Tees 2-årsdag


image369 Vår gulliga solstråle Tees

I dag den 25 februari är det en stor dag i vår familj, eftersom Tees fyller 2 år. Hon är solstrålen i vårt liv och vi grattade henne på morgonen, med lite godis och en ny boll, som hon tyckte om direkt och lekte med.

image368

Hon får oss på gott humör och det behövs, eftersom vi varit dåliga i flera dagar, med förkylning och magont. Därför har det inte heller blivit någon vattengympa, men Carina och Timo var och köpte biljetter till Bjärnumsrevyn till påsk och det ser vi fram emot. Vi har sett den några år och det är alltid roligt.


På eftermiddagen kom Shiva och Vittra och hälsade på och blev bjudna på godis. De fick sedan en tur till Hovdala, där de sprang av sig och njöt av vädret och att få vara fria.


image370

Tidigare var vi nere hos Andreas i Hofterup och gratulerade på hans födelsedag, tyvärr funkade inte kameran riktigt så fotona blev inget vidare.


image371 Hans nya skjorta som han gillade mycket

image372  Mathias fikar

Men nu har jag nog fått kläm på, hur man ställer in den så förhoppningsvis skall bilderna bli bättre i fortsättningen.

En eftermiddag var vi hos Christel och åt fastlagsbullar, som smakade riktigt gott.

image375  Erica och Sandra håller på med datorn


image373 Lilla Ellen äter glass

Siv, Anette och lilla Ellen kom på en snabbvisit häromdagen, de hade varit inne och handlat till Ellens födelsedag, så det blev en liten fika.


Timo var hos astmasköterskan och hans resultat hade blivit bättre, kanske pga att vi köpt en pipa med salt, som han skall inhalera med. Man kan ju hoppas.


image374 Hoppas nu att den gör nytta

I morgon skall vi till veterinären för Tees andra rabiesspruta, vi håller på att skaffa pass till henne, eftersom vi har som plan, att åka upp om Haparanda över till Finland med husvagn till sommaren, och då vill vi ha Tees med oss.



Söndagsutflykt 10 februari 08

I söndags var det riktig vår här nere, ca 10 grader och folk var ute och promenerade i vårsolen. Vi beslöt att åka ner till Thomas o Christine i Landskrona, men först körde vi in om till Gunvor Nyman i Rydebäck.


image359

Hon är med i Finska Krigsbarn och är konstnär och har målat koppar med namn, till alla våra barnbarn och nu var det dags att hämta Linneas och Moas koppar.


image360

Gunvor hade flyttat från sitt hus till ett nybyggt höghus i Rydebäck och vilken fin lägenhet, med rymd och ljus planering. Vi blev riktigt avundsjuka, allt i ett plan inga trappor. Vi hade en trevlig pratstund till en kopp kaffe och frallor, (som är förbjudet), men ack så gott det smakade. Sedan rastade vi Tees eftersom hon fick ligga i bilen. Gunvors dotter var allergisk, så det fick inte vara några hundar i hennes lägenhet.

Så körde vi mot Landskrona, vi körde gamla vägen och vad vacker den är med sina kullar (i Skåne, jo då) och vyn ut över havet mot Danmark. När vi körde förbi Landskrona golfklubb, var spelet i full gång och folk överallt

Framme hos Thomas fick Linnea bråttom att visa sina nyköpta skor och stövlar för oss.



image361

Hon provade också Sivs hemmastickade koftor och de passade.


image362  Siv känner du igen tröjan, den gjorde succe?!

Lilla Moa hade en liten skrikperiod så vi försökte trösta henne, sedan blev det lunch och så skulle vi så gå ut med Linnea.


image363 Christine o Moa


image364 Linnea vill hjälpa till

Bråttom på med nya koftan och stövlarna och så gick vi ut, Timo, Thomas, Linnea och jag. Vi hämtade Tees i bilen och så gick vi en promenad och hamnade vid en lekplats, där rutschkanan är favorit, det kom vi ihåg sen Skattkammarön.


image365

Linnea är väldigt intresserad av Tees, men lite rädd ändå, eftersom hon hoppar och vill slickas, men till sist fick hon klappar av Linnea, när farfar höll henne.


image366

På vägen hem ville Linnea sitta på farfars axlar och det fick hon givetvis.


image367

När vi kom hem igen, blev det kaffe och glass och sedan var det dags för hemfärd igen.

Framme i Hässleholm gick Timo av bilen lite tidigare och tog en promenad hem med Tees och vad lycklig hon var, när hon fick springa runt lite och sträcka på sig. Sedan tog vi det lite lugnt med tv, innan sängen kallade.


Fredagen den 8 februari 2008.


Nu måste jag skriva ner något som har hänt de senaste veckorna. Först och främst har vi så klart varit nere i Lund och hälsat på Moa med familj ett antal gånger.



image353 Pappa Thomas och lilla Moa

Det har ju alltid varit påfrestande och vid de senaste gångerna har jag själv blivit väldigt påverkad av alla de andra barnen också. Jag är alldeles för "blöt" att se små barn som farit så illa av sjukdomar eller olyckshändelser, tex. en söt flicka som hade blivit sparkad av en häst .Hela dagar efteråt går jag och tänker på att det alltid finns barn som far illa på våra sjukhus. Samtidigt är jag oerhört tacksam för alla dessa "änglar" som botar och sköter om alla dessa barn!

Moa med familj får permission och är hemma i Landskrona emellanåt. Skönt för Thomas och Christine och lilla Linnea att få känna lite hemmamiljö efter flera veckors sjukhusvistelse. När de skall komma hem för gott, kommer samhället att erbjuda dem hjälp med passning av Moa. För så småningom får de börja planera för total hemkomst.

Gunilla och jag har fortsatt att vara duktiga genom att 2 ggr varje vecka gå på vattengymnastik. Riktigt tuffa genomgångar varje gång. Själv är jag dessutom på kolgympa varje tisdag för att få bästa möjliga lungkapacitet då den har försämrats något, fast jag noga följer läkarnas medicinering sedan flera år. Tees är ju duktig genom att ta ut oss på promenader.

Gunilla har även köpt en "saltpipa" till mig, som ev. också skall hjälpa min andningsprocedur, snäll hustru alltså!!

En dag i veckan är jag mycket gärna med "mina" barn i Ericas klass. Det är som att "ladda sina batterier" Mest överraskad blev jag senast när jag fick reda på att barnen vill att jag är med dem när de skall ha en klassfest en fredagskväll. (Bara de inte vill att jag skall dansa till discomusik!) En kille i klassen påpekade sist att då jag är klassmorfar så är hela klassen mina barnbarn!



image354

Nu verkar det som om det inte skall bli någon vinter här nere i Skåne, när Gunilla var ute på promenad häromdagen så såg hon och Tees många snödroppar, vintergäck och en blommande Forsythia.


image355


Vid dagens förmiddagspromenad träffade Tees kompisen Herman och det är ju alltid roligt

image356

På eftermidagen var Carina, Gunilla på Äspet, Hovdala och rastade hundarna eftersom Carina och Vittra skulle ut och träna i Hörby.


image357  Carina, Vittra och Tees, Shiva är på långrunda

Vi hämtade Shiva hem till oss och så här nöjd ser hon ut när hon får sällskap, sedan är alla hundarna riktigt trötta.


image358  Gunilla o Shiva kelas

RSS 2.0