Magnarp

Tisdagen den 14 april var det strålande sol och vår alm knoppas för fullt.



Tänk att även scillan kan växa så kargt, i nästan bara sten och grus.



Barnen i klass 3 i Röingeskolan åkte till Maganarp på lägerliv i Hässleholms kolonin. Vi beslöt oss att fara dit och hälsa på dem, så vi packade in Tees i bilen och lite matsäck. Väl framme såg vi inga barn och vi fick besked att de hade gått ner till havet så vi tog en liten fika på plats.



Så här såg det ut utan barn. Vilken underbar plats för barnen, med fotbollsmöjligheter, volleybollsplatn, bordtennisbord, vilket Timo provade med Lindita och grillplats.



Timo och Tees tog en runda och kollade läget.



Timo ringde Anette och fick besked på, var de befann sig. På vår tur för att hitta dem ,njöt vi av gamla fina hus och underbara utsikter.



Efter lite felkörningar såg vi en grupp nere på ängen och det var vår klass.



En del satt och skrev om dagens intryck.



Andra var ute med håvar på "piren"



Vi passade på att släppa Tees, som gillar att bada.



Sedan samlades de olika grupperna.



Och det beslöts att de skulle dra sig upp till kolonin.



Karl visar håvarna.




Gustav, Kevin och Ola ser ut att dansa?



Ytterligare ett gammalt hus som vi såg på vägen tillbaka till kolonin.



Här är Erica på väg in och Martin och Anette kontrollerar.



Vi blev bjudna kvar på kvällsmat, pyttipanna och sallad och det smakade gott och barnen lät sig väl smaka. Lena och Anette hjälper barnen. De hade indelats i olika matgrupper med olika uppgifter.



Klassens glada Isak.



Emy ler mot kameran.



Efter kvällsmaten beslöt vi oss för att fara hem igen och Tees fick sin mat och hon fick sedan springa lös lite och rasta av sig innan hemfärden.



På väg hem kom Timo på att vi hade en gammal kollega och vän, Rune Karlsson som bodde på Pomonaområdet. vid Ängelholm. Vi kom inte ihåg rätta adressen, men efter lite förfrågningar hittade vi Rune och hustrun Yvonne. Det blev en pratstund och gamla minnen drogs fram, men så fick vi så tänka på Tees och vi styrde kosan hemåt.



Nästa dag var Timo på klassmorfarmöte på Jakobsskolan och planerade hur kommunen skulle kunna locka fler till klassmorfar- mormortjänster. För Timo älskar att vara på skolan med barnen. Det bestämdes att Timo skulle ta fram ett foto med sig och några barn. Men vi hade inte något bra sådant hemma, så vi beslöt att möta barnens buss vid Röingeskolan, när de kom tillbaka från Magnarp. Där skulle vi ta ett foto på Timo och några barn, men det blev fler och fler, till sist var nästan halva klassen med.






 

Sedan skyndade vi därifrån, eftersom vi skulle till vattengympan och vi kom i sista stund. Men Sara mötte oss i dörren, hon hade sett oss från ett  fönster. Vi rusade in och så var det full fart med träningen, nästsista gången  i denna perioden. 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0