Hösten och skördefest på Hovdala.

 
Nu har hösten kommit och träden är färggranna. Vi tar det lugnt eftersom Timo inte får göra något alls, men promenera får han, så vi går våra rundor med Tees.
 
 
 
Ytterligare ett träd med röda fina bär.
 
 
 
Här har husse gömt sig och Tees kollar var han är.
 
 
 
Sedan tillbaka till matte och ett godis.
 
 
 
Här ett färggrannt vildvin.
 
 
 
Se som fåglarna har gjort i vår trädgård, hela gräsmattan är lös, vi har inte orkat ta itu med det, men det blir så småningom.
 
 
 
Fina blommor som Timo fått.
 
 
 
 Ytterligare en rosenbukett.
 
 
 
Våra grannar här var först ut med en fin orkide.
 
 
 
På söndagen var det hemmamatach för Vittsjöflickorna i fotboll, men Timo orkade inte åka upp dit. Istället ringde Carina och sa att det var skördefest på Hovdala och vi följde med henne dit. Här köper Carina brända mandlar, gott. 
 
 
Timo passade Lystra, som var med oss, Vittra hade åkt med Bengt i husbilen till Sälen för att fotvandra, så Lystra var lite ensam.
 
 
Här visade man upp lamor, de var helt otroligt söta och när man kände på dem var pälsen tjock och väldigt mjuk, Carina kunde tänka sig några i sin trädgård.
 
 
 
Här var det en tävling i godaste äppelkakan och Bertil, Norra Skånes skribent var domare.
 
 
 
Dags för en liten paus med Lystra.
 
 
 
Sedan vara det dags för fika och vädret tillät oss att sitta ute.
 
 
 
Timo och Carina smaskade på var sin Hovdalatårta.
 
 
 Det var gott med fika men sedan var det dags att åka hem igen. Timo tyckte att det var skönt att komma ut och se lite folk, men han var trött när vi kom hem igen.
 

Vintertofflor.

 
På onsdagen tittade Siv och Boris in en liten stund. Eftersom vi inte hade kunnat vara på Markaryds marknad så hade Siv handlat vintertofflor och gräddbullar åt oss.
 
 
Siv hade köpt 2 par tofflor och undrade vilket par jag ville ha, det blev de gula för de var lite större, sedan var det lite bonus att hon köpt gräddbullar åt oss, det smakade gott till kaffet.
 
 
Timo tyckte att det var skoj med besök, men blir fort trött, så de stannade bara en liten stund.
 
 
På eftermiddagen kom Marcus och klippte vår gräsmatta, det blev lite fika också och Tees lägger sig gärna hos Marcus och vilar.
 
 
Fikat smakade gott och det blev en gräddbulle till Marcus också.
 
 
Morfar orkade sitta med en stund, men sen tog han en sovpaus.
 
 
En mycket trött Gunilla som också passade på att sova en stund.
 
 
På fredagen den 14 september var vi först hos distriktsköterskan och tog bort 29 st stygn, men det kändes inte sa Timo och när vi kom hem, så lite senare på dagen, ringde vår underbara kirurg David och frågade hur det var med Timo.
När han hörde att han hade haft lite huvudvärk på de 2 senaste nätterna, sa han att vi skulle börja om med kortisonet några dagar till. Han ringde innan helgen, för att han tyckte att vi skulle fira, eftersom han fått svaren på tumören. Den var ju godartad och av snällaste sorten, det fanns nr 1, 2, och 3 där 1 var snällast och det var den Timo hade. Han ville se oss igen om några månader  och sedan en ny röntgen om ca ett halvår och vi kunde ringa när vi ville om det var några problem.
Vi blev jätteglada för hans besked, men tyvärr orkade vi inte fira, Timo var trött och jag genomförkyld. Tyvärr blev jag sämre på lördagen och bara kräktes och fick inte behålla någon mat alls och bara sov och sov. Som tur var hade vi lite mat över från det att Suzan var här, så Timo fick i alla fall mat. Han gick en liten runda med Tees men sen var han slut och vi bara vilade och vilade.

Hemma igen från Lund.

Så här mysigt såg det ut när Tees fick följa med Carina, Bengt och hundarna på en heldag. 
 
 
 
Måndagen den 10 september ringde Timo på förmiddagen att han var utskriven och skulle åka hem, det blev  ingen vistelse på Hässleholms sjukhus. Timo fick middag innan det var hemfärd och jag åt nere i cafeterian och Timo tog en kopp kaffe.
 
 
 
Skönt att inte behöva köra ner fler gånger till Lund, det tog på krafterna.
 
 
 
3 så här stora parkeringshus fanns det vid sjukhuset, bra att inte behöva passa tiden, man satte in sitt kort när man kom dit och sedan när man skulle köra därifrån.
 
 
 
Ett landmärke för Lund, man såg huset på långt håll och ibland såg det så här rosa ut.
 
 
 Sedan skiftade det till ljusare rosa
.
 
 
För att sedan bli gult, hur det fungerade vet jag inte men roligt var det.
 
 
 
En som blev glad när Timo kom hem var Tees. Timo satte sig i stolen innan jag släppte ut Tees och så skrek och hoppade hon och skulle pussas, det hördes in till grannen. Så hon hade saknat husse.
 
 
 
Christel, Marcus och Erica kom på en kopp fika, de hade ju inte sett morfar på ett tag.
 
 
 
Det smakade gott med kaffe och Christel hade med sig kladdkaka.
 
 
 
Sedan cyklade Sandra hit efter skolan och Tees blev jätteglad igen, kanske skulle det bli agility, men Sandra borstade henne istället och det är ju skönt.
 
Timo tyckte att det var skönt att få komma hem igen, men var väldigt trött och kirurgen hade sagt att han inte fick göra någonting mer än att promenera på ett par veckor framåt.
 
 

Hemresa till Stockholm och besök i Lund.

 
På fredagen den 7 september var det dags för Suzan och Hannah att dra sig hemåt igen till Stockholm. Suzan körde mig till Lund dessa dagarna och så lagade hon mat, jag känner inte för att laga mat alls, så det var till stor hjälp. Här får Tees en sista uppmärksamhet.
 
 
 
Samma dag körde Christel mig till Timo och han ser pigg ut. Det är pulsen som krånglar lite och vill vara låg.
 
 
Christel gav goda råd åt sin pappa.
 
 
 
På lördagen körde jag själv ner till Lund och vi tog en liten nypa luft, det tyckte Timo var skönt.
 
 
 
Så här ser centralblocket ut och uppe på 11 våningen ligger Timo med en underbar utsikt.
 
 
 
Finns det några tidningar att läsa?  Så var det dags att köra hem igen, bilen hittar snart vägen själv.
 
 
 
Här är en vy från Timos sjuksal.
 
 
Här står mäster själv och beundrar utsikten.
 
 
På söndagen kom Catharina, Mathias och Andreas på besök med en korsordstidning till farfar.
 
 
Här Catharina. Det bjöds på kladdkaka med vispgrädde och hallon, mums men inte bra alls med allt sockret. Så var det dags igen och åka hemåt.
 
 
Så här ser en riktigt trött hund ut, som hade fått vara med Carina och Bengt och de andra hundarna på en heldagsutflykt och promenerat och promenerat och badat, då var det skönt att kunna få vila sig på kudden.
 

Lunds sjukhus.

 
Här idkar Suzan lite pälsvård på Tees, hon gillar det ganska mycket.
 
 
 
Hannah visade semesterbilder från Korsica på datorn.
 
 
 
Carina hade varit ute med hundarna och tittade in på lite kvällsmat. Vi  väntade på besked från Lund och så småningom ringde kirurgen och berättade att operationen var över och att allt gått bra.
 
 
 
Hannah är vegetarian så det är lite svårt ibland att hitta det som passar till henne, men här gick det bra.
 
 
 
På onsdagen åkte vi ner till Lund och Timo och han var otroligt pigg med sin "turban" på huvudet. Han var uppe och promenerade men så klart lite trött. Kirurgen David förklarade vad de hade gjort och att allt såg bra ut, men det kunde komma downperioder också.
 
 
 
Mathias kom upp efter skolan och kusinerna fick träffas.
 
 
 
Farfar och Mathias skojar.
 
 
 Hannah och Suzan deltager.
 
 
 
På torsdagen var vi där nere igen och Timo var fortfarande ganska pigg och nu hade han sluppit turbanen.
 
 
 
Han fick tom följa med ner till vestibulen och vi fikade loss riktigt.
 
 
 
Så mycket godsaker!!!!!
 
 
Timo tyckte att det var skönt att komma ur "sjukhusmiljön"  lite och se något annat också. Hans puls hade sjunkit så han fick vila och vi körde hem igen och på kvällen kom Thomas, Catharina, Mathias och Andreas dit. Andreas tyckte synd om  farfar.
 

Lund

 
Här har vår stackars alm fått en clematis som redan blommar och vi hoppas att det kommer flera så småningom.
 
 
På lördagen den 1 september var det dags för Erica att spela fotboll igen, den här gången mot Kristianstads 15 årsflickor. Storasyster Sandra var med och tittade.
 
 
Pappa Lars njuter i solen.
 
 
 
Här är  matchen igång. FC vann med 4-3, duktigt av dem när de är så mycket mindre. Sedan skulle Marcus springa ett terränglopp ute på Hovdala över 1 mil. Men Timo var för trött för att vi skulle köra ut där. Men Marcus var duktig  och nöjd med sin tid.
 
 
 
Så var det då dags att köra ner till Lund för inskrivning på sjukhuset, vi var så stressade på morgonen att vi först körde fel, men kom rätt till sist. Thomas mötte oss och visade oss till en bra parkering.
Här vyn från 11 våningen där Timo skall ligga.
 
 
Vyn är imponerande och det var klart fint väder hela dagen så vi hade en fin sikt.
 
 
Avdelningen öppnades efter sommaren så vi var ensamma länge och kunde sitta i dagrummet och njuta av vyn.
 
 
 
En mycket trevlig plats för matsal och tvrum-
 
 
Thomas var med oss hela dagen, när vi pratade med doktorerna och narkosläkare och systrarna tog prover, allt verkade bra.
 
 
Men det är en jobbig väntan och hela dagen gick.
 
 
Mathias tittade in en stund efter skolan, hans buss kör via sjukhuset. Så på kvällen lämnade vi Timo och Thomas visade mig igen var bilen stod och så var det bara att betala parkeringen och köra mot Hässleholm igen.
 
 
 
Suzan och Hannah hade kört ner från Stockholm och landade hos Christel, där de fick kvällsmat kusinerna
Erica, Hannah, Sandra och Marcus.
.
 
 
Christel hade först tagit ut Tees på en Lång runda och sedan hade Carina hämtat henne, så jag tittade bara in hos Christel en stund, men eftersom jag var jättetrött körde jag hem och så kom Suzan och Hannah efter lite senare.
 

RSS 2.0