Pensionärerna

Så var det dags för sista dressyrkursen, men Tees var väldigt okoncentrerad efter att ha haft så mycket folk runt sig och nu hux flux skulle hon gå på kommando. Hon ville bara upp och pussas och att gå runt på en plan kändes inte roligt. Andra halvan efter det att vi hade fikat så var det dags för agility. Annika hade gjort en liten bana, som vi skulle prova på och med en gång så tyckte Tees att det var roligt. Hon klarade banan ganska bra och sedan var det kul att se alla de andra också klara av banan. Så var kursen slut och visst har vi lärt oss en hel del som vi kan ha nytta av i fortsättningen.


Nästa dag fick så Tees äntligen följa med på agilitykursen igen efter löpningen och det var kul. Hon var heltänd och fick prova på en del nya hinder. Ett balanshinder var svårt, för Tees är så taggad att hon rusar över det, men det är så smalt att det är risk att hon ramlar ner, så Sandra tycker att det är otäckt att gå med henne. Tänk om hon ramlar ner!! Nästa gång är sista gången även här.






Att hoppa tycker Tees är jätteskoj



Här hjälper mormor till lite



Onsdagen den 21 var det doktorsbesök för oss båda. Timo kollade blodtrycket. Jag gjorde ett arbetsekg och vad jobbigt det var, men resultatet visade att jag orkade över medel och hjärtat visade ingen skada. Men vi var ganska trötta den dagen./gunilla


Torsdagen blev dagen med många programpunkter. Först på morgonen cyklade jag till min goa klass på Röingeskolan. Klockan 10 00 skulle Gunilla och jag träffa skolans tredjeklassare, samt den lokala tidningen Norra Skånes reporter och fotograf. Klassen fick förmånen att fråga ut 2 st pensionärer om "livet efter fyllda 65 år". Eleverna hade många och intressanta frågor om t ex våra intressen, vad vi åt osv. De frågade bl a om vi spelade fotboll och det är ju rätt länge sedan nu. Men vi berättade att vi höll på Landskrona Bois. Eleverna var både roliga och mycket artiga. Tidningen skulle göra en stor artikel om utfrågningen i nästa onsdags tidning. Vi får väl se. Gunilla cyklade sedan hem och tog hand om Tees och jag gick tillbaks till min klass.





Timo och Birgit



Birgit och Bengt



Timo Bengt och Birgit

Vid 14 tiden kom sedan Birgit och Bengt Lindhé från Skara på ett snabbt besök. Bengt var min idol och storebror under 40-talet, då jag hade förmånen att vara ett finskt krigsbarn i hans hem på Gjestvagn i Åstorp här i Skåne, i flera härliga år. Då jag var yngst i familjens barnaskara så blev jag så klart mycket bortskämd. Vi diskuterade gemensamma vänner och de informerade oss om sina barns framfart i samhället. Birgit och Bengts pojkar är alla för tillfället väldigt aktuella i radio och tv. Sedan fortsatte de mot Torna Hällestad för att passa Joakims barn i några dagar. Det var väldigt kul att de kunde ta sig tid att titta in hos oss.



Efter deras besök for Gunilla till vattengympan på lasarettet och själv åkte jag till VerumsGården vid Norra Skåne för ett möte för tidningens "tyckare". Det blev fotografering, fika och en rejäl information om tidningens dagsläge. Efteråt vara det bara att cykla hemåt igen genom stan.

På fredagen var det dags igen för cykling, vi cyklade till Christel och fikade kladdkaka. Gott men mäktigt, vid hemfärden lämnade vi in Gunillas cykel för reparation. Det blir nog till att cykla mer nu under sommaren eftersom bensinpriset bara ökar och ökar. På kvällen grillade vi i uterummet och njöt av det fina vädret.


På lördagen tog vi en promenad till stan och njöt av vädret och en fika på kondiset vid torget. Sedan tog vi det lugnt i trädgården och kollade om det fanns fåglar i vår nya holk.




Vi tror att det är svartvita flugsnappare som bosatt sig där. Får se om det blir några ungar så småningom. Dessutom har vi fått en ny invånare i trädgården nämligen en igelkotte.


På kvällen tittade vi på schlagerfestivalen, som vanligt trodde hela Sverige att vår låt skulle vinna men ack så fel de hade. Det blev sent, så på söndagsmorgon var vi lite trötta. Senare på dagen kom Christel och barnen och Carina och firade morsdag.




Nu kan vi åka ut till Hovdala slott och äta en underbar lunch, som Gunilla fick i present. Barnen stojade med Tees och körde några agilityrundor med henne. Marcus var också ute med henne så det går framåt. Mot kvällningen cyklade familjen Ohlssons hemåt igen och Carina till sina hundar.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0