Bl a finska krigsbarn och Linnea o Josef

Så kom då äntligen regnet, men tyvärr alldeles för lite. Dagen kändes lite grå så vi beslöt att vi skulle köra upp till Vankiva och träna agility med Tees. Det gick ganska bra, hon fick springa av sig och så provade vi några hinder. Balansen hade hon alldeles för bråttom över och ville hoppa av, men efter ett tag släppte vi henne själv och då for hon över i ett huj. Hon fick prova på lite av varje och vi var ganska nöjda. Efter en genomrastning for vi vidare mot Vittsjö och Siv o Boris. De hade tänt i den öppna spisen och så bjöd de på rabarberpaj och Tees fick prova den nya soffan. Det kändes mysigt med elden. Timo hjälpte Boris att montera den nya grillen, så nu kan vi se fram emot grillat i sommar.









Vi har fått fåglar i holken, kan någon säga vad det är för fåglar?

På tisdagen sken solen igen så det blir till att vattna och åter vattna. Det var sista gången på kolgympan så nu gäller det att Timo cyklar mycket istället så att han håller kondisen uppe.




Arne cyklar




Arne och sjukgymnasten Rolf



Göran bakom lyftanordningen




Harriet vilar efter en hård dust med  Arnes ledarhund King


På kvällen var det dags för sista agilityn. Först visade ledarna Johanna och Emelie upp sina hundar på en liten bana. Efter det fick de andra försöka på två banor, 2 lag tävlade mot varandra och det var lite varierande resultat. Vi tyckte att Sandra och Tees skötte sig bra och det är roligt att se hur Tees följer Sandra och hon är så lycklig när det vankas godis efteråt. Nu får vi träna själva hemma och i Vankiva under sommaren och se om Sandra kan fortsätta till hösten.

På onsdag morgon var det spännande att se vad Norra Skåne hade skrivit och vad vi skrattade, några fel och så tokiga inslag. Först så skrev reportern att jag kom från Trelleborg och det vet vi inte var hon hade fått det ifrån. Vi pratade ju om Landskrona och Landskrona Bois och sedan var det lite andra småsaker så man kan verkligen inte tro på tidningarna. Bilden var ju ganska rolig med Timo där framme med barnen runt sig och jag där bak som det alltid är hos oss.


En fin omgivning i Hembygdsparken
















Klockan 12 skulle finska krigsbarnsföreningen samlas i Hembygdsparken. Timo och Alpo hade organiserat en Göinge-avdelning så att de kunde träffas i en mindre intimare grupp och prata om sina upplevelser. Vädret var fint och de hade dukat ute med långbord och det vankades smörgåstårta, som var underbart god. Sedan tog vi kaffekopparna med oss in och till kaffet fick vi en härlig sommartårta. Så kom då diskussionerna igång och det var märkliga upplevelser som uppdagades. En del riktigt hemska och en del var mera normala. Efter några timmars samvaro bestämdes att nästa möte skulle ske i Osby hos Eila och Erik Ralsgård i september. Så bröt vi då upp och tackade alla som hade kommit till mötet.


Själva for vi till cykelhandlaren och hämtade min cykel. Den var som ny och det kändes skönt att kunna cykla ordentligt igen. Tees blev överlycklig när vi kom hem igen, hon hade ju varit ensam i 4 timmar och det händer inte så ofta.

I skolan började fröken Linda med division och det var skoj hur fint och enkelt de lär barnen idag när det gäller halva, en fjärdedels och en tredjedels bitar. Man har till hjälp pappersbitar som liknar pizzabitar i en kartong. Barnen lärde sig det mycket snabbt, med hjälp av dessa. Efter den lektionen blev jag eldmästare då jag skulle tända en brasa där barnens lerkulor skulle brännas. Fick en mysig pratstund med fröken Monika, som kände Cristel sedan deras skoltid.




Tees ligger och väntar på Timo och Erica

Efter skolan följde Erica med hem eftersom Christel skulle arbeta kväll. Vi fikade lite och sedan gick mormor, Erica och Tees en promenad medan morfar sov.


Vi var en stund på lekplatsen och sedan kom vi hem till morfar som vaknade och de spelade 4 i rad. Den som vann skrattade gott, medan förloraren hade en bister min.





En hård fight

Så hämtade Lars Erica för det var dags för fotbollsträning. Vi skulle själv till sista vattengympan. Det var tufft när det var så varmt ute också, men det är skönt att ha det gjort.

Under tiden hade Thomas ringt att det var kris med Moa så Timo och Carina for ner till Lund och jag tog hand om hundarna. På fredagen kom Timo, Carina, Linnea och Josef upp till Hässleholm och skall vara här ett tag. Det gick jättebra med Linnea och Tees. Linnea har varit lite rädd för henne och sa hela tiden Tees är inte farlig. Nu går det bra, vi slussar dem lite ibland så går det lugnare. Sedan for de iväg till Christel och hoppade studsmatta och beundrade Sandras kanin. Hon fick även en fin keps av Maracus så att hon kan skydda sig för solen.




Vi åt lite grillat på kvällen och sen var Linnea trött och farfar läste en saga och så sov hon. Vi andra tittade lite på tv men la oss ganska snart, vi var alla lite trötta. Natten var lugn och Linnea sov hela natten.




Här vankas frukost



På morgonen var hon lite försiktig med Tees, för hon ville låna hennes nalle men sedan gick det bra och vi åt frukost i uterummet. Sedan ville Linnea duscha och farfar fick rycka in igen, det hade han gjort på sjukhuset också.




Här försöker Linnea att få farfar till att sova lite med hjälp av sagoläsning.

Mer kommer senare


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0