Nyårsafton

Som vanligt tog vi en lång hundpromenad , nu uppe vid biblioteksruinen. Hundarna var som ystra kalvar, det luktade ju nytt överallt och vi som tänkte trötta ut dem ordentligt inför nyårsfirandet.


Carina stannade kvar och kastade dummies, Tees fick prova på att hämta 2 st och det tyckte hon var jätteroligt, så hon ville inte följa med oss och riktigt grät i bilen på vägen hem.

Men hon var lugn när vi kom hem och fick ett grisöra som tröst.

Vi tänker dra för gardinerna och spela radio och tv så att Tees inte skall reagera så mycket på smällarna.




Nu önskar vi alla ett gott nytt år

Timo och Tees och Gunilla bakom kameran


Julmat i Porrarp

Annandag jul brukar det vara julmat hos Siv i Porrarp, men i år var hon i Borås, så vi fick lugna oss till på söndagen, 28 december


Som vanligt var det "möd mad, go mad och mad i rättan tid" men i år var vi inte så många. Suzans familj var inte nere och Christels familj var inte hemma och Thomas arbetade. Därför var det bara vi och Carina från oss och så Anettes familj från Siv, Ann-Louise var i Borås.


Just innan vi kom till Siv fick vi sms. från Christel , att de var i Barbados. Vi skänkte dem en tanke, att så  varmt och gott de har det. Det var småkallt och blåsigt här.

Familjen Ruderstam.




Siv bjuder, varsågod.



Stackar Jakob, hamnade mellan två "tanter"



Familjen Ruderstam igen.



Timo busar med Ellen och vill dansa med henne.





Men lilla Ellen söker skydd hos mamma.



Johanna visar mormors syster sina smycken som hon hade fått av moster Ann-Louise.



Ett nytt försök att få dansa med Ellen, men hon ville inte.



Matbordet var fyllt av julmat och som vanligt smakade det gott och vi orkade inte efterrätten direkt, utan det blev en hundpromenad istället.    Det blev så ris ala malta och sedan kaffe.   Så var vi både mätta och trötta, så efter ett tag for vi hem igen. Sivs tv hade gått sönder och eftersom de inte var hemma i jul, så väntade de med att köpa en ny. Jakob ville titta på tv, men då svarade Siv att den var sönder och Jakob replikerade snabbt, vad gör ni när ni inte har någon tv? Så är det ju nu för tiden, barnen är vana vid att tv måste finnas.


Måndag fm. kom Siv och Boris in och tog en fika, de var på jakt efter en  ny tv och behövde styrka sig lite innan. På em. gick vi med Tees till Christels, med morot till Zentus och en koll, men det var tyvärr alldeles för långt för mig att gå, så jag ringde Carina, som bor nära Christel och frågade om hon bjöd på kaffe, så vi fick vila lite, innan vi skulle hem igen. Det kunde hon och vi fick hembakad äppelkaka med vaniljsås till. Tees fick ett grisöra och Carina passade på att klippa hennes klor, som var lite långa. Så var Carina bussig och körde oss hem och ärligt talat,, så var det skönt att slippa gå hela vägen hem.


Jul

Lika klart och kallt som det var på lilljulafton ,lika grått var det och regnet hängde i luften, på julafton.

Carina och hundarna kom och vi fick en present, inte julklapp, utan för att vi hade passat hennes hundar. Så nu har vi lite gott att se fram emot.




Vi tog en långrunda ute på Hovdala och hundarna sprang som galningar, när vi försökte fotografera, blev det bara små ringar på linsen, trodde vi och torkade och torkade.




Men det visade sig vara så fuktigt i luften, att när vi hade blixten på så blev det som bubblor.
 


Utan blixt.




Disigt var det också, Timo mätte upp sikten  till ca 240 meter, så vyerna var inte så märkvärdiga.


Så for vi hem och dukade upp lite julmat och hundarna fick också smaka lite. Det blev julklappsutdelning också, både till oss  tre och hundarna. Vi tog det lugnt, åt givetvis för mycket och slappade till teven.

Visst är vi duktiga och väntar på "varsågod"!



Nu smakar det och vi rör inte varandras skålar.



Här vankas det vispgrädde, men Vittra är "hångast" så de andra hinner knappt med.



Visst syns det att Vittra var mest i skålen, men Shiva slickade henne sedan så att hon blev ren igen.



Så åkte Carina och hundarna hem och Tees stöp i sin korg. Kan det vara en skön ställning att sova?

Juldagen var lika grå, men vi tog en runda med hundarna på Äspet och sedan for vi till Zentus och städade i buren och gav honom mat, friskt vatten och pinnar från äppelträdet, det gillade han.






Så åt vi lite julmat och Carinas "Janssons", som vi inte hade orkat med dagen innan. Det smakade gott med mat igen, när man hade varit ute en långrunda.

Härliga vyer från Hovdala när det inte var så mulet och fuktigt.



Visst är slottet fint.




God fortsättning på julen önskar vi här i Hässleholm. Ohlssons är i Puerto Rico och solar," lyckisar."


GOD JUL 2008


Nu är det lilljulafton och vi har varit och pysslat om Zenthus,rastat Tees lite och så körde vi in till stan och lyssnade på Hässleholms stadsmusikkår, när de blåste in julen. Det är alltid trevligt med musik och julsångerna kan man inte tröttna på.









Det var småkallt i luften så vi gick på kondis och drack choklad med vispgrädde, smaskens, sedan handlade vi det sista inför julen på Kvantum och nu väntar bara risgrynsgröten på att kokas, sedan är det jul.

Det blir en lugn jul i år ,eftersom Suzan med familj är i sin fjällstuga, tyvärr var det blixthalt när de kom fram dit och bilen kanade ner i ett dike. Grannen försökte dra upp dem med bil, men det gick inte ,utan det fick bli med traktor senare. Christel är iväg med sin familj västerut och Thomas är i Landskrona, så Carina och hundarna tittar in ett tag på julafton och äter lite julmat. Annars tar vi det väldigt lugnt.

Nu önskar vi alla våra vänner en riktigt god jul och ett gott nytt år!


Barn och barnbarn

Vår dator börjar bli lite trög och vi blev rädda för att något skulle hända och alla våra kort skulle försvinna. Därför beslöt vi oss för att köpa en extern hårddisk och spara korten på.

Sagt och gjort, vi köpte en hårddisk som vi sett på reklam och enligt Carina skulle den ju rymma mycket mer än vår nuvarande hårddisk. Döm om Timos förvåning när vi hämtade ut vår disk, paketet var ju så litet, typ för större kamera, inte kunde det rymma en hårddisk. Förvåningen blev ännu större när vi öppnade paketet och disken var ju bara halva paketet, kunde det vara möjligt? Men enligt Carina som kom och hjälpte oss att koppla ihop det, så var det rätt. Vi sparade nu våra kort och en del av Carinas på den, så nu skall det väl otur till om båda våra hårddiskar skulle krascha.


På lördagen kom Thomas med Mathias, Andreas och Linnea och det blev full fart i huset. Tees fick först ta det lite lugnt på kontoret, men efter en stund gick det bra, att vara med de andra. Det blev lite mat







och sedan bus och Andreas vill helst vara med farfar, han är bäst




och då vill ju Linnea också vara där och till sist blir Tees lite avundsjuk och skall vara med.


Till sist ville Linnea bara klappa Tees hela tiden.



Nu är Tees lite lugnare efter buset.




Thomas kontrollerade att vi hade skött våra Electrolux-apparater. Vi fick lite bakläxa att det fanns vissa filter, som man måste tvätta också och så visade han oss det. Så gjorde han vid hällspisen, jag tyckte att det inte gick att få den riktigt fin, men det gick det, så nu skiner den.




Thomas säljer ju Electrolux's produkter dagligen, och han har försökt lära sina föräldrar hur man sköter dem, men tyvärr är han sällan nöjd med ,vad de har kommit ihåg av hans undervisning.  Mathias visade oss på You Tube hur han rider och hoppar på sina hästar.  Det var roligt att se.



Här kollar Andreas och Linnea tv.




Så var dags med kvällsmat och efter det fick vi "rolla" alla, så att vi fick bort Tees hår, eftersom hon fäller ganska mycket nu igen. Timo borstar henne ute, efter var gång vi varit ute med henne. Sedan var det dags för hemfärd och vi skickade med julklapparna och efter kramar så for de iväg. Tänk vad det kan bli tyst sedan och tom Tees la sig i sin korg och vilade, men vad kul det är med barnen så länge orken räcker hos gamlingarna.


På söndagen var Carina iväg med Shiva, så vi hämtade Vittra, men först var vi hos Christel och matade deras kanin Zenthus och städade i hans fina bur och såg till att han mådde bra.






Sedan bar det av till Hovdala och hundarna fick springa av sig och vår retsticka ville verkligen busa med Vittra och de sprang mellan oss och letade upp oss, när vi gömde oss bakom träd.


Det fanns flera hundar på Äspet, men ytorna är så stora, att man kan ta olika vägar så de kan springa lösa ändå. När vi visslar så vänder de på en femöring och kommer glatt till oss och det är skönt, ty då kan de ju riktigt springa av sig.



På vägen hem såg vi massor av gäss ute på en åker där det finns gott om mat.






Ohlssons sms: ade, att nu hade de gjort New York rejält och de skulle ta båten i eftermiddag, för vidare resa söderut mot den varma övärlden och de var nöjda. Annars gick dagen i lugnets tecken hemma hos oss. Vi ringde bara och kollade hur resan gick för Suzan och familj på väg till fjällstugan.


December

Söndagen den 7 december var vi med Carina, först på Hovdala, så att hundarna fick springa av sig. Och ute i snön ser vi att Tees inte är riktigt vit, jämfört med snön.




Favoritplatsen även i snön.




Sedan var vi på kulturhuset och lyssnade på Nils Landgrens orkester med Rigmor Gustavsson, när de spelade och sjöng jazz. Det var fullsatt i salongen och musiken var jättefin, vi blev så inspirerade så att vi beställde redan biljetter till Papa Bue:s orkester, med Peps Persson på nyåret. Vi har varit och lyssnat på dem ett par år nu, så det har blivit en tradition och det ser vi fram emot.

I måndags köpte jag en blomstergrupp till Arvo som är sjuk och så for vi iväg till Höör och uppvaktade honom. Keijo kom också, så vi fikade och hade en pratstund om starten av krigsbarnsföreningen -92 . Gunilla och Tees gick en lång runda där och hittade en fin park med änder.

På tisdagen var det dags igen med kolgympa och så for vi till Siv i Vittsjö och fikade, efter det tvättade vi bilen.

Jag var i skolan på onsdagen, eftersom jag skulle till Kristianstads sjukhus, hudkliniken på torsdagen. Carina och Gunilla var med hundarna på Åhusfältet och vilken fart det var på hundarna, de behövde det verkligen. Sedan var vi på fika hos Christel och gick igenom deras larm och telefon, eftersom de skall åka på en långresa


På torsdagen var vi så på hudkliniken och doktorn sa, att hon inte trodde att märket var något farligt, men tog bort det ändå. Samtidigt tog hon ett märke i pannan, som barnbarnet Andreas alltid vill peta på och frågar vad det är. Vi skulle få besked senare på nyåret. Så nu skall Timo bli slät och fin i ansiktet igen (kokett?).

På kvällen var det dags med luciafirande i klass 3 på Röingeskolan och det bjöds på fin sång av barnen. Tom på italienska sjöngs det. Så blev det kaffe och kakor. Fröken Anette blev uppvaktad av klassmammorna och tom Timo fick present och Carl kom med ett paket. Det är alltid stämningsfullt när barn sjunger. Timo blir alltid så glad när klassen kommer ihåg honom.







Fröken Anette har fått present.



Sandra var också med och tittade på luciatåget.

På lördagen åkte vi och Carina till Mathias, Andreas och Catharina och lämnade julklappar och bjöds på en god jullunch.

Andreas senaste min.
 



Mathias och Catharina.



2 allvarliga herrar.



Måste vi vara med på bild?



Så gick vi med Andreas och hundarna en runda och så blev det kaffe och efterrätt och Andreas bjöd på musik och vi blev en hel orkester, som Andreas dirigerade. Andreas gick in för det, med liv och lust och Carina skrattade så att tårarna rann.



Musiken i full gång.







Efter det åkte vi och tittade på Mathias två hästar, Pavarotti och Max och så var det dags för hemfärd igen.




På söndagen var det snöfritt igen och vi gick en långrunda med Tees.


På måndagen var jag som "tyckare" på Norra Skåne och vi blev bjudna på bl a lussekatter och fika, redaktörerna pratade om nyordningar och vi fick en stor godispåse. Efter det var det dags med min massage och ryggen hade blivit mycket bättre, så nu gör jag en paus till nyår.


På tisdag morgon vaknade Gunilla vid 6 20 tiden och tyckte att det var för tidigt att ta ut Tees, så hon försökte somna om, men kände att sängen gungade, men hon tänkte, jag hör inget tåg så hon somnade om igen. Senare fick vi veta att det varit ett jordskalv i Skåne, så det var det Gunilla hade känt.

Sista gången på kolgympan för i år. Nästa gång blir i januari nästa år. På eftermiddagen var vi hos Christel och fick de sista förhållningsreglerna.

Klockan ringde tidigt på onsdag morgon och vi körde Ohlssons med bagage till stationen och vinkade av dem för sin färd till Kastrup. Senare ringde Lars och sa att de hade checkat in bagaget och väntade på flighten till New York. Siv och Boris kom på en kopp kaffe och pratade lite.

På torsdagen var det ingen skola för Timo, eftersom han skall gå i kyrkan på deras avslutning, nu utan Erica. Vi fick ett sms. att familjen Ohlsson  hade sovit gott och allt var ok.

Kyrkan i Hässleholm var fylld till sista plats när Röingeskolans elever hade julavslutning. Timo letade upp sin klass och hade tur att få en sittplats bland dem. Man började med att prästen John K Nilson hälsade oss välkomna, efter det blev det klockringning, sedan sjöngs en psalm, därefter lästes julevangeliet av 3 elever. Musikskolans elever underhöll och fick varma applåder. Rektor Peter Jönsson talade om hur viktigt det är att vi tänker på varandra och tackade elever och personal för den gångna terminen. Till sist sjöngs Nu tändas tusen juleljus unisont. Det var skoj att se att alla flickorna i klassen ville krama sin Anette och önska en god jul, men Timo kramade för alla pojkarna i klassen.



Hässleholms kyrka i kvällsbelysning.


Krigsbarnens julfest

Timo lyckades få ihop det med elen, efter att ett antal proppar hade gått,  så att vi hade el, värme (visserligen med el-patron och dyrt) varmvatten igen, så vi kunde göra vår middag för Carina o Christel med familj på lördagen. Det blev lättgjorda "kyckling, ris o grönsaker",  och det blev ganska nyttigt. Sedan blev det kaffe och tårta gjord av choklad, och själv var jag duktig och tog bara en liten bit tårta. Jag älskar choklad, men inte i kakor och tårtor. Barnen hade jätteroligt med Tees, men hon blev trött till sist och lade sig i korgen. Vi hade fått låna ett el-element och en värmefläkt av Siv, så vi hade bra värme i huset under festen. Vi hade också lyckats ladda upp dammsugaren och den är jättebra.

Min vackra blomma som jag fått, jag älskar aszaleor.








På söndagen hämtade vi Carinas Vittra, eftersom Carina och Shiva var på träning, vi körde ut till Hovdala och gick en riktigt lång runda och hundarna for runt överallt, men kom så snällt när vi kallade. Sedan tog vi Vittra med oss hem och hoppades att de skulle vara trötta och lägga sig, men lilla retstickan Tees var inte tillräckligt trött (hon har hämtat sig efter sin löpning och skendräktighet, då hon är lite loj) utan ville busa upp Vittra. Så kom Carina och Shiva och Carina jobbade med datorn och vi fick ihop till en personlig almanacka, så nu väntar jag på resultatet.


Vintern kom med lite snö och en som var lycklig var Tees, hon far runt som en vilde och rullar sig i snön och njuter, tyvärr är snön borta igen. Själva är vi inte så förtjusta, när det är kallt och förkylningen vill inte ge med sig.


På måndagen kom Teo-Kyls servicekille och lagade luftvärmepumpen, det hade brunnit i strömbrytaren, så den fick bytas ut och vi slapp köpa en ny panna eller värmepump, puh, det hade blivit mycket stora pengar.







På tisdagen var Timo på sin kolgympa och på eftermiddagen ringde Erica och sa att hon var ensam, och om fick hon komma till oss och det fick hon ju, så Timo   hämtade henne och på så sätt fick Tees lite bus också.


På onsdagen var Timo på Österås fotbollsplan och träffade personalkillarna och hade tur för han blev bjuden på kaffe och tårta igen. Han är ju förtjust i dylikt! På kvällen ringde Timo sin lillasyster Marja, för Timo hade läst om hennes gamla elev Esa Tikkanen som har vunnit Stanley Cup over there. Han har varit väldigt artig och hjälpsam när Marja har bett honom om information om hans liv och ishockeyn. Idag bor han ju åter i Finland.


På torsdagen var Timo i skolan några timmar, eleverna skulle sedan till Pompejiutställningen, men Timo skulle till käkkirurgen i Kristianstad och visa upp sig. Det visade sig vara vår "gamla" tandläkare från Hässleholm, som skulle ta hand om honom och det bestämdes att hon skulle operera bort en utväxt uppe i gommen, så han fick tid i början av januari ,för själva ingreppet. Vi passade på att handla, när vi nu var i en lite större stad, bl a en leksak till Tees, där hon måste tänka och jobba innan hon får fram godiset.



Mest roligt hade hon när hon fick av klossarna, då kastade hon dem i luften och vi fick ta dem, så att hon inte började äta på dem, sedan blev det godisets tur.




Carina fyllde år samma dag, men hon vill inte bli firad (jag känner igen det) men eftersom det var halvjämnt så ville vi ändå göra något, så vi åkte dit med Tees och Christel med Erica och kompisen Mikaela kom också. Det blev kaffe och tårta och tjejerna busade med hundarna och gosade lite med katten Milton. Den är fortfarande reserverad och vill inte vara tillsammans med hundarna.








På fredagen var det dags med styrelsemöte och julfest med Sydsveriges finska krigsbarn i Trelleborg, så vi for iväg och lämnade Tees hemma, Carina skulle hämta henne, när hon slutade på jobbet. På styrelsemötet beslöts att årsmötet skall hållas i Eslöv onsdagen den 18 mars 2009 klockan 14 00 i medborgarhuset. Irja och Timo fick i uppdrag att ordna med mötet. Timo fick även uppdraget att besöka vår gamle medlem Arvo vid hans sjukbädd och överlämna styrelsens blommor till honom. Keijo lovade att biträda Timo då han redan har varit där ett flertal gånger. Arvo kämpar mot den hemska cancersjukdomen.










Efter glögg och pepparkaka var det så dags för julbordet, som vi åt på Bilias personalmatsal i Trelleborg och som vanligt fanns det många goda rätter dock saknade Timo risgrynsgröten. Det blev dragspelsmusik av Helge Franke från Urshult och tom lite allsång. Festen avslutades med dragning av lotteriet, som hade sålts tidigare och som tur var så vann Timo en skiva med finsk dansmusik.








När vi for hem hade vi en hemsk dimma mellan Höör och Hässleholm och det var mycket jobbigt att köra. Vi var trötta på lördagen efter festandet och dimman och tog det lugnt, handlade och lämnade julklappar till Christels barn, eftersom de skall göra en riktig långtur under julen.  



 


RSS 2.0