Trädgårdsskötsel och bilvård.

På måndagen var det fint väder och Timo kunde äntligen börja klippa våra häckar och bersån mm.



Timo klippte och jag försökte hjälpa till att hålla linjen rak. Efterår var vi ganska nöjda.



Under tiden ringde Siv och var kaffesugen och när hon hörde att vi arbetade, tyckte hon att vi också behövde en paus, så de kom med gott kaffebröd.




Carina kom också och Milton tyckte att vi skulle ha en present för att vi hade passat honom. Ett jättefint fågelbad med en groda och grodkungen.Törs man pussa den och det kommer fram en prins, men jag har ju Timo så det är bäst att låta bli. Han är ju en underbar prins!



Sedan skulle Siv och Boris vidare och handla på stan.



Timo körde till Lars och lånade hans släp till alla grenarna. Marcus följde med tillbaka som hjälpreda.





Men han är lite rädd för hundarna så vi kopplade dem en stund.



Carina började med sin nya klädsel till bilen, ett riktigt knåpgöra, men det lyckades till sist.



Så tittade Marcus och vi på tv, när Sara Sjöström blev världsmästare på 100 m fjäril och gjorde nytt världsrekord, bara 15 år gammal!!! Sedan körde Timo hem Marcus igen och på vägen hem handlade han asiatisk mat, hans favorit. Det smakade gott efter allt slit. (har ni märkt att det är mycket om mat i familjen Haapanen). Som ni ser har Timo arbetat själv med skador på armen, men inget farligt.



Här Suzan, är det dina fröer till malvorna? Vi trodde länge, länge att det var krasse, som Timo hade sått, men  det kom inga blommor. Så en dag såg jag vita och rosa blommor, alltså inte krasse. Vi kom överens om att det var malvor och nu undrar vi, om det är dig vi fått fröerna ifrån? Fina är dom.



Så får fåglar, grodor och Tees (vissa barn också) samsas om stubbarna. Hoppas bara att det duger till fåglarna, men jag kan tänka mig, att kanske någon hund dricker vattnet också.



Vilken tur att vi började med trädgården för nästa dag så regnade det.


Agilitystudie

Sandra ringde på lördagen och frågade om vi inte kunde köra lite agility, så Timo hämtade henne och körde till Vankivafältet, men där var inte så många prylar kvar. Det är nämnligen tävlingar inne i stan. De körde hem och så satte Sandra ihop en liten bana på tomten istället.

Här är Tees på väg in i tunneln.




Nu på väg ur tunneln, det gäller att vara snabb med kameran.



Här hoppara hon i "däcket"



Nu går det undan och öronen flaxar, kanske styr hon med dem!!



Det gäller att ta pauser ibland annars blir hjärnan övertrött.



Timo cyklade och handlade och kollar nu nyheterna.



Här är ett jättesprång.




Båda ser nöjda ut.


Carina och hundarna kom och det blev våfflor.




Sedan tandborstning på Tees och det gillade hon inte.



Så hade Sandra roligt med alla hundarna och försökte lära dem konster och så var det dags att åka hem igen. Söndagen var lugn och ägnades åt tv. Det var golf på Barsebäck (första gången på länge som vi inte var där) och så var det simning på tv. Vi tog bara sedan en promenad med Tees och sedan var söndagen över.

Kattvakt, kranlagning och Johanna och Jacob, förlåt!

På tisdagen åkte Carina och väninnan Mia med hundarna till Stockholm och Mefjärd och Suzan med familj. Vi passade Carinas katt och åkte dit med mat och passade på att klippa hennes  gräsmatta, som var i högsta laget,  inget slår ju en nyklippt gräsmatta. (yrkesnoja?)

Sedan hade Carina problem med sina kranar i köket och i badrummet och hade inte fått tag i någon rörmokare, så vi ringde Kjell och han lovade komma. Det blev inte förrän på torsdagen och det var mycket jobb med det, men det blev ordnat. Stackars katt, som är folkrädd, den visade sig inte på hela tiden, men vi såg ju att den hade ätit och haft roligt med mattorna där nere, de låg i högar.

En härlig kväll gick vi en hundpromenad med Tees och då mötte vi några av hennes kompisar.






Vad du luktar gott idag!



På torsdag em skulle vi på husvisning, ett kedjehus i närheten av Christels kvarter och nära Carina också. Det skulle passa oss bra, allt i ett plan och inte så mycket att göra mer än lite tapetsering och inhägnad av tomten. Men det visades sig vara många spekulanter, inte pensionärer konstigt nog. Så priset kommer nog att bli ganska högt och då kan vi inte följa med, men vi kollar läget och budgivningen börjar nästa vecka.



På fredagen kom Siv, Anette och Johanna på besök för en kopp kaffe, efter att ha handlat så mycket, att de inte kunde stänga bagageluckan.



Djupa diskussioner om bl krigsbarn.



Johanna hade roligt med Tees och lekte med henne. Här är Tees på en av sina favoritplatser, men det är mycket grenar, så det är svårt att komma upp.



Johanna har också fått plats.



Efter det att de hade åkt, var det dags för ogräset på trottoaren igen, det växer så, när det regnar och solen skiner ibland.



Tees övervakar arbetet och tycker  att det är konstigt, att hon måste vara inne på tomten, när vi är där ute.




Sedan efter att allt regnandet hade slutat, for vi ut till Hovdala, så att Tees kunde få sträcka ut lite. Men det är en annan hund, när hon inte har kompisarna med sig. Visst springer hon lite där, men inte som nära hon följer Shiva och Vittra och när vi kom till ån, så tittade hon ner i vattnet och fortsatte att gå. Hade kompisarna varit med, så hade de hoppat i fortare än tanken. Det är lite underligt, att samma hund uppför sig så annorlunda i samma situationer. Sedan handlade vi och satt och njöt i uterummet.



Idag lördag den 25 juli så gratulerar vi JACOB på namnsdagen. Vi hörde att han hade tagit illa upp för att vi hade stavat hans namn Jakob, men så står det i tidningen idag. Förlåt Jacob!! Carina har kommit hem väl från Mefjärd, om än sent på natten och hon var väldigt nöjd med sina semesterdagar. Just nu öser regnet ner igen, vi säger vart tog sommaren vägen?


Yngsjö Havsbad.

På fredagen den 17 juli beslöt vi oss för att köra ut till havet, Yngsjö havsbad och ha en avkopplingsdag. Sagt och gjort, vi lämnade Tees som vanligt hos Carina och ställde färden mot Yngsjö och campingen. Vi köpte lite jordgubbar på en P-plats  utmed Åhusvägen som lite tilltugg. Christel och Erica var vid husvagnen och vi bytte  snabbt kläder och gick ner till havet. Där njöt vi av solen och havet, badstranden var packad med folk och efter en stund var det dags för årets första havsbad. Oj vad kallt det var till en början man riktigt hisnade. Efter solbadandet gick vi upp till husvagnen och fikade, men sen gick vi ner till stranden igen. 

Medan vi låg där kom först Sandra och sedan Marcus ner till stranden och vi tog flera dopp, kallt först men sedan skönt.



2 st badpojkar och Ericas huvud.



Sandra, Erica, Marcus och Tarzan, förlåt Timo är det.



Marcus på väg upp.



Tre trötta badgäster, Timo, Erica och Sandra.



Timo gick en promenad på stranden och då träffade han fröken Anette och de pratade en stund. Sedan var det dags att gå upp igen. Vi var hungriga och Lars grillade kött, som smakade utmärkt.



Grönsaksgratäng och potatissallad till, var inte dumt och till efterrätt jordgubbarna, mums.



Mamma Christel njuter av maten.



Vill någon ha mer sallad?



Far och son i debattagen.



Sandra ville följa med oss hem och det fick hon. Vi hämtade Tees hos Carina och Tees var jättetrött, det hade varit 5 st hundar hos Carina, Tees, Shiva, Vittra och så Mias Viggo och Vera. Det hade varit full fart hela dagen. Vi var alla trötta och lade oss tidigt, men som det regnade och åskade på natten. Det var bara Sandra som sov som en stock. Så nästa dag var vi jättetrötta.

Vi hämtade Shiva för Carina och Vittra skulle på en tävling.
Som tur var så var Sandra pigg och körde agility med hundarna. Först hoppade Tees och Shiva sprang bredvid, men sedan lärde hon sig det också, får man bara godis.



Här hoppar vi båda samtidigt.



Full fart framåt.



Tees är ur tunneln och Shiva inne i tunneln.



Sedan borstade Sandra dem, det var Shiva som uppskattade det mest.



Så blev det makaroner och köttfärssås i vårt fina uterum.



På eftermiddagen ringde Christel och sa att det var tennis från Båstad på tv, så Sandra och Timo körde dit och jag och hundarna lade oss att vila ett tag. Senare på eftermiddagen kom Carina och Vittra och det blev grillad lax i folie. Det var jättegott, jag är annars ganska kräsen när det gäller lax, men kokt lax gillar jag. Detta smakade som kokt, till detta potatis och sallad med god sås. Till efterrätt hade vi jordgubbar och hallon, så vi blev mätta och belåtna. Det var tre trötta hundar som var med oss. De hade ju jobbat alla på sitt håll och Carina var jättetrött så hon körde hem igen efter ett tag.



Söndagen var lugn med tv-tittande hos Christel. Det gällde tennisen i Båstad, vi har inte kanalen som den sändes på. Sedan handlade vi och Timo gick en runda med Tees och så var det kväll igen.

MÅLNING


På måndag morgon tog vi det lugn, men rätt som det var, så stod Kalevi i uterummet och Timo och Kalevi tog en kopp kaffe och jag gick  upp och började mangla tvätten. Efter en stund, ropade Timo, att Siv och Boris hade kommit så det blev att koka  ännu  mer kaffe.



Sedan började Boris att arbeta på vårt uterum. Först tvättade han alla träytor med "Fasadtvätt".



Se vilken skillnad på tvättad och otvättad träyta.



Siv och Gunilla for och handlade och då passade de på att köpa hem asiatisk mat och det smakade gott (Timos favoritmat).



Maten intogs i svensk sommarvärme.
 


På kvällen ringde Carina och vi tog en tur på Hovdala och hundarna badade, det behövdes, eftersom det var väldigt varmt på dagen.

Tees nere i vattnet, hon ville knappt gå upp igen.



Här skakar de sig torra.



Nästa dag kom Boris och Siv igen, så det blev till att börja måla igen för Boris, och han verkade inte ledsen för det.



Denna dagen blev det nypotatis och sill till lunch. Vilken tur att vi har platsen, framme under almen att sitta på. Där blir det skugga och det är skönt när det är så hett.



På onsdagen  blev det mer målning och under tiden åkte Siv, Timo och jag till Verumsgården, en gammal stuga, som har servering och försäljning för HIF, Hässleholms idrottsförening,alldeles intill Norra Skåne- huset.  Det smakade gott med kaffe och citronpaj och vi njöt i solskenet. Stackars Boris ville måla färdigt och resultatet blev otroligt bra.



Tees har varit bekymrad över varför bara Boris har fått vara i uterummet, det är ju ändå vårt uterum!



På eftermiddagen kom Leila och Veikko och skulle titta på Blocket på Internet efter en bil. Då hade vi tur att broder Hannu ringde på Skype, som nu fungerar hos oss, både att ringa och se personen som ringer och tillika gratis.



Leila och Veikko följer intresserade vad Timo läser på Blocket.



Vid Tees runda såg vi den största snigeln med hus, som jag har sett, tyvärr var Tees framme och nosade på den, så den drog sig in i huset.



Carina ringde och berättade att hon passade valpen Vera (Mias nya hund, hon har tidigare Viggo). Vi beslöt att åka dit och titta på underverket och köpte med oss jordgubbar och glass.

Här kollar Tees av Vera.



Carina hade gott om dricka, det var bara att välja.



Vera vilar och Tees kollar, vad man kan göra. Vera var en busig hund ,som glatt kastade sig in i hundhögen och ville vara med i leken. Vi har märkt att Tees är lite vek av sig och gärna står på avstånd och tittar.



Här är lilla Vera.



Kanske skall vi busa i alla fall.



Nu blev vi törstiga, 4 hundrar som dricker ur samma skål, ganska fantastiskt, vilka fina kompisar!



Nu skulle Timo hjälpa Carina med hennes parasoll, men det behövs borras, så det får bli en annan dag. Vittra är mycket intresserad.



Sedan var det dags att åka hem och njuta av det "nya" uterummet.

Kickan, Tees mamma, på besök med sin husse Per, matte Eva och lillmatte Therese

På fredagen den 3 juli kom äntligen Kickan (Tees mamma) och hennes husse och matte och lillmatte på besök. Kickan kom farande och var lite orolig och när hon såg Tees morrade hon lite och vips, så sprang Tees in i huset.



Kickan följde lite oroligt med in och kollade läget lite. Men hon höll dottern i tukt och visade vem som bestämmer.



Här tuggar Tees på godiset som hon fick av Eva.


Det är väl inte farligt att komma in undrar Kickan?



Timo försöker locka ihop hundarna.



Jag håller mig lite i bakgrunden tycker Tees.



Men jag gillar Therese och vill pussa henne.



När jag kände mig för osäker hoppade jag upp till husse och tom morrade en liten, liten morr.



Så här glad såg Kickan ut.



När husse klappade Kickan, tryckte Tees sig mot husse och kramade honom, hur kan du klappa en annan hund, när jag finns?




Det började regna så starkt att vi inte kunde höra vad vi sa, så vi flyttade inomhus, men Tees ville vara hos husse.



Här bjuder Per på godis och då kan vi ju vara bredvid varandra.



Vi är jättetacksamma för att vi fått så fina bilder tagna av Therese, då vår egen kamera krånglade. Tack Therese!!



Eva är också snäll så jag hoppar upp till henne.



Jag kelar gärna med Eva.



Per får en avskedspuss, det vill jag ju så gärna ge.


Barnbarn

Det blev ingen Hästveda marknad för oss, ty när vi kom till läkarstationen, för efterkontroll och Timo berättade, att han hade haft ont i bröstet, blev det en större undersökning. Sedan ringdes det efter ambulans och Timo fick åka upp till Hässleholms sjukhus. Jag for hem och hämtade mediciner och andra grejer och vi hade ringt Carina, så hon hämtade Tees.
Jag hann ta en macka och så for jag efter, till sjukhuset. Man gjorde många tester och han fick flera mediciner, senare lades han in på IVÖ, Christels arbetsplats, men hon hade semester. Jag satt med honom ett tag och de kom och röntgade hans lungor. Sedan for jag iväg, vi skulle ju ha handlat. Kylskåpet var tomt. Men när jag kom till Carina luktade det gott och hon hade lagat mat, så jag fick kyckling och rösti plus grönsaker. Det smakade gott och jag var så hungrig. Så for Tees och jag hem, efter att ha stannat till vid macken och köpt mjölk och bröd, till morgonen. Det blev tidig kväll efter alla strapatser.
Nästa dag skulle Catharina och pojkarna komma på besök. Det fick ju bli utan farfar, men vad gör man. De kom efter att ha varit på Hästveda marknad och tittat på hästförsäljningen där, sedan var de i Tykarpsgrottorna och så kom de till oss.

Andreas blev ju ledsen att farfar inte var hemma, men så ringde telefonen och Timo berättade att han fick komma hem. Andreas och jag körde och hämtade honom. Då blir farfar glad när jag kommer, sa Andreas och det blev han ju. Timo fick komma hem, men skulle ringa efter ambulans om han fick samma känningar igen.

När vi kom hem, hade Christel med barn kommit cyklande.

Vi blev ett stort gäng, men roligt.

Andreas tätt intill farfar.
Erica och Mathias närmast.



Marcus, Catharina och Sandra.




Du är bäst farfar och Mathias skrattar.



Nu blev det dags för agility, Sandra och Erica visade.



Ett gäng kusiner. Andreas, Mathias, Marcus, Sandra och Erica.


Hundklippning och kändisgolf på Wittsjö GK.

Värmen var tryckande och vi tyckte att det var jobbigt, det var svårt att andas. AC:n var på och vi sov i nedanvåningen, för där uppe var det nästan 30 grader. Tees var glad att vi låg där nere,  hon låg ändå i sin egen korg, det blev för varmt att ligga tätt intill.

På lördagen kom Carina och hundarna och det blev klippning av jyckarna. Upp med Tees på bordet och så gjorde Carina en stor klippning på henne. Hon gillar det inte utan försöker smita iväg.



Öronen tunnades ut och det är skönt i värmen, annars är de tjocka som grytlappar.



Mitt i, gjorde vi en paus och åt  en sallad, det är skönt att kunna sitta under almen, när solen gassar.



Så här blev resultatet, fint eller hur?



Vittra vill också visa upp sig, men Tees sätter sig i bakgrunden annars blir det kanske mer klippning!



Shiva hoppade själv upp på bordet och ville bli ansad lite.



Det var så varmt att det var skönt att svalka av sig i badbåten lite.




Vittra älskar det och dyker under ytan och bubblar.




På måndagen den 6 juli var Timo kallad till Hässlegårdens golfbana och kollade en "sjukdom" på gräset.
Golfbanan hade fått mycket "Rödtrådssjuka", varför snabb ökning av näring skall tillsättas ytorna,



och då hittade han andfamiljen igen.



Senare på måndagen var det "Kändisgolf" på Wittsjö Golfklubb och vi med barnbarnet Marcus, åkte dit.

Här berättar tränaren Lars Jagetun om hur tävlingen går till, ett lag på 4 spelare, däribland 1 kändis. Man räknar de 2 bästa resultaten på varje hål. Micke Andersen, orkesterledare i Grönwalls, i röd tröja, är den givna underhållaren hela dagen.



Timo och Marcus kollar Sveriges längstslående golfare, Marcus Edblad, spelande för Salems GK, söder om Stockholm. Hans rekord är 433 meter! Dit behöver jag (Timo) minst 3 slag och ibland fler därtill.



Mycket lärorikt!



"ICA-Stig" förhundrar sig över hur långt han slår.



Här slår Linus Wahlgren.



En fin vy över 15:ns green.



Puttning på 9:an, det vinnande laget Micke Andersen från Grönwalls, Eddie Borg och sonen Mikael,samt Thomas Wehlin.



"Stig" käkar korv och han var framme och klappade Tees och fick en puss av henne. Nu kan vi ju inte bada henne, hon är ju nästan en kändishund.



Hur gick bollen undrar Stig?



Mats Bäfwer och Micke Bengtsson, vilar en stund vid 16:s tee.



Ingvar Klint och Marcus Edblad  tar en "drickepaus"



När vi var mätta på golfen, körde vi till Siv och fick en fika med nybakat i trädgården.



Nybakade bullar och rulltårta, som en granne hade kommit med.



Johanna som skulle åka med pappa Kalle till Malmö och titta på fotboll, MFF--Kalmar.



Lilla Ellen fick stanna hos mormor och hon passade på att busa med Timo och Tees.



Hon vara lite trött när hon kom, så det var skönt att vila sig i soffan.



Marcus med familj skulle till faster Maggan på middag, så vi fick köra mot Hässleholm igen. På vägen hem regnade det igen, stackars golfarna, men regnet behövs, det är torrt i markerna ännu.

Vi hade tur att bli bjudna på potatismos och ugnsfalukorv hos Carina så vi blev mätta och belåtna även denna dag.

På onsdag fm ringde Sandra och frågade om vi ville ha jordgubbar, de var och plockade, Christel, Lars och flickorna. Det ville vi gärna. Så lite senare kom de med jordgubbarna och satt och pratade lite, innan de skulle till Hästveda marknad. Timo skall göra återbesök hos doktorn så vi åkte inte dit.

Vi bar just upp madrasserna till andra våningen igen och vi hörde hur Tees skällde och gick på, men sen såg hon vem det var och Sandra är alltid lika populär.



Här blev det lite jordgubbar mums.





Lars, Sandra och Tees, Erica var nere vid gungorna.


Regn, regn och åter regn!

På tisdagen fick Tyringe och Vittsjö en massa regn, Tyringe 37 mm och vi ca 2 mm. Men på onsdagen så började Timo att dra ogräs på trottoaren, det tog tid men han orkade.


Sedan kom regnet, som det åskade och regnade, så vi gick in. Vi ville inte sitta i uterummet, eftersom det åskade rakt över oss och regnet bara forsade ner. Det blev några källare som översvämmades, men som tur är inte hos oss.




Vackra vyer och regnet behövs verkligen.



Nu har vi vatten igen att vattna med i regnvattentunnan.





Det blev inget arbete i trädgården mer, men på kvällen gick vi en liten runda med Tees och vad skön luften var. Timo tar sitt penicilin och sina kortisontabletter och verkar lite bättre, själv orkar jag ingenting. Det blir mest sängen och att sitta, knappt att det blir mat. Som tur är så finns det gott om jordgubbar.!!

Timo ringde återbud till tandläkaren, det går inte att sitta där och hosta i ett, så han fick en senare tid, själv avbetällde jag min sjukgymnast. Idag onsdag satte vi på AC:en så det blir lite svalare inomhus. Ute kom det en rejäl skur igen, men solen tittade snabbt fram igen och det är otroligt varmt. Vi mår inte bra alls av värmen när det är runt 30 grader, t.o.m. Tees håller sig inne då. Carina ringde och klagade över att det var varmt på jobbet och då kom vi på att vi hade en liten fläkt, som hon kunde få låna. Hon bjöd på kvällsmat, ostpajer och grönt gott och till efterrätt jordgubbar och glass. Hon har ofta lite annorlunda, men jättegoda rätter.



Sedan blev Tees lite ansad på tassarna och öronen, men hon är för finurlig. Hon märker, när något är på gång och när Carina skulle ta upp henne, så smet hon iväg och gömde sig bakom hennes bil på gården. Här skall inte göras något, tycker hon. Men hon stod så snällt sedan, det var ju inget farligt alls.


Siv 65 år ung 29 juni.


Sambon Boris och svärsonen Ilkka lägger en grusbädd till Siv, som också senare skall stensättas.



Sivs nyförvärv, en höna och kycklingar.



Tees är förundrad, hon brukar ju var herre på täppan och nu finns det höns också, men man kan ju inte busa med dem. Senare kommer det en tupp och 2 katter till, hur skall det gå när Tees kommer på besök?



Siv får en grattispuss på födelsedagen.




Annlouise och barnen var och badade i Pickelsjön, när vi kom till Porrarp, men de kom så småningom.

Alex och Robin med tjejkompis.





Så kom familjen Ohlsson.
Här har vi Marcus, Lars och Siv.



Kusinerna Christel och Annlouise diskuterar allvarliga saker?



Mormor Gunilla med barnbarnen Sandra, Erica och mamma Christel.



Morfar Timo har fått en fjäder i hatten av Boris.(Boris hatt)



Så kom Carina och hundarna och Tees blev lycklig över att få vara med kompisarna.



Se så fint vi kan ligga!!



Siv hade köpt nya glasögon, men ingen i familjen märkte det, men Lars observerade det, så han skulle få många kakor.
Nu skall det smaka med smörgåstårta.



Anette med familj kom till sist också.



Lilla Ellen hade somnat i bilen på vägen dit, så hon var lite yrvaken. T.o.m. Ilkka fick ledigt till sist och kunde njuta av det goda på bordet.



Men mamma så får du väl inte hoppa i soffan, tycker Erica.



Ellen piggnade till och älskade hundarna, här är det Vittra som pysslas om.



Johanna och Ellen tar var sin hund.




Sedan ville Ellen promenera med Tees, men det luktade ju så gott överallt, så det var inte så lätt.



En underbar bild, undrar vad de tänker? (bilden tog jag från Carina, hon har sån fin kamera.)



Här utbringas en skål och sjungs "Ja må hon leva".



Det vankades mycket goda kakor och tårta sedan, så man var proppmätt när man åkte hem.

Sommaren har verkligen kommit, men det är så att vi gamlingar har svårt med värmen och kan inte göra så mycket under dagens hetaste timmar.

Våra nya klängrosor har tagit sig fint och vi njuter av dem och deras underbara doft.



Vi var riktigt förkylda och på natten blev det inte mycket sömn. Timo fick inte luft och hostade mycket. Därför var vi hos doktorn på tisdagen. Han fick penicilin och kortison, så vi hoppas att han snabbt blir bra igen. Jag får vänta några dagar till och om jag inte blir bättre, får jag gå till doktorn igen. Oj vad det var kvavt under dagen och så på kvällen åskade det loss och regnade en del. Vi fick inte så mycket men i Tyringe  ( 10 km härifrån) blev det översvämningar. Nu skall vi inrikta oss på att bli friska igen och ta det lugnt.


RSS 2.0