Träffpunkt Finland,Landskrona och Marcus.

Träffpunkt Finland i Hässleholm har nu haft sitt andra möte på Senioren. Här samtalar
familjen Valtonen om Finland.



Tre finskor diskuterar om sina finska matminnen.



Anita och Soini har tillsammans med Timo arbetat med att starta "Träffpunkt Finland" på Senioren.



Antero från Åbo och Knisslinge är mycket aktiv i vår förening.



Soini informerar om Sydsveriges Finska Krigsbarnsförenings årsmöte i Eslöv 17.03.2011.




På lördagen den 19 var vi nere i Landskrona och gratulerade Andreas, som fyllt 14 år.





Carina var med och alla hundarna, så vi gick ut en runda med dem. Vi hittade en fin inhägnad där vi kunde släppa dem och de fick springa av sig riktigt länge.





Timo och Andreas stannade utanför och kollade läget.





Sedan blev det pasta, gott.





Catharina hade också kommit.





En halvdassig farmor, ständigt lite förkyld. Moa var också förkyld och mådde inte riktigt bra. Vi for hemåt igen.





När vi körde hemåt såg vi en underbar måne, den var så långt nere och stor och alldeles brandgul, vi stannade till och försökte fotografera den, men det gick inte så bra, här är resultatet.





En dag kom Marcus hem till oss och skulle hjälpa Timo med uterumstaket. Det var en kall dag och det började snöa så efter ett tag gick de in och vi åt våfflor istället.





Så ringde Christel och bjöd på kvällsmat, inte så dumt.




Det smakade jättegott och så skypade vi med Lars och Erica som var nere i Österrike och körde skidor. Vi har skypat med dem hela veckan.





Vi for hem till Tees och nästa dag fortsatte vi med taket, så nu är det någorlunda tätt. Vi bävade för när regnet kommer och innan hantverkarna kommer och gör vid hela taket. Men det är kallt att arbeta ute, brr!!!



Tees 5år i dag!!!

  
GRATTIS LILLA PRINSESSAN.

I dag fyller vår gulliga hund 5 år, hon har gett oss så otroligt mycket och det är inte mycket som vi kan klaga på.



Så här såg hon ut när vi hade hämtat hem henne, gullig eller hur?




                                               Så här liten var hon när vi hämtade hem henne!




                       Här på sin födelsedag med sitt fina tuggben, oj vad gott, men det luktar inget vidare.

                 Vi höll "kalaset" på Äspet efter att ha hämtat Vittra och Lystra. Timo försöker placera dem.

                                                          Vilka vidder att springa på.


                                                            Och springa kan vi!!


                                        En ny finess på vår kamera, det ser ut att vara tecknat.





Sedan for vi hem igen och Tees åt upp hela sitt tuggben, så nu är hon nöjd och belåten.


Stormen.


Så hade vi då storm igen och vid förra( Gudrun) så åkte det ner takpannor. Denna gången blev de kvar, men en bit av uterumstaket for iväg och vi var ute och hämtade in det mitt i natten. Vidare for det ner vindskensplåtar i trädgården och vi saknar flera hinkar till soptunnorna. Vi vet inte vart de har tagit vägen. Det gick inte att sova, som det stormade och lät.





Det ser ju ljust ut, men tyvärr började det att regna, inte så lämpligt med vårt hål i taket.




En dag såg vi fina snödroppar i en grannes trädgård, nära huset och när vi kontrollerade, så hade vi några små knoppar också. Men tyvärr slog vintern till igen och det blev lite snö och kallt igen.
Vid vår promenad uppe på Äspet var det riktigt vintrigt igen.





Men Lystra och Tees tyckte att det var dags för sin vanliga lek, de brottas och så låter Tees hela tiden. Vi har aldrig hört en hund "prata" så mycket som hon. Det blev ändå en runda för oss, men vi ser fram emot våren nu.




Jag har skiktröntgat lungorna, men det var inget fel på dem, nästa sak jag skall göra är en arbetstest på cykel, men inte förrän i mars. Timo har röntgat sitt onda knä och på torsdag skall doktorn tala om ifall något syntes.

På måndag natt väckte Tees Timo och han tog ut henne och hon hade bråttom att kissa. Sedan väckte hon mig klockan 6 och då var det samma sak. Men på golvet hittade jag en tom bullpåse (gamla bullar) Hon hade ätit upp dem. Därför trodde vi att det var magen som var full.
 
Timo åkte till skolan och jag fick gå ut med Tees många gånger hela dagen. Timo hade det väldigt trevligt på sin skoldag, han fick följa med sin 5:e klass till Kulturhuset i Hässleholm, där de bjöds på en musikalisk resa, som gav mersmak. Det var en svenskfödd pianist bosatt i Paris sedan 30 år vid namn Helge Antoni, som var en av världens pianister, som kunde leva på sitt yrke helt och hållet. Innan varje stycke förklarade han helt kort om hur de olika styckena kom till, det var både Beethoven och Chopin. Timo var helt imponerad av pianistens framförande samt över klassens fina uppförande på Kulturhuset. Timo fick också känna sig som kung för dagen då han hade tur att hitta en mobi,l som en av eleverna hade tappat.

På onsdag morgon tog vi ett urinprov på Tees, när hon var ute och kissade. Timo höll henne i kort koppel och jag stack under en liten burk och hoppades att det skulle lyckas. Döm om vår förvåning när vi lyckades.
På morgonen ringde vi till veterinären och fick tid kl 10.00. Det visade sig vara en lindrig urinvägsinfektion. Hon fick inte antibiotika, men smärtlindrande och antiinflammatoriskt, samt tranbärstabletter. Så får vi se om det hjälper. Ibland kan vi tänka oss att låna ut henne ett tag, när hon bara vill ut och ut. Men vi skall nog orka med det. Hon är verkligen värd det.
Vi har lite roligt åt att Timo och våra hundar får samma medicin. Yoko (vår ena Golden) fick samma ögondroppar som Timo och stod och dräglade när Timo fick sina droppar (hon fick godis efter sina droppar och ville ha det också när Timo fick det.) Sedan hade Ronja (den andra Golden) och Timo samma magsårsmedicin och nu tar han och Tees tranbärsmedicin.

Landskronatur igen och Hovdala.

På lördagen körde vi ner till Landskrona, det blåste otroligt och vinden tog tag i bilen, men vi kom väl fram och Tees var hos Carina. Farfar och Andreas poserar. Timo har köpt nya glasögon (hu, så otroligt dyrt, över 6000 kr)





Sedan kom en assistent med lilla Moa in till fikan med oss.





Här hörs ett ovanligt ljud.





Andreas ville staila lite och senare på eftermiddagen åkte vi in till stan och åt pizza, gott men lite väl mycket.





Efter det åkte vi hem igen och hämtade Tees innan det blev alltför mörkt.

Vilken lustig hund vi har, hon vill gärna vara ute i trädgården och när vi tycker att hon varit där länge kollar vi och då händer det att hon sitter i en stol (med dyna, så att det inte blir för kallt) och kollar läget.





Vi blev bjudna på lunch hos Carina, 2 olika kycklinggrytor en stark, en svagare, men de var goda båda två. Efter det körde vi till Hovdala, för första gången utan broddar på skorna, eftersom snön har försvunnit.





I den här bäcken brukar hundarna simma, men idag var strömmen allt för strid så vi hade dem kopplade.





Tänk om de hade åkt med strömmen, då hade vi fått hämta dem i Finjasjön.





Det var skönt att promenera utan snön och hundarna gillar att springa där ändå.





Här är så härliga ytor att springa på och det blev en lång runda och efter det var det skönt att komma hem och vila sig lite.



Branden i Hässleholm.


På fredagen den 4 februari när vi skulle gå ut med hunden, hörde vi att det hade skett en eldsvåda i närheten, så vi gick den rundan och kom fram och såg att brandmännen var i full gång.





Det såg hemskt ut och ändå såg vi inte baksidan där det var som värst. Så hörde vi att en man hade avlidit i branden, hemskt.





Otroligt vad explotionen hade förstört mycket.





Många takpannor hade flyttat på sig.





Sedan ringde min telefon och vi gick vidare.





När vi hade lämnat Tees hemma åkte vi till Farozon och åt lunch och där passade Timo på att kolla greenerna och snömöglet.







Annars har snön försvunnit  mycket. Vi passade på att handla mat när vi ändå var nära Kvantum och på eftermiddagen åkte Timo upp till Vittsjö och badade bastu hos Kalevi.





Åter mer om vinter och fotboll.


Timos KOL-gympa har börjat igen och skolan likaså. Men tyvärr har inte vår vattengympa börjat ännu. Här fortsätter vintern och därför var vi glada när vi såg en ekorre på tomten, vi lyckade få den på bild om än dåligt.





När vi var på Hovdala en dag såg vi vildgässen på åkern.





Ser du Christer att vi allt den 31 januari hade snö, om än inte 70 cm. Men det snöar och töar och fryser, så det är vanskligt att promenera utan broddar.  Här njuter våra gulliga (2 är Carinas) hundar av vintern.





Mer snö när Timo och jag var ute på vår vanliga runda.





Tees är svår att se när hon springer i snön, men vi ser att hon inte är 100% vit.





På lördagen var vi igen i Q-polen och tittade på Ericas fotboll, de vann mot Höganäs med 1-0 och spelade oavgjort mot Lönsboda 1-1. Sedan fick vi dra oss hem till Tees. De blev till slut 4:a.




Flickorna i svart är Ericas lag, FCHässleholm och nr 6 är Erica.



På kvällen hade Ericas klass, klassfest och givetvis så var klassmorfar Timo med och dansade mycket, fick vi höra sedan. Men han hade ont i sitt knä, så när jag var på sjukhuset och tog prover inför röntgen, så passade Timo på att få undersökt sitt knä och nu väntar vi på en remiss till röntgen för honom. Kanske är det menisken som krånglar. Det är inte lätt att bli gammal.

RSS 2.0