Annorlunda mat på stan och en olycka hemma.

 
Torsdagen den 10 juli var vi på stan och tittade på olika maträtter från olika länder, här en massa franska kakor.
 
 

Timo gillade det och vi köpte med oss en del hem.
 
 
 
Här var det mat från Australien, kan det vara något?
 
 
 
Ja Gunilla valde känguruhamburgare, som smakade helt okay.
 
 
 
Timo valde något med kyckling, men han gillade det inte.
 
 
 
Nästa dag var det dags att hålla på med snickrandet igen, här sitter Timo och arbetar, det gör man i Afrika säger han. Timo drar ut spik ur de gamla bräderna. 
 

 
Jag körde  och tog ut Carinas hundar, så att hon också skulle få äta ute på stan, det var helt okay, tyckte hon. Speja busade med Lystra och jag satt i skuggan.
 
 

Speja tröttnade efter en stund och la sig ute i solen.
 
 
 
 
Timo arbetade tyvärr på egen hand och han kom inrusande med handskarna om handen, han hade sågat sig med cirkelsågen i tummen och jag fick försöka sätta tryck mot såret och ringde Carina, om hon kunde komma.
 
 
 
Handskarna blev ganska illa itgångna.
 
 
 
 
Det gjorde hon med en gång. Jag fick dra ut sladden för strömmen till sågen och stänga portarna, så kom Carina och körde Timo till sjukhuset. Efter ca3.5 timmar hade doktorn tittat på såret gjort vid det och sytt 9 stygn och gett Timo en stelkrampsspruta. Han skulle hålla handen uppe och inte använda den. Sedan skall han gå till distriktssköterskan på måndag och kolla såret så inget har inflammerat och ta stygnen på fredag eller nästa måndag. Inga senor verkade skadade och det hade inte gått in i benet.
 
 Vi fick ta en sen kvällsmat och Carina och hundarna fick vara med. Sedan fick Timo ta 2 värktabletter och en sömntablett så att han skulle kunna sova. Det gick faktiskt bra och han fortsätter med värktabletterna ett tag framåt. Men nu blir det inget snickrande på ett tag och vi försökte få honom att ta det lugnt i värmen, men vissa kan man inte prata tillrätta. Men doktorns råd följer han.
 
 
 
Natten gick bra och han sov lugnt, men var trött och fick sova lite till på dagen.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0