Bl a finska krigsbarn och Linnea o Josef

Så kom då äntligen regnet, men tyvärr alldeles för lite. Dagen kändes lite grå så vi beslöt att vi skulle köra upp till Vankiva och träna agility med Tees. Det gick ganska bra, hon fick springa av sig och så provade vi några hinder. Balansen hade hon alldeles för bråttom över och ville hoppa av, men efter ett tag släppte vi henne själv och då for hon över i ett huj. Hon fick prova på lite av varje och vi var ganska nöjda. Efter en genomrastning for vi vidare mot Vittsjö och Siv o Boris. De hade tänt i den öppna spisen och så bjöd de på rabarberpaj och Tees fick prova den nya soffan. Det kändes mysigt med elden. Timo hjälpte Boris att montera den nya grillen, så nu kan vi se fram emot grillat i sommar.









Vi har fått fåglar i holken, kan någon säga vad det är för fåglar?

På tisdagen sken solen igen så det blir till att vattna och åter vattna. Det var sista gången på kolgympan så nu gäller det att Timo cyklar mycket istället så att han håller kondisen uppe.




Arne cyklar




Arne och sjukgymnasten Rolf



Göran bakom lyftanordningen




Harriet vilar efter en hård dust med  Arnes ledarhund King


På kvällen var det dags för sista agilityn. Först visade ledarna Johanna och Emelie upp sina hundar på en liten bana. Efter det fick de andra försöka på två banor, 2 lag tävlade mot varandra och det var lite varierande resultat. Vi tyckte att Sandra och Tees skötte sig bra och det är roligt att se hur Tees följer Sandra och hon är så lycklig när det vankas godis efteråt. Nu får vi träna själva hemma och i Vankiva under sommaren och se om Sandra kan fortsätta till hösten.

På onsdag morgon var det spännande att se vad Norra Skåne hade skrivit och vad vi skrattade, några fel och så tokiga inslag. Först så skrev reportern att jag kom från Trelleborg och det vet vi inte var hon hade fått det ifrån. Vi pratade ju om Landskrona och Landskrona Bois och sedan var det lite andra småsaker så man kan verkligen inte tro på tidningarna. Bilden var ju ganska rolig med Timo där framme med barnen runt sig och jag där bak som det alltid är hos oss.


En fin omgivning i Hembygdsparken
















Klockan 12 skulle finska krigsbarnsföreningen samlas i Hembygdsparken. Timo och Alpo hade organiserat en Göinge-avdelning så att de kunde träffas i en mindre intimare grupp och prata om sina upplevelser. Vädret var fint och de hade dukat ute med långbord och det vankades smörgåstårta, som var underbart god. Sedan tog vi kaffekopparna med oss in och till kaffet fick vi en härlig sommartårta. Så kom då diskussionerna igång och det var märkliga upplevelser som uppdagades. En del riktigt hemska och en del var mera normala. Efter några timmars samvaro bestämdes att nästa möte skulle ske i Osby hos Eila och Erik Ralsgård i september. Så bröt vi då upp och tackade alla som hade kommit till mötet.


Själva for vi till cykelhandlaren och hämtade min cykel. Den var som ny och det kändes skönt att kunna cykla ordentligt igen. Tees blev överlycklig när vi kom hem igen, hon hade ju varit ensam i 4 timmar och det händer inte så ofta.

I skolan började fröken Linda med division och det var skoj hur fint och enkelt de lär barnen idag när det gäller halva, en fjärdedels och en tredjedels bitar. Man har till hjälp pappersbitar som liknar pizzabitar i en kartong. Barnen lärde sig det mycket snabbt, med hjälp av dessa. Efter den lektionen blev jag eldmästare då jag skulle tända en brasa där barnens lerkulor skulle brännas. Fick en mysig pratstund med fröken Monika, som kände Cristel sedan deras skoltid.




Tees ligger och väntar på Timo och Erica

Efter skolan följde Erica med hem eftersom Christel skulle arbeta kväll. Vi fikade lite och sedan gick mormor, Erica och Tees en promenad medan morfar sov.


Vi var en stund på lekplatsen och sedan kom vi hem till morfar som vaknade och de spelade 4 i rad. Den som vann skrattade gott, medan förloraren hade en bister min.





En hård fight

Så hämtade Lars Erica för det var dags för fotbollsträning. Vi skulle själv till sista vattengympan. Det var tufft när det var så varmt ute också, men det är skönt att ha det gjort.

Under tiden hade Thomas ringt att det var kris med Moa så Timo och Carina for ner till Lund och jag tog hand om hundarna. På fredagen kom Timo, Carina, Linnea och Josef upp till Hässleholm och skall vara här ett tag. Det gick jättebra med Linnea och Tees. Linnea har varit lite rädd för henne och sa hela tiden Tees är inte farlig. Nu går det bra, vi slussar dem lite ibland så går det lugnare. Sedan for de iväg till Christel och hoppade studsmatta och beundrade Sandras kanin. Hon fick även en fin keps av Maracus så att hon kan skydda sig för solen.




Vi åt lite grillat på kvällen och sen var Linnea trött och farfar läste en saga och så sov hon. Vi andra tittade lite på tv men la oss ganska snart, vi var alla lite trötta. Natten var lugn och Linnea sov hela natten.




Här vankas frukost



På morgonen var hon lite försiktig med Tees, för hon ville låna hennes nalle men sedan gick det bra och vi åt frukost i uterummet. Sedan ville Linnea duscha och farfar fick rycka in igen, det hade han gjort på sjukhuset också.




Här försöker Linnea att få farfar till att sova lite med hjälp av sagoläsning.

Mer kommer senare


Pensionärerna

Så var det dags för sista dressyrkursen, men Tees var väldigt okoncentrerad efter att ha haft så mycket folk runt sig och nu hux flux skulle hon gå på kommando. Hon ville bara upp och pussas och att gå runt på en plan kändes inte roligt. Andra halvan efter det att vi hade fikat så var det dags för agility. Annika hade gjort en liten bana, som vi skulle prova på och med en gång så tyckte Tees att det var roligt. Hon klarade banan ganska bra och sedan var det kul att se alla de andra också klara av banan. Så var kursen slut och visst har vi lärt oss en hel del som vi kan ha nytta av i fortsättningen.


Nästa dag fick så Tees äntligen följa med på agilitykursen igen efter löpningen och det var kul. Hon var heltänd och fick prova på en del nya hinder. Ett balanshinder var svårt, för Tees är så taggad att hon rusar över det, men det är så smalt att det är risk att hon ramlar ner, så Sandra tycker att det är otäckt att gå med henne. Tänk om hon ramlar ner!! Nästa gång är sista gången även här.






Att hoppa tycker Tees är jätteskoj



Här hjälper mormor till lite



Onsdagen den 21 var det doktorsbesök för oss båda. Timo kollade blodtrycket. Jag gjorde ett arbetsekg och vad jobbigt det var, men resultatet visade att jag orkade över medel och hjärtat visade ingen skada. Men vi var ganska trötta den dagen./gunilla


Torsdagen blev dagen med många programpunkter. Först på morgonen cyklade jag till min goa klass på Röingeskolan. Klockan 10 00 skulle Gunilla och jag träffa skolans tredjeklassare, samt den lokala tidningen Norra Skånes reporter och fotograf. Klassen fick förmånen att fråga ut 2 st pensionärer om "livet efter fyllda 65 år". Eleverna hade många och intressanta frågor om t ex våra intressen, vad vi åt osv. De frågade bl a om vi spelade fotboll och det är ju rätt länge sedan nu. Men vi berättade att vi höll på Landskrona Bois. Eleverna var både roliga och mycket artiga. Tidningen skulle göra en stor artikel om utfrågningen i nästa onsdags tidning. Vi får väl se. Gunilla cyklade sedan hem och tog hand om Tees och jag gick tillbaks till min klass.





Timo och Birgit



Birgit och Bengt



Timo Bengt och Birgit

Vid 14 tiden kom sedan Birgit och Bengt Lindhé från Skara på ett snabbt besök. Bengt var min idol och storebror under 40-talet, då jag hade förmånen att vara ett finskt krigsbarn i hans hem på Gjestvagn i Åstorp här i Skåne, i flera härliga år. Då jag var yngst i familjens barnaskara så blev jag så klart mycket bortskämd. Vi diskuterade gemensamma vänner och de informerade oss om sina barns framfart i samhället. Birgit och Bengts pojkar är alla för tillfället väldigt aktuella i radio och tv. Sedan fortsatte de mot Torna Hällestad för att passa Joakims barn i några dagar. Det var väldigt kul att de kunde ta sig tid att titta in hos oss.



Efter deras besök for Gunilla till vattengympan på lasarettet och själv åkte jag till VerumsGården vid Norra Skåne för ett möte för tidningens "tyckare". Det blev fotografering, fika och en rejäl information om tidningens dagsläge. Efteråt vara det bara att cykla hemåt igen genom stan.

På fredagen var det dags igen för cykling, vi cyklade till Christel och fikade kladdkaka. Gott men mäktigt, vid hemfärden lämnade vi in Gunillas cykel för reparation. Det blir nog till att cykla mer nu under sommaren eftersom bensinpriset bara ökar och ökar. På kvällen grillade vi i uterummet och njöt av det fina vädret.


På lördagen tog vi en promenad till stan och njöt av vädret och en fika på kondiset vid torget. Sedan tog vi det lugnt i trädgården och kollade om det fanns fåglar i vår nya holk.




Vi tror att det är svartvita flugsnappare som bosatt sig där. Får se om det blir några ungar så småningom. Dessutom har vi fått en ny invånare i trädgården nämligen en igelkotte.


På kvällen tittade vi på schlagerfestivalen, som vanligt trodde hela Sverige att vår låt skulle vinna men ack så fel de hade. Det blev sent, så på söndagsmorgon var vi lite trötta. Senare på dagen kom Christel och barnen och Carina och firade morsdag.




Nu kan vi åka ut till Hovdala slott och äta en underbar lunch, som Gunilla fick i present. Barnen stojade med Tees och körde några agilityrundor med henne. Marcus var också ute med henne så det går framåt. Mot kvällningen cyklade familjen Ohlssons hemåt igen och Carina till sina hundar.



Stockholmarna och dop

I måndags tittade Siv och Boris in och tog en fika.







Sedan på kvällen var Carina och jag på dressyrkurs och Tees vet vad hon skall göra men lyder inte så där 100 % men det går framåt. Hon löper fortfarande så hon irriterar hanhunden men det kan inte hjälpas. Hoppningen på slutet är roligast, men det går även bra med platsliggandet.

På tisdagen fick hon inte följa med till agilityn utan bara jag och Sandra var där och tittade ett tag, sen körde Sandra agility hemma på tomten.








Här vankas det belöning.

På onsdagen var det dags för musical på Röinge skola, det var Sandras klass som uppträdde och samlade ihop pengar till en skolresa till Danmark. De var otroligt duktiga och frimodiga att de bara törs.



På torsdagen var det dags för vattengympa igen och det var tungt, det var varmt ute och i vattnet. Men efteråt känns det skönt att ha gjort det, men jag var slut och fick nästan gå och lägga mig direkt vi kom hem.

På fredagskväll kom Suzan och barnen ner från Stockholm. Denna gång körde Suzan med den nya Volvobilen, röd och grann. Det blev lite grillat i uterummet och jordgubbar till efterrätt. Sedan blev det "Så skall det låta" med allsång av Suzan, Carina och barnen. Så var det dags för sängen igen.

På lördagen tog vi det lite lugnt på förmiddagen, sedan var det dags att köra mot Landskrona till Moas dop. Det var 3 bilar som körde från Hässleholm, Christel med familj, Suzan med morfar som lots och Carina och jag med hundarna. Vi körde över Höör och hämtade upp Mathias. Catharina och pojkarna hade varit på Skånes Djurpark och kollat djuren.





Carina, Suzan, Hannah Timo lite bakom, Svante Catharina med Andreas framför sig och Mathias

Efter en snabb omkramning så for vi vidare till Landskronas kyrka där vi gifte oss för 48 år sedan. Det var en kort högmässa och bara Moa som döptes.




Kusinerna Erica, Hannah, Sandra och Svante framför kyrkan och som synes så blåser det alltid i Landskrona




Linnea hos farfar och pappa Thomas




Lilla Moa




En fundersam Mathias och Moa i assistentens famn

Efter det var det smörgåstårta och tårta hemma hos Thomas. Sedan var det dags för hemresa.


Suzans bil körde mot Borstahusen så att barnen fick doppa fötterna i havet. Carina och jag for direkt hem, efter att lämnat Mathias i Höör igen. Jag fick en stor kram av Andreas och när jag frågade vem som är bäst, sa han du och farfar. Jag förstår inte varför farfar alltid skall vara med.

På söndagen var Erica iväg och sparkade boll, de vann med 10-0 och Erica gjorde mål. Sandra hade cyklat över till oss för att umgås med kusinerna och vi ringde Christel och bjöd dem på pizzalunch efter matchen. Det passade Christel bra eftersom hon skulle arbeta kväll på sjukhuset. Marcus undrade, när vi kom med 2 familjepizzor att "har du råd med det morfar"? Så han förstår att vi pensionärer inte har det så fett. Erica var på party så hon missade pizzan. Det smakade bra med pizza och barnen stojade själva och med Tees.





Här vankas pizza




Vilken skall vi välja undrar Timo och Christel

Så for Christel och Lars iväg, men Marcus blev kvar, eftersom han ville se Fotbollsmatchen Landskrona Bois mot AIK på tv.  Han vet ju att vi håller på Landskrona Bois och även hans tennistränare gör det. LYCKA att Landskrona vann med 1-0.

Sedan kom Carina och hundarna och fick lite pizza.





Nu har vi kollat bilen




Marcus busar med Tees


När Carina åkte hem igen var Marcus ute i trädgården och lekte med Tees och det är ett otroligt framsteg, eftersom han är väldigt hundrädd. Men Tees var dels trött efter allt ståhej under dagen och alla som lekt med henne att hon tog det lugnt så Marcus kunde vara med henne. Timo kollade Suzans bil lite och fyllde på olja mm. Så gjorde vi våfflor med vispgrädde och Marcus och Lars hann äta lite innan de skulle iväg på styrketräning. Erica satt i bilen och ville inte gå in för Tees hoppar ju så. Morfar trugade med våfflor, men hon hade ätit, men så berättade morfar att Marcus lekte med Tees och det måste hon ju bara se. Det var ju något väldigt ovanligt. Sedan stannade hon också medan Lars och Marcus styrketränade Sedan for Lars, Marcus, Sandra och Erica iväg och vi andra slappade lite framför tv.

På måndag morgon var vi uppe ganska tidigt och åt frukost och Suzan packade ihop och lastade in i bilen så var det dags för färd mot Stockholm igen.




Inlastningen är klar och det är dags att åka mot Stockholm





Hannah vinkar adjö

Vi var lite loja och tog det lite lugnt, framför allt var Tees jättetrött och låg helt utslagen hela dagen. Men hon hade haft ett paradis den här helgen, många som pysslade med henne och många knän som hon kunde ligga i. Mot eftermiddagen började det regna här och det behövs, men vi skall ju gå sista dressyrkursen i kväll och det är inte roligt när det regnar. Men vi får väl offra oss.


Sima, Erfa-träff och födelsedagar


På måndag morgon var Timo uppe tidigt, han skulle nämligen göra Sima. Det är en dryck man har i Finland till Valborg, ett slags mjöd. Timo gick in för det med liv och lust och det skall bli spännande att få smaka på resultatet. När vi bodde i Helsingfors på Tali hade de alltid sima och jag tyckte att det var gott. Nu får vi se hur detta lyckas.


image541 Timo lagar Sima

Sedan var det tid för dressyrträning igen. Hur skulle det gå eftersom Tees har börjar löpa? Det var inga problem alls, bara den lille hannen visade lite intresse. Själv tyckte jag att det gick bättre och bättre med att Tees förstod, vad vi ville. Men det bästa kommer alltid på slutet då skall de ju hoppa hinder. Det älskar Tees, så hon får lite valuta också av kursen.

Tyvärr blev det ingen agility för Tees på tisdagen, jag och Sandra åkte till Vankiva och tittade på hur de tog sig an 2 st hinder A:et och vippbrädan. Det var två svåra hinder för de flesta hundarna, så vi får se om vi kan lyckas senare när Tees har löpt färdigt.

Det blev ändå lite träning hemma i trädgården och Timo o Carina hade varit vid Finjasjön och kastat dummies åt hundarna. Tees blev heltaggad och höll på att dra ner Timo i vattnet. Var gång de kastade ut en dummy, så trodde Tees att det var hon som skulle ha den. Tyvärr lämnade hon inte tillbaka dummyn, men var duktig på att hämta den och simmade så glatt.

När de kom hem åt vi först en familjepizza och den var fantastiskt god (jag gillar annars inte pizza) med vitlökssås. Mums.

Så tränade Sandra och Tees lite och det gick ganska bra. Sedan körde Timo hem Sandra och vi tog det lugnt. Det har varit väldigt varmt och soligt så det tar på krafterna och tyvärr växer ogräset fort, så vi hinner inte med att ta upp det. Men det springer ju inte ifrån oss.


På onsdagen den 7 maj hade Landskrona GK inbjudit till ERFA-träff för golfbaneintresserade i Sydsverige. Många intresserade fanns på plats för att lyssna på Peter Chamberlain och hans medarbetare angående LGK:s fantastiska ombyggnad och modernisering av ena 18-hålsbanans samtliga greenområden. 

image542


Bl a Bosse Neuman och Göran Hansson samt Håkan Nilsson

image543

Vittsjös Figge i mitten

image544

Arkitekten Peter Chamberlein  samt Per-Göran Andersson

image545


Golfkonsulenten Boel, Håkan och Göran

image546

Micke  kollar greenen

Resultatet av arbetsinsatserna var mycket tilltalande ansågs nog av samtliga. Solen sken hela dagen och Öresund låg alldeles blank, jag undrar om inte denna dag var något helt unikt, när det gäller skönhetsupplevelser i Skåne en tidig majdag. Gula rapsfält mot molnfri blå himmel, oj vad jag njöt och var lycklig över den otroliga färgskalan i Landskrona-miljön. Jag var också glad att få träffa så många goda kollegor, flera pensionerade liksom jag själv. Tack Lennart och Håkan för ert jobb.

På väg hem besökte jag Svalöfs Golfklubb och träffade både Anders Einarsson och Einar Petersen. Anders och Einar har delat upp arbetet så ,att Einar har hand om driften på 18-hålsbanan och Anders bygger 9 nya hål. Einar var bussig och körde runt och visade de nya hålen ,samt en del av 18-hålsbanan. Mycket  givande och trevligt ! Ett intressant inslag var att en av mina sommarkillar på Drottningholm, Henrik hade köpt Anders gamla gård som Svalöfs golf hyr sina maskinhallar av./Timo


image547

Ett underbart rapsfält

Torsdag var åter skoldag på Röingeskolan innebärande matte, svenska och stenåldern.

Linda var lärare som ledde det mesta för Anette var halssjuk och hade svårt att prata utan smärta. Efter lunch kom Anita till hjälp och hade veckans "ordprov" då eleverna skall kunna sin läxa, hur olika sje-ljuden skrivs i olika ord. Jag fick också en inbjudan att följa med klassen på en skolresa i början av juni. Dagens skratt fick jag när jag ombads hjälpa en 7-åring som hade blivit slagen med en kvist i ryggen. När han hade gråtit färdigt, bad jag honom visa vem som hade utfört denna hemska gärning och i skogskanten stod en 5-6 killar i hans ålder. En pekades ut som gärningsman. Då höjde jag min ljuva stämma och lät rätt så barsk samt bannade och lovade att bli grym, om man inte uppförde sig bra på skolans område. Killarna stod nästan i givakt då jag lämnade dem, men efter 5-10 meter hör jag en kille säga "det är inte så farligt, han är bara en klassmorfar", sådan respekt har de för mig! /Timo


Fredagen gick åt att klippa gräs, rensa rabatter och vattna samt att jag var på stan och handlade. Lite kläder till mig själv och presenter till Christel som fyller år på lördag och till hennes kusin Anette i Vittsjö som fyller på söndag. Det var otroligt varmt och vi var ute hela dagen, Tees fick vi locka in ibland eftersom hon ligger i solgasset och såg ut som om hon skulle få värmeslag.


På lördag förmiddag körde vi ut till Yngsjö Havsbad eftersom Christel med familj har sin husvagn där hela säsongen och Christel fyllde år.

image548

Christel  och Erica beundrar fotot av Christel från Norra Skåne

Det var en strålande varm sommardag +25 och vi bytte om till badkläder när vi kom fram. Christel och Sandra samt Erica badade och doppade sig riktigt, usch vad kallt, bara 14 grader. Ostsidan är alltid kallare i vattnet och jag doppade bara benen, det räckte. Timo låg och vilade uppe vid husvagnen.



image549

Sandra och morfar njuter


image550

Lars kelar med Tees och Christel njuter


Sedan bjöd Christel på middag och fika och vi bara njöt och tog det lugnt. Timo, flickorna och Tees gick en promenad och kom ner till havet så att Tees också kunde bada och svalka sig.



image551

En nybadad Tees

När vi närmade oss kvällen körde vi hem och bytte om och for upp till Vittsjö eftersom kusin Anette hade 40-årskalas.



image552


40-åriga Anette strålar ikapp med solen

Hon fyllde inte förrän på söndagen men hade kalaset på lördagen.



image553

Ilkka, Boris och Kalles systers familj

Där var fullt av folk och barn och vi fick god förtäring även där. Timo älskade kakorna och fick till slut ett eget stort fat av Anette. Det var en härlig kväll, men solen hade varit skarp under dagen så vi var ganska trötta och for hem i tid.



image554

Gunilla, Ann Louise och Siv njuter av kvällssolen och god mat


image555

Anettes vackra Magnolia blommade för fullt


image556

Timo i lektagen

På söndagen var det så dags för den sista spårdagen och vi var lite sega när vi körde till skogen. Men en som inte var seg, det var Tees hon älskar ju att spåra så hon drog iväg med Timo över stockar och stenar och så snabbt hon hittade klöven.



image558

Här bär det av

image560

Klöven är hittad i skogen

Det blev fika och mycket hundprat och sedan en spårning till.

image561

Karelska Björnhunden Betty

image562

Carina med sin hund Svante


image563

Storpudeln sitter fint i bagaget


image564

Susanne och Gunilla fikar

image565

Hunddiskussioner vid fikat i skogen

Sedan lockade skuggan hemma och vila. Efter att ha sovit en stund cyklade vi till Grönängsskolan, där Erica med sitt HIF-lag skulle möta Osbys lag. Det var trevligt att se och flickorna hade fart under skorna och de vann till slut med 5-2.
image566


image567

Erica som nr 11


image568

En del av publiken

Så vi applåderade mycket. Sedan bar det hemåt med korvgrillning.


Friidrott

Fredagen den 2 maj var det dags att gå till doktorn och resultatet blev att jag skulle öka 1 medicin och ta lite mer prover, under tiden satt Timo i kafeterian och stöttade dem genom att dricka kaffe och fika. De har det lite svårt nu genom sjuksköterskestrejken och får inte så många kunder.

Sedan gick jag till frisören och permanentade mig, med resultat att håret är alldeles rakt. Men när jag tvättar det efter några dagar blir det lockigt. Carina var här en stund och skannade några gamla kort, bl a på våra goldens Yoko och Ronja och det högg till i hjärtat när vi såg dem.

image529
Yoko världens gulligaste och busigaste golden


image530
Ronja en lugnare och försiktigare golden och Tamzin




Timo hann med att basta hos Kalevi i Vittsjö också.

På lördagen hade vi stor underhållning med grannen. Han hade en kompis som skulle fälla hans gamla gran, som höll på att dö.


image531

En mäktig gammal gran


Han började nerifrån och det såg farligt ut när han satt uppe i toppen och sågade. Men ner kom den och de som inte vet att där har stått en stor gran märker inte att den är borta.


image532

Nu ett minne blott

Vi såg att våra första potatisplantor hade kommit upp och det är roligt att följa skedet.


image533

Det är solrosplantor som också kommer upp


Annars blev det mycket gjort i trädgården och så deklarerade vi genom datorn på internet för första gången och inte sista dagen heller, som det brukade bli. Det är lite av en sport att lämna in dem sista dagen.

På söndagen tog vi ut Shiva eftersom Carina var iväg med Vittra och så var vi på invigningen av Göingevallen och tittade på friidrott. Vi såg Erica stöta kula och sedan springa 400 meter.

image534

Koncentration innan stöten

image535

Här är mamma Christel funktionär

Det gick bra hon blev 2:a i sitt heat och löpningen ligger nog bäst till , hon har ju att brås på. Mamma Christel sprang Marathon i Köpenhamn i fjor vid den här tiden.



image536

Spänd förväntan innan start


image537

Målgången som tvåa


image538

En kort vilostund hos mamma Christel



image539

Visst ser Carinas hundar ut att trivas när de är hos oss, viloplats i soffan


image540

Timo har äntligen fått igång vår egen el-pump så att vi kan ta upp vatten ur vår gamla brunn för bevattning. Vi har mycket torrt för tillfället och inget regn lovar de heller. Timo är rädd om våra rododendron och våra nysatta plantor så han har pumpat upp ca 100 liter.

Vi köpte nya trådlösa telefoner, som är bra att ha nu när vi vistas så mycket ute i trädgården. Tees följer oss hack i häl, vad vi än gör där ute och än så länge har hon inte plockat upp några potatis.   


Valborg o agilitly

På måndagen kom Alpo Persson från Markaryd, som är medlem i Finska krigsbarn och diskuterade om ett möte med folk från föreningen i Nordostskåne. Efter en liten fika i uterummet körde de runt för att hitta en lokal för mötet och det blev Hembygdsparkens Café.


image514

Carina o jag var ute och rastade hundarna för Tees och Vittra skulle ju gå på sin dressyrkurs på kvällen. Den gick så där, Tees är tänd i början, men sen blir det tråkigt att bara gå fram och tillbaka. Men sedan skulle det bli hopp av och det gillar Tees så hon blev tänd till tusen och hoppade så glatt. Det var lite apportering också och det var kul, men hon vill helst ha den dummysen som Vittra har. Det var 2 trötta och nöjda hundar vi hade med oss hem.



image515

Fikadags

image516



På tisdagen hade Timo sin kolgympa och sedan visade Timo Kalevi Tikkanen rostskyddsfirman här i Hässleholm. Efter det körde vi till Kristianstad för att köpa mer agilitysaker. Vi fick tag i 2 hopphinder så nu har vi så att vi kan göra en egen hinderbana i trädgården. Jättekul!


Vi hämtade sedan Sandra och for till Vankiva för agilityträning. Tees blev överlycklig när de plockade fram redskapen och började yla. Hon kände igen tunnlarna och det är ju roligt. Hon var heltänd och lyckades perfekt, hon hade ju gjort det på valpkursen. Så kvällens övningar blev lyckade.


image517

image518

image519


image528

När vi kom hem plockade vi upp våra egna saker och Sandra tränade lite med henne.



image520    slalom

Så var det dags för mat och kväll.


På valborgsmässoafton kom Siv och Boris in en stund och sedan hämtade Timo Erica som skulle vara hos oss några timmar då mamma och pappa bara vill jobba och jobba!



image524

Här startar Erica med slalom



image523

så är det dags med hoppringen

image522

sedan tunneln


image521

sista hoppet och belöningen

Givetvis ville hon träna agility med Tees. Men Tees blev lite snurrig, vem bestämde egentligen? Till sist gick det bra däremot och dagens goda skratt fick vi när Erica själv skulle göra hindren och när hon var inne i tunneln for Tees efter henne och var ute samtidigt. Minen på Erica var skrattretande, var kom hon ifrån? När Christel hämtade Erica ville hon visa för mamma hur duktiga de var, så det blev en runda till som gick ganska bra. Men sen var Tees trött. Vi körde till Carina och hjälpte henne med hennes galler som hon skall ha i gränsen till grannen. Efter det var vi också trötta och det var ganska kyligt så det blev inte av att titta på något Valborgsmässobål i år.





image525

Stark koncentration


image526


puh


image527

en glad publik

1:a Maj var det dags för Marcus att spela tennis, uttagning till Kalle Anka cup. Det blev en väldigt spännande och jämn match, men tyvärr förlorade han den. Vi var och tittade på matchen och jag passade på att gå en runda i parken med Tees och parken är väldigt vacker. Men det var kyligt i luften, så det var skönt att komma hem igen och idag blir det ingen agility, vi får vara lite försiktiga med Tees så att vi inte tröttar ut henne för mycket.


RSS 2.0