Tees

Tees


Nu vill vi berätta hur det kom sig att vi skaffade vår hund Tees. Förut hade vi 2 underbara Goldenhundar som var med oss i Finland och som fick sitta 3 månader i karantän när vi flyttade hem igen. Det var en mycket jobbig tid och sedan blev de tyvärr gamla och vi fick göra oss av med dem. Det var det hemskaste vi varit med om, så vi beslöt att aldrig mer ha hund. Dottern hade ju sina hundar, så vi fick ju kontakt med hundar ändå.


Så gick det 9 år utan hund, men när vi flyttade ner till Skåne igen, visade det sig att Timo hade fått astma och han behövde motionera, så Carina vår mellandotter propagerade för att vi skulle skaffa hund. En golden skulle vi inte ha, de är så stora och starka och vi lite svagare "på gamla dar". Carina letade på blocket och en dag hade hon hittat en engelsk springerspaniel utan stamtavla så de var ju lite billigare. Vi åkte dit och skulle bara titta och de var ju förtjusande, men det fanns bara en hanhund över, så tiken som jag föll totalt för, var inte till salu. Därför fick det vara för den här gången.


image79


Nästa tillfälle var en kull, som var född den 25 februari 2006 av en mamma som var delvis eng. Springerspaniel delvis Wachtel (såg ut som en Wachtel) med en pappa som var renrasig eng. Springerspaniel. Vi åkte dit och föll pladask för dem. Det fanns gott om tikar så vi valde mellan två, dels Tees och dels en helbrun som vi kallade Kanel.


image80


När Timo lyfte upp Tees så gläfste hon åt honom, så den ville Timo ha, jag var länge sugen på Kanel men vi gillade Tees, hon verkade så framåt och så hade hon ett så fint ansikte samt ett brunt hjärta på ryggen, så henne tingade vi.



image81

image107

Här är Tees nyfiken och tittar över kanten medan hennes syskon sover


Vi åkte dit en gång till lite senare och tittade på valparna och var säkra på att det var Tees vi ville ha. Nu var det bara till att vänta och sukta tills vi fick hämta henne. Tiden kändes lång, men vi passade på att tapetsera om köket och göra en liten låda med samma tapeter åt henne.(Hon tackade för att hon hade fått så fint, genom att krafsa sönder ett hörn på tapeten, så vi fick göra om det, men det gjorde ju inget när det var Tees som gjorde det.)



image82


Så vara det då dags att hämta henne och vi var väldigt spända på hur det skulle gå, hennes mamma Kickan fick en sista chans att fostra henne, ganska hårdhänt. Då kändes det konstigt när Tees sprang till Eva, uppfödaren för hjälp,och inte till oss. Så var det dags att köra hem. Eva hade tårar i ögonen när vi for och hon skulle lämna 10 valpar till, stackare.(Jag hade aldrig kunnat göra mig av med valparna, men vem kan ha 11 valpar hos sig?)


På bilresan hem blev stackars Tees åksjuk och kräkte ner mig ordentligt. Hon var nog glad när vi kom hem och hon slapp åka bil mer.

image87 
Precis hemkommen.


Det gick bra att installera henne i köket och vi var ju också där inne mest hela tiden. Hon vara faktiskt tyst på natten så det fungerade bra.



image83 
Sandra gullar med Tees


Hon visade sig vara en liten buse och hon hoppade upp på barnbarnen och de kallade henne för studsehunden och så hade hon ju vassa tänder, som hon tappade så småningom. Barnbarnen gillar henne mycket och vi blev populära hos dem. De kunde ju komma hem och leka med Tees.



image84 
Erica älskar när hon ligger hos henne


image85 
T.o.m. Marcus som tidigare var rädd för hundar gillar att klappa henne.



image86

Här träffar hon Shiva för första gången och oj vad hon blev rädd, hon var ju så stor och svart. Men de blev de bästa kompisarna med tiden.



Tees väckte oss tyvärr tidigt på morgonen genom att krafsa och hoppa på gallret till köket och det var ju lite tufft, nu när vi lärt oss att sova på morgnarna, efter att alltid behövt gå upp tidigt till jobbet. När hon var rumsren och lite lugnare fick hon tillgång till hela undervåningen och det var ett lyckokast, hon sov till ca halv åtta och rörde ingenting och det uppskattade vi verkligen.

image88


Första sommaren var väldigt varm och Tees såg ut att ha lite problem av det ,så flickorna skänkte sitt badkar åt henne och hon tyckte om att bada i det.

image89


På semestern åkte vi upp till Mefjärd i Stockholms skärgård, till vår dotter Suzan och hennes familj (tack o lov blev Tees inte åksjuk då) och då fick hon verkligen bada i havet och det kunde vara stora strapatser att ta sig upp på land igen.

image90


Så fick Tees så en ny kompis i Vittra, Carinas andra Flatcoated Retriever och de har otroligt roligt tillsammans, busar mycket och biter i varandra


image91

Men man kan också vila tillsammans, även om Tees får ligga lite bredvid

image92


Tees älskade att vara med på vår husvagnssemester, då hade hon ju husse och matte hos sig hela tiden och fick ligga i deras sängar och även vara lös och springa och bada med dem

image93

Mathias gillar Tees mycket och orkade lyfta henne.

image94


Andreas är med på ett hörn men vill helst vara ifred för Tees uppvaktning

image95

Lilla Linnea är lite avvaktande men klappar henne dock, en dag kom hon lyckligt och sade jag pussade henne.


image96

Shiva, Tees och Vittra är som de tre musketörerna och busar mycket med varandra, men ganska ofta är de så här lugna och vilar tillsammans

image97

Denna gången är det Vittras tur att få ligga nära Tees
  
image98

Denna synen ser vi ofta där hemma, här har hon full koll på vad som händer på tomten och på gatan utanför, om det är varmt och soligt ligger hon gärna där

image101

Efter sista löpningen har hon varit ändå keligare och gillar att ligga i knät, hon är lite för stor för det, men man kan väl offra sig

image102

Som ung och oförståndig hoppade hon upp i hängmattan, men det var lite ostadigt

image103

Då är vilstolen bättre, där ser hon dels ut på gatan och så kan hon kolla vad vi äter, kanske blir det en smakbit

image104

Men det här är absolut den bästa viloplatsen och hon älskar sin korg och särskilt om elefanten och apan finns med

image105

Vi har fått några bilder som den nedan på hennes syskon och visst är de lika

image106


Vi är dock klara över att vi valde rätt hund och att vi har världens underbaraste hund, som är otroligt tillgiven och ganska busig, men lyder ändå och kommer (oftast) när vi visslar på henne. Vi har inte ångrat oss en sekund sen vi skaffade henne och hon ger oss så otroligt mycket och så kommer vi ut och promenerar. På lördag skall hon för första gången på ett hundpensionat eftersom vi skall på bröllop, något som vi också skall försöka visa på vår blogg, sedan blir det till att köra med husvagnen till Jönköping och golfmässan, men då får Tees vara hos sina kompisar Shiva, Vittra och inte minst Carina.
/Gunilla


Kommentarer
Postat av: Carina, Shiva & Vittra

Ja där är ju en del snygga hundar på er blogg... enfärgade ;-)

2007-09-12 @ 22:40:01
URL: http://shivaovittra.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0