Anettes och Kalles bröllop

Ja så var det då dags för bröllop, min systerdotter Anette skulle gifta sig med sin Kalle. Anettes släkt från Dorotea i Lappland (hennes pappas, syster Veroni och bror Christer med fru Nina) hade kommit ner till Siv så vi var där först och hälsade på (Nina blev så glad när vi hade ordnat Zoegas kaffe åt dem) Men de hade så mycket att stå i inför bröllopet så det blev bara en snabbtitt.


image108

På morgonen var Carina och jag ute en tidig runda med hundarna och sedan skulle de in på hundpensionat, första gången för Tees. När vi kom fram dit visade det sig att ägaren hade springerspanielhundar och de såg ut som Tees, ägaren tyckte att hon passade in i hans egna.



image109


Så lämnade vi dem där och det kändes lite tomt när vi kom hem, men då hade Timo bäddat i hennes korg med hennes favodjur så det skulle kännas bra när hon kom hem igen.



image110


Suzan kom med tåget från Stockholm och senare under dagen kom Thomas från Landskrona, de skulle ligga över hos oss.


Så kom då taxibussen (Timo hade beställt till 6-8 personer, men han var rädd att det skulle komma en till 68 personer) och vi fyra plus Carina och Nisse åkte upp till Vittsjö kyrka.


image111 
Intåg i kyrkan med Jakob och Johanna

Så kom då brudparet och vigseln kunde börja med prästen Calle Adolfson. Det var mycket stämningsfullt och fin musik med Lars Lindqvist på saxofon och solosång av Fanny Pålsson samt kantor Jan Lindqvist, musiken var så fin att man gärna hade velat applådera, lilla Ellen ville inte gå med brudparet i kyrkan utan hon satte sig tryggt hos farmor.


image119 
Farbror Christer gratulerar

Efter vigseln åkte brudparet och barnen häst o vagn och övriga deltagare i en buss modell större till Verums bygdegård. Det blev en liten väntan på brudparet , men vi förplägades med champagne och snittar.


image121

Så anlände då brudparet och vi bjöds på god mat, möd mat och mad i rättan tid.


image120


image112 
Anettes mamma Siv

Talen var många en del under stor vånda .

image118 
Anettes syster Annlouise

Sedan var det dags för dans, först brudvalsen och sedan allmän dans.



image113


image114


Senare på kvällen var det dags för bröllopstårtan och den var superb, tillika fanns det speddekaka, som Anettes släkt  var mycket intresserade av. Det var gott med kaffe och hembakade kakor (Annlouise hade bakat dem).


image117 
kaffekön

Kvällen dirigerades av 4 st kompisar till brudparet och de gjorde det med bravur. Så försvann då brudparet mot Kristianstad och senare Grekland. Så småningom blev klockan 01.30 och det vara dags för bussen att köra hem gästerna via Vittsjö, Bjärnum och Hässleholm. Vi tog en liten promenad sista biten hem och det gjorde gott med lite friskluft innan sängen väntade.


På söndagen skulle Suzan redan åka tillbaka till Stockholm och Thomas körde mot Landskrona igen, vi själva vilade oss ett tag, sedan var det dags att hämta lilla Tees igen. Hundarna verkade vara vid god vigör och lyckliga när vi kom.


image115 
Carina och Nisse kollar att allt är väl

Ägaren undrade om vi inte skulle köpa en valp av honom, han hade en liten kull som var 3 månader. Vi ville gärna titta på dem och man blev ju sjuk av att se dem, så söta var de. Carina ville hemskt gärna ha en och hon tyckte att vi skulle ta tiken som var kvar.

image116

Men vi har ju världens underbaraste hund så det får räcka med henne.

Tees var ganska trött så hon uppskattade sin korg och lade sig att sova när hon kom hem.
/Gunilla


Kommentarer
Postat av: Carina

Jag ser precis lika trött och bakfull ut som jag kände mig ;-)

2007-09-20 @ 06:20:27
URL: http://shivaovittra.blogg.se
Postat av: martina

Hej



Jag undrar ifall jag kan få kontakt uppgifter till han som har häst och vagn som man kan ha hyra till bröllop i verum?



Skicka det gärna till min mail, [email protected]

Mvh

Martina

2011-12-18 @ 22:38:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0