Kalas

På söndagseftermiddag kl 14 00 var vi och Carina i Vittsjö och grattade Siv, våra barns moster, Christel och barnen var där redan. 



Vad kan det finnas i paketen?

 


Efter ett tag kom Anette med sina barn + Kasper, en kompis till Jacob.



Jacob, Kasper, Marcus och Boris på killkanten



Anette med Johanna



Det blev som vanligt mycket mat, och god mat, 3 olika laxar och goda såser, efterrätt, sedan kaffe och jättegoda tårtor.


Det stora problemet är att man äter alldeles för mycket, så man känner sig som en proppad korv. Hundarna var med och fick springa av sig lite där.





Siv undrar om allt var till belåtenhet

Christel åkte först, eftersom Marcus skulle träna på gym och sedan skulle Christel och flickorna åka ut till husvagnen i Yngsjö, då Christel var ledig några dagar.





Innan vi åkte hem med Carina, var det dags med kontroll av alla växterna och Ellen ville också vara med.

Väl hemma igen  bänkade vi oss framför vår tv inför finalmatchen i fotboll. Som vi höll på Spanien och som tur var så vann de också, men det var en spännande match.


På måndag morgon ringde klockan tidigt, kl 07 00, det var dags för Timo att cykla till Saab och berätta om vårt problem med bilen. De lovade hämta den hos Carina och laga den. Undras om det skulle bli ett stort "kalas" eller överkomligt? På eftermiddagen kom ett meddelande på sms. att bilen var klar. Kopplingsvajern hade gått av (tänk om vi varit på en motorväg eller haft husvagnen bakom) Priset var saftigt men överkomligt, så det var bara att betala. Skönt att ha bilen hemma igen.

Innan




Tees hjälper till att flytta allt ris




Efter



Timo behövde avreagera sig lite, så när jag vilade mig var han och Tees ute och började såga ner den vissna klätterhortensian och kollade läget bakom den. Det behövs lite nya reglar och nya brädor, men som tur är, så har vi det i uthuset, kvar efter det att vi klädde om stora huset. När nu värmen skall komma på torsdag, så får vi börja göra vid uthuset, det är ju inte så stor vägg, så det skall vi nog klara av.



"Långpromenad"

När Carina ringde på förmiddagen och undrade om vi hade sovit på natten pga. bilen, så bestämde vi oss för att ta en promenad med hundarna vid Hammarmölledammen. Det skulle bli Tees första riktiga promenad med sina kompisar på länge. Först skulle Carina klippa hennes öron så vi bestämde att ses om en halvtimme. Timo var dum nog att fråga Tees om hon skulle träffa Shiva Hon skrek rakt ut och rusade till grinden. Ingen Shiva där, så hon for tillbaka och in i huset till andra dörren och ingen Shiva där, så hon sprang till Timo och gnällde. Vi beslöt därför att köra till Carina med en gång. Så lycklig Tees blev när hon träffade sina kompisar. Lite otur att hon först åkte på en klippning, men det gjorde inget bara hon fick vara med.





Usch så besvärligt, när ni drar i mig från båda håll

Så körde vi iväg ut till Hovdala och Hammarmölledammen. Vilken lycka att få springa iväg med kompisarna och när de kom fram till dammen så var de i vattnet i ett huj, upp på stigen och ner i vattnet igen. Så höll de på hela tiden. Det är otroligt vackert där ute. Lite svårt att gå på en smal stig men vi njöt. Tyvärr tog kameran slut efter ett tag så det blev inte så många foton.





Plums i



Vad våt man blir



Här tittar skogsmulle fram, visst är det trolskt i skogen



Det märktes bl a på Tees att hon inte hade sprungit så mycket på ett tag, men lycklig var hon. Vi var ganska trötta efter den lilla promenaden att vi ringde efter pizza med vitlök. Vi orkade inte göra någon mat själva. Den smakade mycket gott. När Carina hade kört hem med kompisarna var det 3 trötta individer kvar. Jag la mig i soffan, Timo i hängmattan och Tees i vilstolen och sedan sov vi i 2 timmar. Oj vad det hade tagit på krafterna. På kvällen plockade Timo upp lite nypotatis till kvällsmat och det var också gott. Sedan tog vi det lugnt, det gällde ju att samla krafter till söndagen då Siv fyller år och vi skall iväg och gratta henne i Vittsjö.


Veterinär, kalas och bilhaveri

Midsommaren gick verkligen i lugnets tecken, vi var sjuka båda två, jag orkade ta små rundor med Tees, sedan fick hon vara i trädgården. Den är som tur är stor och det händer en hel del där, helst sedan nya promenadstråket går förbi oss. Så hon har mycket att titta på.


Vilken tur att det fanns EM-fotboll! Vi har aldrig sett så mycket fotboll förr, jag orkade med första halvlek, på matcherna, sedan la jag mig, men Timo såg hela matcherna. Det var mycket rolig fotboll vi fick se, nu är det bara finalen kvar och vi håller på Spanien. Lite friidrott kunde jag också se.

Till sist gick vi lite längre rundor med Tees, men vad trötta vi var när vi kom hem.

Så kom då äntligen rörmokaren och ordnade våra problem, men det tog 8 dagar är det klokt? Som tur var, så var det ju inget akut problem vi hade.


På torsdag morgon var Timo med om något roligt med Tees. Han hade gått upp och tagit ut henne på morgonen och gett henne mat. Efter att ha vilat lite till, ville hon ut igen och för att inte väcka mig, så släppte han ut Tees och lade sig i hängmattan där ute med henne. 2 ggr skällde hon på något och Timo skällde på Tees, så får man inte göra, sista gången ganska skarpt (det har han svårt för när det gäller Tees). Då blev Tees förnärmad och gick fram till fönstret och knackade, kan någon släppa in mig, när han bara skäller?




Timo öppnade dörren och hon for in och lade sig i soffan.


Senare på dagen var det så dags att använda min morsdagspresent från flickorna och vi for ut till Hovdala slott och restauranten där. Vi såg verkligen fram emot att äta deras buffé. Vad snopna vi blev ,när de inte hade någon buffé mer. Så vi valde hjortstek och fläskfilé och det smakade gott, sedan slog vi på stort och tog efterrätt, jag crème brullé och Timo glass.




Så läckert men ack så litet




Dekorativt med blommor och allt

Visst var det underbart gott, men så litet och så dyrt, mitt kostade 95 kr det är inte klokt! Det får inte hända för ofta.


Efter lunchen tog vi en promenad i de vackra nejderna och träffade på en häst som drog en klippare, originellt.





Restaurantbyggnaden









I gammaldags stil, men märk väl mobilen

Sedan for vi till stan och handlade lite och så tog Timo bilen hem till Tees och jag gick hem från stan en promenad som brukar vara behaglig och lagom. Men idag kändes den oändlig och jag kände mig som 90- åring, men det är ju lite dit ännu. Äntligen hemma och då vilade vi oss och sov någon timme, skönt!!


På fredagen skulle vi till veterinären och ta blodprov på Tees, för att se om rabiesvaccinet hade tagit, så hon kan följa med oss utomlands, hon har eget pass nu med foto. Det var lite jobbigt att vara där, Tees gillade inte alls att vara där Det är ju oftast inga roliga saker man skall göra där. Men hon var riktigt duktig och veterinären fick t o m en puss av Tees när hon var färdig, så det kan inte ha varit så farligt.

Innan hon skulle in till veterinären, gick Timo med henne för att hon skulle kissa, men hon såg ju bara att jag gick in i förväg och ville efter. Så när Timo sa kissa nu, satte hon sig, men när Timo kollade, hade hon inte gjort något Så hon bara lurade honom, eftersom han tjatade så och hon ville efter matte. De är lite luriga hundarna ibland.


Vi hade ju missat Marcus födelsedag på söndagen ,så idag fredag for vi dit och Carina kom också på fikakalas.

15-åringen Marcus



T o m Tees hade köpt en burk karameller till Marcus.
 



Erica spelar pajas och Sandra tittar på



Det smakade gott med förbjudna kakor och kaffe.


På hemvägen inträffade en katastrof, kopplingsvajern gick av i Saaben och Timo hade problem att köra, det gick ju inte att stanna, för då hade han inte kunnat starta igen. Som tur var bor Carina i närheten, så han lyckades köra dit, med hjärtat i halsgropen, när vi skulle korsa en större gata. Vi ställde bilen hos Carina och fick låna hennes bil för att köra hem. Så nu får vi försöka komma in med bilen, typiskt att det händer en fredagskväll när allting är stängt. Timo var ändå glad att det hände nu här i Hässleholm och inte på någon motorväg med husvagnen efter Saaben. Tur i oturen!


Ytterliggare en rolig grej med Tees är att när hon varit ute på morgonpasset och fått mat och vilat lite till, vill hon ut igen och det verkar som om elden var lös och det är bråttom. Vi skyndar att släppa ut henne och ofta sätter vi oss vid datorn så länge.




Då går hon ut i uterummet och sätter sig i öppningen och tittar på sina domäner och när hon är nöjd, går hon in igen och hoppar upp i soffan bakom oss. Hon var inte nödig, ville bara ha upp oss, så att vi inte vilar för mycket. Det skulle vara skoj att veta hur det fungerar i hjärnan på henne, mycket skumt tror jag.



Midsommar

Flunsan bara fortsätter och Timo är väldigt trött. Tees tröstar honom, när han nyser och hostar, så kommer hon springande som ett jehu och hoppar upp till honom, när jag hostar händer ingenting (alltså tycker Timo att han är viktigast) Tees hoppar också gärna upp och vilar sig när någon vilar i soffan.






Men hon tyckte nog att det var tråkigt, när inget hände och vi bara vilade oss, så hon hittade en toarulle (vet inte var) och slet sönder den i tusen bitar ute i trädgården och hade roligt med det en stund. Det såg för hemskt ut så vi skyndade oss att plocka upp bitarna, de kunde ju flyga in till grannen.





Vi tar det lugnt i Midsommar, får se om vi orkar åka ut till Marcus i Yngsjö på söndag, när han fyller år, men Christel har också fått flunsan med feber, så det blir nog senare.






Vi önskar alla en Glad Midsommar med en bild av vår lilla midsommarstång som vi fick av barnen ,när vi flyttade till Helsingfors och den kommer fram varje midsommar (det är Carinas, Bosses mormor som har gjort den).


Flunssa

Vi hade tänkt oss att åka upp till Vittsjö på Vittsjödagen på lördagen den 14 juni och träffa gamla grannar och vänner och samtidigt träffa Annlouise som var nere hos Siv.

Men så blev det inte, eftersom Timo blev sjuk, han fick flunsan och eftersom han har besvär med luftrören pga astman så drabbar det honom desto mer. Han har varit riktigt dålig, eller som han säger "det är mycket värre än att föda barn". Jag vet inte om jag skall hålla med honom, jag har ju fött 4 barn så det känner jag till, men jag har ju inte astma.  Men jag gnäller inte, säger Timo och faktiskt är att det inte har varit sååå mycket gnäll.




Lite demonstration, när vi skulle äta i uterummet, med vintermössa osv.



När Timo gick in igen hoppade Tees upp på hans plats.



Det tråkiga är att vi hade tänkt åka upp till Suzan i midsommar, ut på deras sommarställe i Stockholms skärgård. Ön heter Mefjärd och det är så lugnt och skönt där, inga bilar, bara båtar och man kan gå och bara ta det lugnt. Bara Tees vill simma och klättra på klipporna hela tiden, men det får bli en annan gång.

Suzan ringde just och undrade hur det var. Hon berättade att Svante hade ramlat med huvudet före i kullerstensgatan och slagit 3 tänder och skrapat upp en hel del, knän osv. De var hos akuttandläkaren och fick behandling, så det skulle nog ordna sig ändå. Hannah hade paxat på att få gå morgonrundan med Tees om vi kom, "vill du det" frågade Svante, men om hon bajsar då?. Ja va då sa Hannah, så det är synd att vi inte kan åka upp, kanske senare i sommar.


Timo kunde heller inte åka med till Kristianstad och titta på fotbollsmatchen Kristianstad mot Umeås damer och där Erica var maskot. Hon fick autograf av bl.a. Marta.





Tyvärr har vår fina klätterhortensia helt dött i vinter och då ser man att den har stöttat väggen bakom på vårt skjul, så det blir nog till att spika upp en ny vägg och sen plantera något annat. Tyvärr tyvärr.




Men vi har några andra plantor som vi är nöjda med.






Lammöronen blommar




Det växer tom på trappan




Dessa pionerna har vi väntat på länge, äntligen börjar de arta sig, det finns röda, rosa och vita

Just nu sitter vi och väntar på rörmokaren som skall laga en packning och byta en övertrycksventil. Han skulle komma i eftermiddags men nu närmar det sig kväll, så kanske är det sant att hantverkare inte kommer i tid.  


Skolavslutning

Nu var det skolavslutningsdags och visst regnade det, men bara lite. Rektorn hade frågat någon "vad gör vi om det regnar"? Men fick till svar, det regnar aldrig på skolavslutningen.

Vi for till Ignaberga nya kyrka, där skolavslutningen skulle börja. Det blåste rejält men inget regn. Kyrkan var knökafull, så att de sist komna fick sitta framme i koret. Så det kan löna sig ibland att komma sent. Jag satt hos Christel och Timo gick fram till sin klass och fick sitta hos dem.

Musikskolans elever började med underhållning och sedan sjöng vi Den blomstertid nu kommer och sedan pratade kyrkoherde John K Nilsson och han liknade allt med EM i fotboll att några är bra på att göra mål, andra på att försvara och en del på att peppa varandra och alla var lika mycket värda, det resonemanget förstod ju barnen. Sedan var det underhållning igen och så pratade rektor Göran Niléhn och bl a berättade han att han var sista gången på Röingeskolan, han skulle sedan till Kyrkskolan. Till sist sjöng vi I denna ljuva sommartid och stämningen var så hög att församlingen applåderade sig själva vid psalmsången.




Här kommer Timo ur kyrkan i sällskap med bl a lärarinnan Anette



Rektor Göran Niléhn




Än så länge är flickorna glada i 6: an

Sedan körde vi till Röingeskolan där det skulle bli lite mera underhållning. Timo var i sin klass och fick blommor, så han har nog skött sig bra.



En stolt klassmorfar med blommor


Ute på gårdsplanen började det regna lite, men det avtog snabbt så "festen" kunde fortsätta





Morfar, Christel och Erica




De yngsta i Solen och Havet sjöng några visor och det gjorde de med bravur och glädjen var stor. Skolan bjöd barnen på bullar och saft och föräldrarna fikade från sina egna korgar. Så kom 6: orna också ut och flickorna var mycket tårögda och saknade redan varandra och lärarna och så var det ju sista dagen i denna skola, nästa år blir det Linneskolan. Sandra behövde några kramar av morfar och mormor, hon var så lättrörd, gråter en så gråter alla.






En ledsen Sandra



Så skulle de då läsa upp sina kommentarer om alla lärare och personal på skolan och till sist sjöng de en egen låt. Sedan var dagen slut och vi for hem till Tees igen. Det hade inte kommit så mycket regn bara 1 mm och under natten sedan ytterligare 2,  men det behövs så mycket mer. Våra gräsmattor finns inte mer, de liknar mest en torr savann.




Tees bland de vilda djuren

Det blev en längre runda med Tees och hon var lycklig att få springa lös och det var ju inte så varmt mer.

Idag är himlen mörk och det har kommit några stänk, men det behövs så mycket regn. Här har ju inte regnat på väldigt länge!  Undras hur länge det skall regna, innan vi börjar gnälla på det. Något som vi kan gnälla över är vår telefon. En dag fick vi ha den i funktion, sedan dog den igen och nu undrar vi hur länge det dröjer innan vi får den tillbaka. Vi har varit utan fast telefon 3-4 gånger senaste 6 månaderna!  Hurra just nu regnar det igen och det kommer faktiskt riktigt fint så det fördärvar inte så mycket.


Yngsjö havsbad

Nu var det dags att packa in i husvagnen, vi tänkte fara till Yngsjö Havsbads camping.

Christel med familj har sin husvagn stående där hela säsongen och de for ner dit i torsdags kväll. Vi kom efter på fredagen och fick hjälp med att sätta upp tältet, så det gick i ett huj.




Tittut




Nu är det snart på plats



Erica tittar på



Timo vilar ut efter tältuppsättningen  och passade på att ringa och gratulera Suzan på hennes födelsedag på nationaldagen och Tees kollar läget


 

Vi tog en liten fika hos Christel och Tees undrar om hon får vara med




och sedan gick Christel och flickorna och jag ner till havet, men usch så kallt det var. På eftermiddagen var Timo också nere vid havet och njöt av solen och tog ett snabbdopp.



Flickorna gillade havet



Grillmästaren Lars i farten


På kvällen blev det grillat hos Christel och flickorna sprang rundor med Tees och hon njöt av campingen, bara hon fick ligga lite i solen och att hon kunde titta på de andra camparna och följa allt vad de gjorde. Vi njöt av lugnet där nere och gick en kvällsrunda med Tees innan sängen kallade.

Tyvärr hade vi nu Tees i sängen och när man gick upp på toa på natten var hon jättepigg och undrade om det var dags för en runda. Jag gick en liten en och sedan kröp vi ner igen i sängen. Tidiga morgonrundan fick Timo ta och sedan låg vi ett tag till.

Sedan smakade frukosten bra ute i fria luften och flickorna kom över till Tees. Marcus spelade tennis med Lars och Timo och Tees tittade på, vi andra gick till havet och denna gång blev det ett litet bad (fy vad kyligt) 16-17 grader.


Så gick vi upp till husvagnen och åt och slöade lite och ringde och gratulerade Raili på sin födelsedag, på eftermiddagen var det Timos tur att bada, jag är riktigt impad av badkrukan. Timo och Marcus spelade en runda minigolf och Marcus vann. Sedan gick vi en längre runda och tittade på stugan, som vi hade semestrat i på 70 talet, den såg annorlunda ut, tillbyggd och förbättrad. Efter det satt vi och mös i tältet.



Erica bjöd på underhållning med sin egen sång och dans "varför är jag så klumpig?" men det kan man inte kalla henne hon är otroligt vig, eftersom hon går på gymnastik, spelar fotboll och friidrottar.

Nästa dag skulle Erica spela fotboll i Hässleholm, så Lars skulle köra henne dit (de vann med 4-0 och Erica gjorde 1 mål med högern som hon sa) Erica undrade om vi också skulle åka hem då och när hon hörde att vi skulle stanna 1 dag till, sa hon pillemariskt "att då får ni inte hjälp med tältet".

På morgonen när hon åkte iväg såg hon trött ut och det var jobbigt att spela i denna värme. Vi "flickor" gick ner till havet och solade och faktiskt badade länge, eftersom vattnet var varmare nästan 21 grader. Men så var det dags att Christel och Sandra skulle städa ur sin husvagn och sedan köra mot Hässleholm igen. Timo och jag turades om att bada på eftermiddagen eftersom vi inte ville lämna Tees ensam i husvagnen, det var så varmt i den. Mot kvällningen gick vi en runda med Tees och vi gick ner mot havet och det fanns inga badande, så hon fick vara lös och simma i havet, hon ville knappast gå upp och gå därifrån.





Vad härlgt med vågorna



Men till slut fick vi gå upp på campingen och duscha av Tees saltet. Så satt vi och njöt av kvällen i tältet.


Vid morgonrundan med Tees mötte Timo 2 golfspelare från Hyvinge, det vara far och son och sonen var golfproffs och skulle spela in sig på flera golfbanor i Skåne.

På måndagen började vi så att montera ner tältet och visst gick det lättare när vi satte upp det med hjälp. Men vi tog det i etapper och vilade emellan. Det hade börjat blåsa upp, så vi ville ha ner det innan något hände. När det så var nere och inpackat gick vi faktiskt tillsammans ner till havet och skulle ta ett snabbdopp, innan vi körde hem. Men tyvärr så hade vindarna vänt, så vattnet var iskallt och Timo vände tillbaka först, men jag måste erkänna att jag inte gick mycket längre ut, så det blev bara en avsvalkning inget bad.




Därefter for vi hem igen och lastade ur husvagnen igen och Tees tyckte att det var skönt att kunna gå fritt på tomten igen och hon var mycket trött och la sig i sin korg och sov gott.

När vi tittade oss runt på tomten, så fanns det ingen gräsmatta mer utan bara torrt hö. Men även om Timo gillar gräs så ser det inget vidare ut i rabatterna, när gräset är högre än växterna så det blev till att rensa i rabatten.



Vi var riktigt duktiga och fick bort nästan allt



Inget regn kom som de hade lovat ,men det blåser rejält, så vi har för säkerhet skull tagit ner amplarna så att de inte flyger bort. Hoppas att regnet kommer någon gång, men helst inte i morgon förmiddag, då det är skolavslutning och vi tänker gå dit. Tack och lov så har de lagat vår telefonledning igen så nu har vi kontakt med yttervärlden igen.


Klassutflykt

På måndagen lade lugnet sig och vi slöade i värmen men på em. åkte vi till Kristianstad och köpte en el-grill. Timo har problem med röken vid en vanlig grill tack vare astman. Sedan köpte vi laddare till husvagnen mm, så det blir alltid dyrt när vi handlar på de sk billiga affärerna. Timo monterade grillen och vi provade den och allt fungerade.




Här monteras grillen




Lite bus med Tees

Så var det dags för sängen och vi sov gott hela natten.

På tisdagen var det till att gå upp tidigt, för Timo skulle med på skolutflykten för 2orna och 3orna. Det var rätt så kul när jag kom till skolan för där kom klassens "ordningsman" emot mig och sa: vad gör du här idag Timo? Men jag svarade honom att jag skulle åka med klassutflykten men då sa han: "har du frågat om lov"? Jag hade uppfattat att jag fick åka med för Anette och Linda så det gick bra. Vi åkte alla i en stor buss mot Kristianstad och Arkelstorp och körde in mot Ekestad. Vi tog en "liten" promenad till Vikingabyn och där tog Lars emot oss och berättade om Vikingabyn.




Fikadags



En idyllisk Vikingaby








Några killar i vikingakläder



Några flickor Erica o Lina i sina vikingakläder


Lärarinnorna grupperade in barnen i 3 olika grupper, efter det att vi hade fikat lite. Därefter tog Lars med Martin och mig till Vikingaskeppets övernattningsplats, varefter vi rodde den till bryggan, där barnen skulle äntra båten. Under tiden tog lärarinnorna barnen med sig för att hämta Vikingakläderna.

  Vet inte hur jag skall vända bilden funderar




Lars i smedjan



Ser ut som vikingagille




Lite fikadags i röken från smedjan

När barnen hade klätt sig tog Martin och jag första gruppen elever till första turen med Vikingaskeppet. Kapten på skeppet var alltid Lars, som hade åkt med skeppet i flera år. Det var alltid tvunget att 4 personer rodde, på denna tur var det kaptenen Lars, Linda, Martin och jag. När vi kom ut på öppna sjön, så fick alla barn som ville, ro ett tag. Men då det var ett mycket tungt jobb så blev det korta turer för var och en. Till den stora lunchrasten grillade Martin korv till alla och lärarinnorna och jag hjälptes åt att dela ut korv med bröd och senap o ketchup.




Eleverna tillverkade minnessaker till sig och de besökta alla Vikingahusen. Kapten Lars, Martin och jag hann med 2 st Vikingaskeppsturer till, så att alla hade fått vara med på en skeppstur.

 nya funderingar




Här startar skeppsturen




Visst är den vacker även om vi är för nära vassen




Full fart framåt



Ute på sjön







Sista turen rodde vi in skeppet till övernattningsstället igen, vilket nog skrämde Anette något, då vi försvann helt från hennes kontroll, då hon stod kvar på bryggan. Men vi återförenades snabbt i Vikingabyn igen. 



  Funderingar igen men inte idag

Offerplats

Lars visade oss en offerplats samt ett helt underbart urskogsområde bakom Vikingabyn





Urskogen

Efter en liten fika var det dags att städa efter oss, samt att ta en lång promenad tillbaka till bussen. Det var riktigt skoj att höra Lars säga att han var mycket nöjd med denna grupp och hur bra de hade uppfört sig. Det måste ju vara en fin fjäder i hatten för alla ledarna. Sedan var det bara en liten bussresa tillbaka till skolan igen. Då först kände jag att "gubben" hade rört sig lite, för jag var stel som en pinne, när jag gick av bussen och när jag kom hem somnade jag tvärt för nu hade jag ju haft en hel "arbetsdag", men vilken underbar och mysig dag med solsken hela dagen och 2 klassers glada och pigga elever med mysiga ledare, det var värt träningsvärken i ryggen och axlarna.

Det blev ändå en lång kvällsrunda med Tees, det går inte att ta den mitt på dagen, nu när det är så varmt.



Vi sov länge på onsdagen och efter frukost körde vi upp till Vittsjö och hjälpte Siv och Boris med deras vattenpump.
 


Här jobbas det febrilt

De hade inte fått upp något vatten ur brunnen till vattning. Det visade sig att det bara var vattenledningen som hade lossnat och efter lite tejpning så fungerade det igen. Då blev det kaffe och jordgubbar, under tiden ringde Lars och ville parkera sin grävare på deras tomt så han hade tur och fick fika också.



Fikadags för Timo och Lars



Lars maskin som Tees tycks vakta




Efter det reparerade Lars och Timo deras dubbelport i hönshuset. Sedan blev det kålpudding, smaskens.



Tees trivs även i soffan

Siv skänkte sitt lilla badkar till Tees nu när det är så varmt vill hon gärna bada. Vi körde ut till golfbanan och tittade och visst är fairways brunbrända, men greenerna såg gröna ut.

När vi kom hem fylldes vi badbaljan med vatten och Tees hoppade i direkt. Så pysslade Timo lite med bilen.


Linnea

Linnea


Efter det att vi ätit och mornat till oss lite på lördagsmorgonen kom Carina och hämtade Linnea och Josef och så körde de till en större lekplats och tumlade om lite.




Vi vet ju sen tidigare att Linnea älskar rutschkana



Att gunga går också bra



Här får Josef lite hjälp



Visst är stilen skön




Min tur nu



Titta jag är en baby






Detta duger också



Christel ringde under tiden och berättade att Ericas klass hade vunnit hela fotbollsturneringen för alla andraklassare och de var mycket lyckliga, det var en stor bravad och Erica hade gjort mål.


Sedan åt vi lunch med bl a jordgubbar och Carina for hem och rastade sina hundar och kom tillbaka och tog Linnea och Josef till Vittsjö, till Anette med familj.  





Det är nog lite kallt



Småflickorna Linnea och Ellen på stranden






Skönt att det finns en handduk att torka sig på



En alldeles egen lekplats




Kalle njuter också av stranden




Kanske skulle man fösöka att gå i



Nej det är bäst på stranden



Oj här blev det en dusch av Josef



Lite bus  i skogen med hjälp av Kalle

De badade på sin egen badplats, men Linnea ville inte bada, kanske en badkruka som farfar, men Josef fick gärna hälla vatten på henne. Efter att ha grävt i sanden och fikat gick de upp till Anette och hoppade bl a på studsmattan och fikade igen.





Här är det full rulle igen



Josef kan också




Linnea, Johanna och Josef



Här är småflickorna igång



De hade riktigt roligt och glömde bort tiden lite, så vi hämtade Carinas hundar och så satte vi på grillen så det var klart när de kom hem. Det smakade gott med mat och lite glass, sedan ville Linnea se tv, men hon var trött, så efter en stund var det dags för sängen. Även Josef var trött så vi gick alla till sängs. Linnea vaknade på natten och var lite ledsen men det gick snabbt över och hon somnade om igen. Lite värre är det med oss äldre, vi har svårt att somna om igen.

Timo gick ner tidigt till Tees och de låg ute i uterummet ett tag, det var svalare där. Sedan var det dags för frukost när barnen vaknade. Efter det for Timo och Linnea till Christel så att Linnea fick busa av sig på studsmattan igen. Josef kände sig trött och stannade hemma med datorn. Därefter åt vi en sorts lasagne, som inte var så dumt. Tack för tipset Siv och för jordgubbarna du bjöd oss på. Vi tog vi det lugnt i värmen och Linnea ville se film och därefter kom Thomas och hämtade barnen och for iväg med ett huj.

Det känns att man blivit äldre och inte orkar med i de vilda svängarna mera, men vi är väldigt tacksamma att Carina, Christel och Anette ställde upp för oss. Nu tar vi det lugnt och skall snart ta en kvällsrunda med Tees, det går inte att göra det på dagen eftersom det är så varmt. Tyvärr har det inte kommit något regn heller så allt håller på att torka bort. Blommorna blommar över alldeles för snabbt.


RSS 2.0