas var också där, men åkte efter en stund, för Mathias skulle på en hästtävling Vår visit blev också kort, eftersom vi skulle hem och senare passa Christels barn eftersom föräldrarna skulle på fest.



Fler barnbarn, Thomas barn



Mathias



Andreas



Linnea




Lilla Moa

När vi lämnade Landskrona var vi tvugna att fotografera en rondell, de är så otroligt vackra i Landskrona.




Vi for och hämtade Tees och Carina höll på med målning av garaget.



och Vittra föjde oss till grinden.



Vi hann vila lite inne i svalkan, som vi hade satt på. Sedan gick jag en promenad med Tees, när Timo åkte till Christels och efter ett tag cyklade jag dit. Det blev pizza och underhållning på tv:n. Erica låg och sov, eftersom hon hade spelat fotboll och fått ont i huvudet. Det var nog för varmt för fotboll, så hon fick en tablett och så sov hon lite, men vaknade till chipsen och underhållningen.  Sent på kvällen cyklade jag hem igen till Tees och släppte ut henne och så kom Timo hem lite senare.


Eftersom det blev sent på kvällen, är vi lite sega idag och har i princip bara gått en långrunda med Tees, men vädret känns bättre och det har tom regnat en del skurar. Så det blir nog tidig sänggående och i morgon väntar ett kalas till, Erica fyller 9 år och hon har bjudit in oss och det vankas tom tårta sa hon. Hon berättade på lördagskvällen, att hon längtade så till måndagen, när hon fyller år.


Marcus prao hos morfar

På onsdagen hände det en del, jag var hos optikern för att prova ut nya glasögon och på eftermiddagen var vi båda hos vår fotvårdare och fick gjort vid fötterna innan hennes semester. Det är jätteskönt att bli fin om fötterna.

Senare på kvällen ringde Carina och frågade om vi skulle följa med till Hammarmölledamm med hundarna så att de fick svalka av sig lite. Det gjorde vi gärna, det är så vackert där och så kan hundarna springa av sig och de är lika mycket i vattnet som uppe på land. Det gjorde Tees gott att få rastat av sig lite. När vi kom hem fick vi duscha av dem eftersom vattnet var lite brunt och det är inte lika roligt.

På kvällen kom Siv och Boris och hämtade sin bil som hade stått hos oss när de var på Göta Kanal. Det hade varit trevligt men varmt.

På torsdagen var vi och kollade om vår bil snart var klar och fick beskedet att på måndag eller tisdag var det dags att hämta den.


Marcus ringde och undrade om vi behövde hjälp med något ,så han cyklade över till oss. Först fikade vi och sedan tömde de Saaben och så räknade de spargrisens innehåll. Det skall vara till semestern.




Så fick Marcus hjälpa morfar att såga ved i småbitar till Carinas spis.




sedan var det dags för morfar att grilla lite.






Hela tiden när Marcus gick runt på tomten följde Tees honom och var väldigt intresserad av vad han gjorde och Marcus klarar av det riktigt bra. Det är ju bara i början som hon hoppar och gör sig till, hon vill så gärna bli omklappad och gärna pussas lite.


RSS 2.0