Bad och viltspår

Bad och viltspår.


image130

Nu var det dags att tvätta Tees igen. Konstigt nog gillar hon inte riktigt att badas eller duschas, ute i naturen kan hon hoppa i vilken pöl och dynga som helst.


Vi hade bestämt att vi skulle åka med Carina till Hovdala och viltspåra, Carina kom med hundarna och släppte av dem hos oss, så de kunde springa av sig lite. Under tiden for Carina ut och lade 3 spår. Timo klippte gräsmattan medan hundarna busade runt.


image131

image132

Så kom då Carina tillbaka och vi tog en fika, sedan for vi ut till Hovdala och gick en runda så att hundarna riktigt kunde springa av sig. Tees fick upp en fasan och tyvärr lyssnade hon inte genast till visselsignalen, men kom efter en stund.



image134

Så var det då dags att börja spåra. Tees visste så väl vad vi skulle göra och hon var väldigt ivrig, jag har aldrig sett henne så ivrig. Hon fick ett spår med vinkel och den tog hon duktigt och blev glad, när hon hittade klöven, men släppte den sen igen, hon ville spåra mera.



image140

Här går det undan

image135

Sedan vara det Vittras tur och hon var duktig och spåret gick över en väg, där många hade gått, men det var inga problem.


image136

Sist ut var Shiva på det svåraste trodde Carina, eftersom det inte var så mycket blod kvar när hon lade det, Men Shiva tog det direkt.


image139

Så fick de sedan ta varandras spår och denna gången var Tees lite lugnare och hade inga problem att hitta, men hon tyckte att det var hemskt, att hon skulle behöva sitta kvar och vänta, när de andra spårade. Hon ville vara med varje gång.

image138  Timo efter att ha tagit in alla snitslarna.

De var väldigt duktiga alla tre och hittade klövarna varje gång, men Tees var mer intresserad av klöven förra gången kan den ha varit för gammal?


image137

Sedan for vi hem igen och det var 3 trötta hundar och 3 trötta personer som kom hem. Hoppas att Tees kan sova lugnt nu ,så vi kan klippa färdigt gräsmattan. Men först åt vi upp Mias Nobless och det smakade gott. Tyvärr blev det inte färdigklippt eftersom Timo somnade i hängmattan (Gunillas kommentar)


Kommentarer
Postat av: Carina

Mina hundar sover som stockar! Det är härligt (å skönt) att se dem så trötta. Shiva fick dessutom tillbaka aptiten. Klockan sex reste hon sig ur sin dvala och blåstirrade på mig. MAT sa den blicken - å hon åt upp hela portionen.

2007-09-22 @ 19:37:21
URL: http://shivaovittra.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0