LANDSKRONA, VASATORP OCH RYA GOLFKLUBB.


Måndagen den 3 december var det dags för "årets gubbaträff" i Landskrona. Vi började dagen med en fältvandring och njöt av Landskronas nybyggda greenområden. Vilket fantastiskt arbete som är nedlagt av banteamet. Grattis, grattis!


image263 Diskussion på Landskrona Golfklubb, Håkan, Sune och Roland


Sedan åkte vi till kanske Landskronas tjusigaste matplats, Strandpaviljongen, alldeles utmed Öresund, med utsikt över båttrafiken i sundet samt ön Ven och Danmark i bakgrunden. Maten var av utmärkt skånsk tradition och smakade utmärkt gott.


Nästa tripp blev till Vasatorps Golfklubb och deras otroligt stora anläggning. Ordningen i den stora verkstaden samt maskinhallen höll hög ordning och finish.


image266

Ute på den ombyggda och nybyggda golfanläggningen hittade vi en gammal medarbetare till mig, Knut Starfeldt i ett kabeldike,

image264

som grävdes av "bagaren" Bengtsson, en av Skånes skickligaste grävmaskinister på golfområdet.
 

image265

Vasatorps gamla del har byggts om mycket för att likna "Sand Golf" i Jönköping (samma arkitekt). De nya banorna är helt enligt "Sandidén". Vasatorp har 2 st18-hålsbanor samt en 9- håls korthålsbana. Fy vad stor anläggning!



image267


 

På hemvägen körde Håkan via Rya Golfklubb, så vi såg deras stora klubbhusområde. Rya hade även tagit ner en mängd träd så karaktären var ändrad på en del håll.

Då kvällen nalkades var det åter dags att hitta lite föda till gubbarna, så Håkan tog oss till restaurangen Tycho Brahe, vars kök lagade några helt fantastiska rätter åt oss. Själv intog jag en superb laxrätt med fantastiska kryddor. Mums, mums.


Solen hade gått ner för länge sedan, så vi intog övernattningsrummet för en liten kvällsöl innan sängarna kallade på oss. Till grannar hade vi ett gäng polska byggnadsarbetare som byggde hus i Malmö.

På tisdags morgon bjöd Håkan in oss på frukost på golfklubbens personalmatsal. Jag hade bråttom hem till Floragatan och gymmet, men Håkan Nilsson tog de övriga med sig, för att visa bl a. 14: e hålet som har byggts om till en verkligt vacker pärla. Vi gubbar planerar ett försöka få till stånd en årlig "gubbaträff" för dem som har varit med i svängen minst 25 år. Återstår att se hur vi lyckas.

Undertecknad tyckte att vi hade en mycket lyckad och varm träff, varför jag måste tacka särskilt Håkan Anderberg, Sune Fasth samt Roland Knutsson för en trevlig samvaro.    


Kommentarer
Postat av: Carina, Shiva & Vittra

Gå in och titta på sidan http://kackelikojan.webblogg.se
Hur söt som helst!

2007-12-06 @ 17:30:19
URL: http://shivaovittra.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0