Vårblommor och agility

Klockan 9 00 på måndagsmorgonen skulle Timo vara i Tyringe hos Soini Andersson, för Kristianstadsbladets journalist Johanneson skulle komma och intervjua Soini, då han har blivit Sydsveriges Finska Krigsbarns nya ordförande. Tidningen ville även ha lite information om vår verksamhet, varför Soini ville att jag skulle vara med, då jag också satt med i första styrelsen och har varit med i föreningen sedan 1992.

Innan det körde Timo Gunilla till sjukhuset för provtagning innan doktorsbesök pga sin diabetes bl a.

Våren bara kommer snabbare med stora steg, här blommar plommonträdet.



Så var det måndag igen och dags för agility med Sandra och Tees. Här testar Sandra slalomen, något som Tees tycker är jobbigt, hon vill ju ha godis för varje pinne. Men det går bättre och bättre.




Ett moment som är roligare och det går undan, men hon måste sätta fötterna på den ljusare delen, både i början och slutet. Tees vill göra det så fort som möjligt, desto fortadre får hon ju godis, så hon hoppar av ställningen ibland och har då inte fötterna på plattan, öva, öva.



Här sitter morfar och njuter av kvällen och alla hundarna.



Det är så roligt att se ungdomarna pyssla med sina hundar och de är så duktiga alla. Men vi kan inte låta bli att le åt ett ekipage, en ung tjej med en liten hund. Hunden är duktig, men rätt som det är så får den  "spatt" och bara springer och springer, runt hela banan och tjejen efter. Hon ropar och ropar och till sist kommer hunden och då tar hon den i famnen och klappar den, inga hårda ord. Som en annan deltagare sa, det ser roligt ut, men det är inte så roligt för matte. Men hon bryr sig inte utan bara fortsätter.

Här väntar de på sin tur.



Nu är det dags för Tees. Hon följer Sandra, som en gud och bryr sig inte alls om, att vi är där. Sandra har ju ett handikapp mot de andra. De äger sina hundar och har dem jämt, men Sandra träffar ju inte Tees så ofta. Men Tees vet vad som gäller och ylar när Sandra kommer, kanske är det agility igen.



Hoppen är gjorda och nu in i tunneln.





Koll att hon är inne.



Sedan vidare till nästa hinder och det gäller för Sandra att sprinnga för Tees är snabb.



Så här tänker sig Sandra slutet vid avslutningsprovet. Vi vet inte om det är möjligt eftersom Tees är så ivrig, men visst är samspelet underbart. Både Sandra och Tees ser ut att trivas, eller hur?



Carina sa den gången, när hon var där med dem, att det är en samling stirriga hundar, men alla är ju så heltända på uppgifterna och man får ju tänka på, att varje gång så är det nya moment, med vändningar före, efter och blinda vändningar. Så det är mycket att tänka på och vi tycker att alla är otroligt duktiga och framför allt, alla har roligt. Carina var också imponerad av hur Tees följde Sandra och att hon kunde lugna ner sig i väntan på sin tur, samt att Sandra kunde binda upp henne och att hon sitter tyst, medan Sandra hämtar prylar till hoppningen bl a.

På vägen hem berättade Timo för Sandra, att han hade bjudit mig på frukost och då undrade Sandra ,om han inte gjorde det varje dag. Jag kunde inte låta bli att skratta högt, på snart 50 år, så har det kanske hänt 5 ggr, HÖGST. Hans kollegor kallade honom för mansgris. Ett exempel på det, idag på morgonen sa Timo att jag skulle köpa en lott. Bingo, jag hade lyckats ha fram allt på frukostboret, så det var bara för honom att äta. Roligt eller hur?

Några små penseer som har självsått sig vid äppelträdet.



Naracisser och primula.



Förgätmigej som är vackra i sin enkelhet.



Pärlhyacinter.



De första blommande tulpanerna.



En magnoliablomma, som tyvärr led lite av köldknäppen.





4 nyinköpta pelargoner, som senare skall planteras i amplar och urnor.



I helgen la vi ner ett jättejobb och skickade bilder på internet till Timos tredjeklassare i Röingeskolan som de kan ha som minne senare.

Skoldisco, tivoli på stan, grillning, samt fotboll.

Först måste jag dock visa en bild, som jag tagit från Carina, på vitsipporna som blommar så vackert. Tack Carina, du har en bättre kamera än vi har.



Så var då Timo  på skoldisco på fredagkvällen, på årets klassfest med sina 10-åringar.
Festen började med pizza och dryck. Jag hade svårt att förstå, hur så unga människor kunde äta så mycket pizza. Kanske var det lite tävling mellan killarna.





Efter ätandet och drickandet blev det till att sitta i en ring på golvet och leka "polis och mördare".





Klassfesten organiserades av Kevins och Elias föräldrar, så långa stunder kunde jag sitta och diskutera barn och uppfostran med klassens fröken Anette.




Elias mamma i arbete.



Kevins pappa diskuterar med Elias.



Kevins mamma och Elias pappa diskuterar klassfesten.



Efter lekarna bjöd Moa och hennes mamma på kladdkaka med vispgrädde. Sedan blev det godis och chips mm, bordet långt. Då kom en av flickorna och frågade mig artigt om inte jag också önskade mig något från bordet. Jo tack sa jag, men bara lite av varje. Så kom hon med 2 chips, 2 ostbågar samt 2 karameller. Rart eller hur?

Barnen dansade sedan både disco och tryckare. En del med mycket fin rytm i sin dans. I sista minuterna innan slutet, kom Kevin och frågade, om jag hade bjudit upp deras fröken Anette. Det hade jag inte gjort, då jag hade lovat, att endast dansa vals med Anette och ingen vals hade spelats. Då tog Kevin mig i armen och drog mig till Anette och sa "dansa nu med henne" och vi dansade en tryckare till barnens glädje.
Några flickor tom bjöd upp mig till discodans. Så var kvällen slut och jag måste erkänna att jag var totalt slut, när jag kom hem och bara längtade efter sängen.

På lördagen cyklade vi in till stan och såg på gatulivet. Det vara tivoli och försäljningsstånd ute.





De minsta i "studsegungor", blivande bungyjumpers??





Vi köpte lite blommor på torget och sedan cyklade vi vidare till Christel, turlig kom vi till grillningsdags och här är pappa Lars i grilltagen.



Marcus tyckte också att det skulle smaka med grillat.



Under tiden hoppade Erica på "studsemattan", även om det här ser ut som om hon står på staketet. Hon är otrolig på att göra volter på studsemattan, man blir riktigt rädd, att något skall hända.



Även Sandra lät sig väl smaka.



Sedan gosade hon med Zenthus, hennes kanin.




Så cyklade vi hem igen, mätta och belåtna men lite trötta.

På lördagkväll hade grannen tyvärr party och det var dunka, dunka hela natten ända till ½4  så det blev inte mycket sova av.
Sedan på söndagen var vi lite låga och tog det lugnt först, men sen blev det stress, stress. Först ut med Tees en runda, sedan bort till Carina och ta ut Shiva.



Där såg vi underbara kejsarkronor som var utslagna.



Sedan iväg till Österås, där Erica skulle spela fotboll. De har ju varit otroligt duktiga och vunnit mycket, men nu skulle de spela mot tjejer som var ett år äldre, så hur skulle det gå?

Klart föra avspark.



Stor koncentration.



Här gäller det taktiksnack, men de ledde stort i halvlek.





Matchen över och de vann med 7-0, otroligt!

Gruppfoto efter matchen, alla var nöjda.


 




Så handlade vi på OBS och åkte hem och släppte ut Tees. Telefonen ringde och Siv och Boris var i Kristianstad och ville ha kaffe i väntan på att de skulle titta på Jakob när han skulle  spela  fotboll i Hässleholm. Tidigare hade de tittat på Johannas match. Det blev lite fika och så åkte de iväg igen och vi tog det lugnt.


Agility och grillning

På måndagen den 20 april var det så dags med agility igen och gissa om Tees var peppad. Hon vet så väl vad som gäller och visst ser det härligt ut när Sandra och Tees gosar under tiden som de väntar på sin tur.




Här är det balansen som gäller och Tees springer som en galning, men glömmer ibland att hon måste trampa på den
grå delen i slutet också, annars blir hon diskad.



Här försöker man med mutor, godis så att hon skall stanna till lite i farten.



Detta var roligt, hon skulle hoppa som en åtta, flera gånger och hon lyckades.





Tisdagen var det dags med kolgympa igen, det känns tugnt men gör nytta. Efter det tar man det lite lugnt, men vi har börjat lufta kläder och sortera bort, det vi inte behöver. Carina ringde och frågade om vi skulle med till Åspet.Jag och Tees följde med, vi får passa på innan fåren kommer dit. En härlig runda och  under tiden tog Timo upp grillen och när vi kom hem grillade han en flintastek, mums. Tillbehör ,grönsaker och 2 goda såser som Carina gjorde. Och Mia till kaffet blev det bullar istället för memma!!! (det sista av memman åt Tees upp, hon gnagde asken helt ren, så gott var det) Inte den sämsta matstunden och vi njöt av vädret .


Timo i grilltagen.



Här avsmakar han det.



Carina lät sig också smaka. Men senare blev det kallt så vi fick dra oss in.



På onsdagen fortsatte vi med kläderna och Timo satte ner pumpen i brunnen, så nu kan vi vattna lite och det behövs verkligen, det är så torrt. På kvällen var det sista vattengympan, men vi kom med i nästa grupp också, så vi fortsätter nästa onsdag. 6 gånger nu och 6 gånger sedan till hösten. Men det är otroligt vad man blir trött av det och mina leder gör så ont, men man kan ju hoppas att det hjälper.
På torsdag var det skoldags igen för Timo och sedan åkte vi till Bjärnum och Vittsjö och satte upp affischer om klassmorfar/mormor. De som är intresserade kan vända sig till Studiefrämjandet för ilnformation. Det gick snabbt att sätta upp dem, så vi hann med lite mat hos Siv också.
På vägen hem körde vi om Vankiva och agailitybanan. Jag försökte göra en bana för Tees, men hon är alldeles för snabb för mig och jag blir fort trött. Tees tyckte att det var roligt men jag var helt slut, kunde knappt andas, så det överlåter jag helt på Sandra. När vi  kom hem var både vi och Tees trötta.


Ljus, tennis och Hovdala

När vi vaknade på fredagmorgon och läste vårt husorgan Norra Skåne såg vi på dagens bild, Erica framför en säck med utbrunna värmeljus, som klasskamraterna samlat in i en tävling över hela Sverige.



På promenaden mötte vi Minna och hundarna hade roligt.





Sedan gick vi förbi den duktiga hunden, som håller sig på sin tomt  utan staket och inte hoppar  ner, fast Tees försöker få liv på honom.



På lördageftermiddagen ringde Carina och undrade om Tees fick följa med henne och Mia till Äspet, med alla hundarna och de fick hon ju gärna. Så här roligt hade de, jag har stulit bilderna från Carinas blogg.





Sedan kom de in om och fick en fika och Mia fick smaka memma, men det var nog inget hon skulle satsa på i framtiden.



Senare på kvällen var vi och tittade på när Marcus och Mathias Lanz spelade en dubbelmatch i tennis.





Motståndarna var Samuel och hans pappa.




Marcus och Mathias vann matchen.



Spända åskådare, mormor, Erica och farmor, Christel och Lars och morfar så klart.







På söndagen mådde Gunilla inte riktigt bra och vilade nästan hela dagen. Kalevi Tikkanen kom på besök, då hans Aira skulle måla porslin hela dagen och inte kunde sitta och prata med honom. Efter besöket  bekämpade Timo lite mossa med järnsulfat. Mot kvällen piggnade Gunilla till, så vi ringde Carina och frågade om hon ville hänga med och äta något på Cats, och det ville hon. Det här var avslutningen på middagen 3 olika glassefterrätter, smaskens. För att inte vara alldeles onyttiga tog vi en promenad hem, mätta och belåtna.


Vårprakt


Våren är en härlig tid och det lyser gult, blått och vitt i trädgårdarna och på fälten. Man kan se fram emot sommaren och vara ute så mycket som möjligt. Skönt efter en tung vinter.




Vår kastanj som knoppas för fullt, man ser dag för dag hur knopparna växer.



Vi trodde att vår lilla Magnolia hade frusit i den sista vinterknäppen, men vad glada vi blev när vi såg att knopparna håller på att slå ut.




Sedan har vi längre ner på gatan ett stort träd, som är 40 år gammalt och vad vackert det är. Vi väntar med andakt 1 vecka till när allt har slagit ut, då njuter vi var gång vi går förbi.



Vår Forsythia som har blivit kraftig just i år. Njut.




Några vitsippor från vår hundpromenad, ute mot Hovdala finns de i mängder.



Tees gillar också våren, hon vill vara ute jämnt och hittar viloplatser för sig och sina djur överallt.



På torsdagen blev det inte skolan eftersom vi skulle till Verums kyrka på begravning. Verums kyrka är väldigt vacker och enkel och stilfull inuti.



Det var Tommy Hedlunds mamma Elsa som skulle begravas. Vid begraavningen sjöng Tommys syster Kikki, Amazing Grace och Blott en dag. Det var väldigt vackert.





Sedan for vi till Vittsjö, till Siv, där Tees hade varit. Siv och Tees var trötta, när vi kom, de hade sparkat fotboll i 2 timmar. Vi fick lunch och så hjälpte Timo till att få ner pumpen i deras brunn, så nu kan de vattna hur mycket som helst. Så var det dags att åka hem igen.

Vi njuter av alla de slags blommor som finns dels i vår trädgård, dels de vi ser på våra promenader.






Magnarp

Tisdagen den 14 april var det strålande sol och vår alm knoppas för fullt.



Tänk att även scillan kan växa så kargt, i nästan bara sten och grus.



Barnen i klass 3 i Röingeskolan åkte till Maganarp på lägerliv i Hässleholms kolonin. Vi beslöt oss att fara dit och hälsa på dem, så vi packade in Tees i bilen och lite matsäck. Väl framme såg vi inga barn och vi fick besked att de hade gått ner till havet så vi tog en liten fika på plats.



Så här såg det ut utan barn. Vilken underbar plats för barnen, med fotbollsmöjligheter, volleybollsplatn, bordtennisbord, vilket Timo provade med Lindita och grillplats.



Timo och Tees tog en runda och kollade läget.



Timo ringde Anette och fick besked på, var de befann sig. På vår tur för att hitta dem ,njöt vi av gamla fina hus och underbara utsikter.



Efter lite felkörningar såg vi en grupp nere på ängen och det var vår klass.



En del satt och skrev om dagens intryck.



Andra var ute med håvar på "piren"



Vi passade på att släppa Tees, som gillar att bada.



Sedan samlades de olika grupperna.



Och det beslöts att de skulle dra sig upp till kolonin.



Karl visar håvarna.




Gustav, Kevin och Ola ser ut att dansa?



Ytterligare ett gammalt hus som vi såg på vägen tillbaka till kolonin.



Här är Erica på väg in och Martin och Anette kontrollerar.



Vi blev bjudna kvar på kvällsmat, pyttipanna och sallad och det smakade gott och barnen lät sig väl smaka. Lena och Anette hjälper barnen. De hade indelats i olika matgrupper med olika uppgifter.



Klassens glada Isak.



Emy ler mot kameran.



Efter kvällsmaten beslöt vi oss för att fara hem igen och Tees fick sin mat och hon fick sedan springa lös lite och rasta av sig innan hemfärden.



På väg hem kom Timo på att vi hade en gammal kollega och vän, Rune Karlsson som bodde på Pomonaområdet. vid Ängelholm. Vi kom inte ihåg rätta adressen, men efter lite förfrågningar hittade vi Rune och hustrun Yvonne. Det blev en pratstund och gamla minnen drogs fram, men så fick vi så tänka på Tees och vi styrde kosan hemåt.



Nästa dag var Timo på klassmorfarmöte på Jakobsskolan och planerade hur kommunen skulle kunna locka fler till klassmorfar- mormortjänster. För Timo älskar att vara på skolan med barnen. Det bestämdes att Timo skulle ta fram ett foto med sig och några barn. Men vi hade inte något bra sådant hemma, så vi beslöt att möta barnens buss vid Röingeskolan, när de kom tillbaka från Magnarp. Där skulle vi ta ett foto på Timo och några barn, men det blev fler och fler, till sist var nästan halva klassen med.






 

Sedan skyndade vi därifrån, eftersom vi skulle till vattengympan och vi kom i sista stund. Men Sara mötte oss i dörren, hon hade sett oss från ett  fönster. Vi rusade in och så var det full fart med träningen, nästsista gången  i denna perioden. 




Mer påsk


Påskdagen tog vi det lugnt och vilade inför nästa dag. Vi gick en promenad med Tees in till stan för att rekognisera om Asian Box var öppen nästa dag. Men de hade stängt hela påsken ,sedan köpte Timo en finsk dagstidning och vi gick hem igen och slappade lite.

Så här kan Tees även ligga i sin korg.



Detta är en favoritplats när vi sitter i uterummet.



Och så älskar hon solen och letar rätt på en solig plats.



Här vankas det memma ,oh så gott det är.



Annandag påsk skulle vi på Bjärnumsrevyn och Siv och Boris kom in till stan och vi träffade Carina vid parkeringen inne vid kulturhuset, där vi också såg årets först maskkros. Tänk att de kan växa så där kargt.



Mats Olofsson började revyn med att sjunga Tack för att du har betalat entreavgiften , en parodi på tv :s reklam om tvavgiften. Men låten är otroligt fin så vi njuter var gång vi hör den och Mats sjunger så bra.



Här handlar det om ICA:s kött.



Ett besök hos psykologen.



Micke Andersen i Grönwalls, föreställer RockRagge.



Slutligen Mats som "Burken", som vi lyssnade till mycket när vi var unga uppe i Stockholm. Vi skjutsade honom och halva hans orkester en gång, efter uppträdandet. Otroligt lagvidrigt faktiskt, för då hade vi en liten Renault CV4, men det är ju preskiberat, vid det här laget.




Revyn var otroligt rolig och med mycket fin sång av tjejerna och alla killarna sjunger ju otroligt bra. Vi var väldigt nöjda när vi gick därifrån.

Efter revyn köpte vi en familjepizza och åt i uterummet, eftersom vi och Siv och Boris skulle till Bjärnums Bygdegård och lyssna på Hasse Andersson.



Detta smakade gott, Carina skulle sedan ta Tees med sig och hämta in Sandra, för de skulle på agaility i Vankiva, en hektisk helg. Carina hade först varit på hundträning med Vittra och vi hade tagit ut Shiva.



Här är Hasse Andersson i Kvinnaböske Band. Man kände knappt igen honom, eftersom han gått ner otroliga kilon.



Timo kollar om det finns några nya plattor.



Siv har alltid gillat Hasse och åkte Skåne runt, för att lyssna på honom och nu fick hon tom en kram av honom. Lyckan var gjord.



Hasses Monica hjälpte till.



I första avdelningen sjöng Hasse, Edvard Persson låtar och de finns ju en hel del fina sådana.



Så blev det även tur för Östen Warnebringlåtar. Vi blev nostalgiska, eftersom vi dansat till hans orkester många gånger i Landskrona.



Efter pausen blev det så dags för Kvinnaböske låtar.



När det blev dags för den obligatoriska Änglahund ,fick en lokal förmåga Pierre komma upp och hjälpa till, så lycklig han var!



Så var denna hektiska dag slut och vi for hem till Carina och hämtade Tees och sedan i säng. Mycket nöjda med dagen om än lite mycket på en gång.

Här har vi en bild på Timos äldsta syster Mirjam i ett reportage i tidningen om Ivisnäs utanför Helsingfors.
Hon fyller 75 år i dagarna och är på semester i Rom med sina barn för att fira. Mirjam har varit lärare i Finland i hela sitt liv och på slutet även rektor. Hon undervisade bl a i svenska, ett språk som hon kunde från sin krigsbarnstid i Åstorp


Påsk 2009

Det här är memma, en finsk påskdelikatess, tycker Timo, Lars och Marcus. Vi andra kan äta det och en del vill inte alls ha det. Tom Tees skrapar kanterna och ser ut att njuta.



På långfredagsafton kom Carina och Christels familj över och åt lite påskmat. Christel skulle arbeta hela påsken. Det var så varmt så att vi satt i uterummet och åt. Flickorna hade filt och jacka på sig. Sandra hade varit sjuk så det var bäst att ha på sig kläder.



Marcus kom lite senare eftersom han hade tränat tennis.



Christel sitter och vilar sig efter dagens arbete.



Carina hade varit på hundträning och njöt av vilan.



Lars väntar på memman.



Erica gillar inte memma men glass istället.



Sandra ser lite trött ut.



Tees har ett konstigt sätt att sova, när gästerna hade gått rumsterade hon om i sin korg och kröp under pläd och kudde, där var det skönast och sedan sov och sov hon.



Påskafton var det påskmat hos Siv i Porrarp.




Vi lät oss väl smaka.




Så även Anette, Johanna och Kalle.



Lilla Ellen var duktig på att äta.



Här väntar Jacob på mer uppvärmt vitlöksbröd.



Skönt att sitta hos pappa en stund.



Nu är det bus i soffan mellan Timo och flickorna och då vill naturligtvis Tees vara med.



Godisbordet, jag vet inte hur många godisägg vi såg.



Dags för utomhusaktiviteter, det spelades kubb, medan Ellen, Siv och jag gick en runda med Tees.





På rundan såg vi tussilago i dikeskanterna.



Johanna och Ellen pustar ut efter kubben.



Här vara det dags för en vilopaus.



Här fotografferar Johanna oss övriga när vi pausar.



Så var det dags för oss att köra hemåt igen och då såg vi de här vackra väldoftande violerna i vår rabatt, våren är här.


Landskronabesök och agility

På måndagen den 6 april skulle Thomas upp till Hässleholm och hämta bl a en soffa och soffbord, så han kom med firmabilen och killarna var med. De hann få middag innan lastningen.






Här omorganiserar Thomas lasten så att allt skall få plats.



Tees kollar så att allt blir rätt.



Christels köksmöblemang åkte också med till Landskrona, vi hade tänkt slipa det, men det kan vi göra där nere, nu när han hade en bra bil att köra med. Bordet är tungt men Mathias och farfar är starka.



Sedan finns det ju bra hjälpmedel att få upp bordet med.





Farfar och Andreas skojar med  varandra.



Mathias visar att han är atletisk och Andreas tittar beundrande på, han har ju världens bästa storebror tycker han.Det låter så gulligt när han säger det. Riktig syskonkärlek.



Vi hann med lite fika med glass också ute, men det blev lite kallt.





Så for killarna iväg hemåt med all last.

På kvällen var det dags med den första agilityträningen för Tees och Sandra. Vi hämtade Sandra och körde till Vankivafältet, där det fanns många hundar, sugna på agility. Först var det lite teori inne och sedan skulle man börja utomhus. Träningen verkade lite tuffare än förra gången och vi hade ju missat en säsong, när vi var på semester.




Det är så roligt att se Tees och Sandra ihop, Tees är helt koncentrerad på Sandra och bryr sig inte om oss. Hon följer henne som en skugga. Det gick ganska bra, men Tees behöver tydliga signaler vad hon skall göra. Men sedan hoppar hon glatt och springer in i tunnlarna, bara hon får godis när det är klart.



Här syns att det är rörelse över hela fältet, tyvärr blev det kyligt att stå där så vi var nöjda med att få köra hem och få något varmt i oss. Tees var trött och somnade genast  när vi kom hem, hon hade ju arbetat.


Häckplantering

På söndagmorgon tog vi första fästingen (punkki) på Tees, det är inget vidare med dem. Vi får köpa medel så att hon slipper få fler.

Lars gräver för sin nya häck på baksidan.Det går undan när man har rejäla grejer att jobba med.






Timo hjälper till att plantera ligusterhäcken. Han var riktigt slut när kvällen kom.



Suzan ringde och berättade att de kommit väl fram till fjällstugan och att de hade mellan ½ och 1 meter snö, brr! Allt var bra och Sven var ute ochsågade ner granar som växt sig för stora. De ville se fjället. Nästa dag skulle de ut och åka skidor.

Thomas födelsedag

Lördagen den 4 april fyllde Thomas år, så vi for ner med alla grejerna som vi fått ihop av Christel och Siv och oss själva.

Här snickrar Timo ihop ett köksbord.



Det var strålande sol så vi kunde sitta ute och här är födelsedagsgrisen, som vi hämtat inne hos grannen, han har blivit mer sitt vanliga jag nu.



Pappa Timo vilar lite i sin fina Tamperetröja.



Catharina och pojkarna kom och grattade. Mathias busar lite med Tees.



Andreas gillar sin pappa och ger sin present.



Så här låg Mathias när han var fotbollsmålvakt säger Andreas och Mathias och alltid lika glada Catharina tittar på.



Andreas gillar sin mamma också.



En tusensköna i gräsmattan.



Andreas gillar verkligen farfar, han är bäst tycker han och här busar han med honom.



Fikadags.



Fyra killar Haapanen.


Trädgårdsarbete

Vårens första tussilago, som Carina och jag såg ute på Hovdala.



På fredagen kom Siv och Boris in med lite mer saker till Thomas. Vi fikade och så åkte Siv koch jag till stan och handlade lite och Boris som var rastlös, började arbeta i trädgården.



När vi kom tillbaka var det dags för mat och vi vågade äta grillad kyckling utan glas.

Är det någon som vill ha mat.



Siv lät sig väl smaka.



Timo blev trött av att busa med Tees så han blev sittande där nere.



Några tänkvärda och hjälpande meningar lånade ur en Tammerforstidning.

Bättre en flaska i handen än en dunk i ryggen.

Den som har, spar.

Det vi inte gör idag, slipper vi göra om i morgon.

Som man raggar får man ligga.

Har man slagit yxan i båten, får man ro som fan.

Våren är kommen

Under våra hundpromenader ser vi hela tiden bevis på att våren är i antågande.





På måndagen gick Timo igenom och städade bilen, eftersom vi skulle byta till sommardäck på Kia. På tisdagen vara det så dags igen för KOLgympa och därefter for vi till Kia och bytte däck. Då kom Kalevi dit och Timo körde mig till stan och han och Kalevi for hem och tog första fikan i uterummet för i år.  Jag var på apoteket och gick sedan en sväng på stan och njöt av vädret.



På onsdagen lånade vi Lars släp, som vi först tömde på tippen i Vankiva.



Sedan tog vi Siv och Boris på sängen, vi skulle vara där kl 11 00 för att hämta grejer till Thomas, men vi blev färdiga långt tidigare, så det blev en andra frukost i Vittsjö. Boris fick bråttom att koka ägg och kaffe.



Siv hjälpte till.



Tees njöt av att vara fri och kunna springa omkring i det vackra vädret.



Här jagar hon Timo.



Så lastade vi köksmöbler och lite annat.



Jobbigt ,så det blev lite dricka, när vi kom hem.





Tees älskar att våren har kommit och vi är ute i trädgården lite mer och hon kan få lufsa omkring oss.



Timo har planterat lite blomskott till Thomas.



Sedan var det dags för vattengympa och det kändes, eftersom vi jobbat hårt hela dagen.

På torsdagen var det dags för skolan igen och bl a fick Timo en tupp av Timmi.



Det var sista skoldagen nu innan påsk, så vi önskade varandra en glad påsk.

På kvällen kom Carina och Vittra tittar in om Tees är hemma.



Carina, jag och hundarna tog en tur på Hovdala och hundarna var som kalvar på grönbete och det blev bad också i Finjasjön.  De for i vattnet och upp igen, men sen en simtur igen. Man såg hur de älskar det.





Shiva är den som mest älskar att simma, de andra tar mest småturer.



Sedan for vi hem med 3 blöta hundar och så åt vi kvällsmat i uterummet.


RSS 2.0