Carinas körsbärsträd

Carina, vår mellandotter, hade ett otroligt vackert körsbärsträd och Timo älskade körsbären, men under stormen såg Carina att trädet riktigt vred sig runt. Hon blev rädd och lovade sig själv, att innan vintern så skulle trädet ner. Först skulle hon njuta av blomningen och Timo av bären.


image70


Men nu efter att vi hade passat barnbarn, så var det dags att hugga ner det gamla trädet. Det var inte det lättaste, då vi var tvungna att börja uppifrån och eftersom Timo och Carina är höjdrädda, så fick Gunilla göra första klättringarna.


image71


Men efterhand så kunde Timo också ta sig upp och han fick ju såga. Det blev handsåg, eftersom han ville kunna höra när det brakade.


image73


Vi tog en stor gren i taget och det var klurigt, eftersom någon lutade mot telefonledningen och någon mot huset.  Sedan sågade Carina upp det efterhand.


image74


Så var det dags för sista etappen, den högsta grenen, då hade Carinas Nisse kommit till hjälp och det var bra, eftersom han inte var höjdrädd.


image86


image75

Vi hade slagit linor om trädet så att vi kunde dra ner det när det äntligen släppte lite.

image78


image76


Det sista var sedan bara att kapa själva stammen och det gjordes med motorsåg, den var mycket murken, så både Carina och Timo var nöjda att den var nere.


image77

Så var en era över och trädgården blev så mycket öppnare.


Kommentarer
Postat av: Carina

Nisse håller sig framme på alla bilder tycker jag.
Häftig bild där trädet faller...det hann inte jag med.

2007-09-10 @ 13:07:14
URL: http://shivaovittra.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0