Äppelmostillverkning.

 På söndagen den 1 september, dagen efter partyt i Ålstorp, var det dags för äppelmostillverkning igen. Det var hos Carina som vanligt, vi brukar stå på altanen, men vädret tillät inte det, utan det blev i köket.
Först hade Carina varit på djursjukhuset med Vittra för att kolla såret och få det omlagt igen.
Här demonstrerar Timo Electroluxen. Den är över 40 år gammal och har använts mycket, men nu bara till äppelmos. 
 
 
 
Först delar vi och kokar  äpplen lite mjuka och sedan lägger vi dem i "fatet" och så körs det igenom maskinen.
 
 
 
3 hundar slog sig till ro bakom stängslet, annars var det risk att det skulle stänka på dem.
 
 
 
Här har Timo tagit kommandot och Carina kollar läget.
 
 
 
Det låter lite egendomligt, men det var bara en del som inte var riktigt på plats.
 
 
 
Här kommer moset ut och ner i grytan, skal och skrott kommer längst fram och kan köras om några gånger.
 
 
 
Carina delar flera äpplen, hon tycker att det är bra att vi gör mos, så slipper hon ha äpplen i gräset och att hundarna äter dem.
 
 
 
Se så mycket mos som passerar.
 
 
 
Kocken vilar sig ett tag, vi är ju 3 som kan hjälpas åt.
 
 
 
Så här mycket blev det med äppelmos denna gången, närodlat, ekologiskt och det behövdes otroligt lite socker till det, så det är nyttigt också och allt är till Timo, som har det till sin havregrynsgröt på morgonen, Carina tog bara några små burkar till sig.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0