Mer påsk


Påskdagen tog vi det lugnt och vilade inför nästa dag. Vi gick en promenad med Tees in till stan för att rekognisera om Asian Box var öppen nästa dag. Men de hade stängt hela påsken ,sedan köpte Timo en finsk dagstidning och vi gick hem igen och slappade lite.

Så här kan Tees även ligga i sin korg.



Detta är en favoritplats när vi sitter i uterummet.



Och så älskar hon solen och letar rätt på en solig plats.



Här vankas det memma ,oh så gott det är.



Annandag påsk skulle vi på Bjärnumsrevyn och Siv och Boris kom in till stan och vi träffade Carina vid parkeringen inne vid kulturhuset, där vi också såg årets först maskkros. Tänk att de kan växa så där kargt.



Mats Olofsson började revyn med att sjunga Tack för att du har betalat entreavgiften , en parodi på tv :s reklam om tvavgiften. Men låten är otroligt fin så vi njuter var gång vi hör den och Mats sjunger så bra.



Här handlar det om ICA:s kött.



Ett besök hos psykologen.



Micke Andersen i Grönwalls, föreställer RockRagge.



Slutligen Mats som "Burken", som vi lyssnade till mycket när vi var unga uppe i Stockholm. Vi skjutsade honom och halva hans orkester en gång, efter uppträdandet. Otroligt lagvidrigt faktiskt, för då hade vi en liten Renault CV4, men det är ju preskiberat, vid det här laget.




Revyn var otroligt rolig och med mycket fin sång av tjejerna och alla killarna sjunger ju otroligt bra. Vi var väldigt nöjda när vi gick därifrån.

Efter revyn köpte vi en familjepizza och åt i uterummet, eftersom vi och Siv och Boris skulle till Bjärnums Bygdegård och lyssna på Hasse Andersson.



Detta smakade gott, Carina skulle sedan ta Tees med sig och hämta in Sandra, för de skulle på agaility i Vankiva, en hektisk helg. Carina hade först varit på hundträning med Vittra och vi hade tagit ut Shiva.



Här är Hasse Andersson i Kvinnaböske Band. Man kände knappt igen honom, eftersom han gått ner otroliga kilon.



Timo kollar om det finns några nya plattor.



Siv har alltid gillat Hasse och åkte Skåne runt, för att lyssna på honom och nu fick hon tom en kram av honom. Lyckan var gjord.



Hasses Monica hjälpte till.



I första avdelningen sjöng Hasse, Edvard Persson låtar och de finns ju en hel del fina sådana.



Så blev det även tur för Östen Warnebringlåtar. Vi blev nostalgiska, eftersom vi dansat till hans orkester många gånger i Landskrona.



Efter pausen blev det så dags för Kvinnaböske låtar.



När det blev dags för den obligatoriska Änglahund ,fick en lokal förmåga Pierre komma upp och hjälpa till, så lycklig han var!



Så var denna hektiska dag slut och vi for hem till Carina och hämtade Tees och sedan i säng. Mycket nöjda med dagen om än lite mycket på en gång.

Här har vi en bild på Timos äldsta syster Mirjam i ett reportage i tidningen om Ivisnäs utanför Helsingfors.
Hon fyller 75 år i dagarna och är på semester i Rom med sina barn för att fira. Mirjam har varit lärare i Finland i hela sitt liv och på slutet även rektor. Hon undervisade bl a i svenska, ett språk som hon kunde från sin krigsbarnstid i Åstorp


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0