Tees, 4 år, 2010-02-25!!!


Grattis Tees på 4-årsdagen.

Så här såg hon ut första gången vi såg henne.                     
         

  





Här har hon kommit hem till oss.

Visst var hon söt!!!



Husse är helt bedårad av henne och det är han fortfarande!!


Visst poserar hon fint för fotografen!!





Hon älskar vatten och simmar här med Shiva på Mefjärd, en upplevelse i Stockholms skärgård!!





Agility är toppen och här har hon kul när hon och Mathias tävlar om vem som skall komma först!!




Att skaffa Tees var det bästa vi gjort, hon får oss på gott humör och får ut oss på promenader och så älskar hon att ligga tätt intill oss och är en riktig knähund. Så grattis Tees önskar husse och matte och det vankas lite extra gott idag.





Denna otroliga vinter 2009-2010!!!!


Det har bara varit snöskottning och snöskottning, men som tur var så kom Lars 2 dagar och körde undan snön med sin grävmaskin, så att vi kan komma fram och har plats att parkera bilen ute. Han hade fullt upp att köra runt till släkt och vänner och vi bara tackade.
Annars har vi hållt oss inne och passat på att måla och sätta upp lite lister.



Här har vi tagit en runda med Tees, men man får pulsa i snön och det är tungt.



Oj vilken hög det har blivit!!

Timo skottar så glatt!! 



På lördagen skulle vi åka till Landskrona och gratulera Andreas på hans 13-årsdag, men vi var tvugna att köra tidigt för han skulle åka på läger sedan på dagen i en vecka. Men när vi kom upp så hade det  kommit massor med nysnö och de lovade mera, så vi vågade inte köra ner. Så här såg det ut på morgonen.




Snö, snö och åter snö!!




Visst är det vackert.




Tees älskar det, men hon får pulsa i snön, den räcker henne upp till magen.



Se så djupt det är!!



Finns det något under snön?




Carina bjöd på mat så vi körde dit och se vilken hög Lars har lagt upp!!



När vi satt och åt, ringde Thomas att han var på väg upp med Linnea, efter att ha lämnat Andreas till sitt läger. Det blev mat till dem också.




Till en början fick hundarna vara i  andra rummet, men efter en stund gick det bra att ha dem lösa.



Här hjälper farfar Linnea i Carinas stora fina kök.



Efter maten klädde Linnea sig och skulle ut och åka pulka.



Här går det undan med pappa i pulkan.



Det är jätteskoj tycker Linnea.



Det går  även att åka rutschkana, oj vad det gick undan.



En pigg Linnea.



Efteråt smakade det gott med bulle och läsk.



Tees får lukta lite också.




Sedan körde de hem igen och det var jobbit eftersom det hade frusit till på vägarna,, men de kom lyckligt hem.

Tees far fram som ett jehu i snön och öronen flaxar.



På söndagkväll var vi och fick massage  och när vi körde hem såg vårt Hovdala lite annorlunda ut med Finjasjön till vänster i bild.




Här brukar vi ju gå med hundarna, men nu är där så mycket snö att man inte kommer fram. När skall all snön ta slut, vi vågar inte tänka på när all snön smälter. Översvämningar???


Vinter

Vintern bara fortsätter och snön kommer i ett. Vi har ju en hörntomt och stor gårdsplan så det är mycket att skotta. Tees är med ute och leker i snön.

Här skottar Timo till brevbäraren.



Jag hjälper till och Tees tittar på.



Visst är det vackert med snön, ljust och fint, men ack så tugnt.



Stackars lilla mig som måste vara bakom stängsel och undras vad matte och husse gör.


LÅNG VINTER!

Sandra kom en dag och gick ut med Tees och sedan kammade och borstade hon henne, Tees tyckte att det var kul, men hade nog gärna gjort lite agility. Men vintern tillåter inte det, så vi får vänta tills våren kommer med det.



På torsdagen var det dags för skolan igen. Full snöbollskrig på rasten.




Dags att starta lektionerna.



Här är det fullt snökrig bland Timos 4:or.



Moa, Ericas fotbollskompis njuter av vintern.

 

William och Teo njuter av en vacker vinterdag.



Lite snögymnastik av friidrottarna Nadja och Li.



Här kollar fröken Ulla läget och Timmi.




Hjälp vi blir genomvåta av snön.






Efter allt bus på rasterna smakade det gott med mat.



På lördagen var det dags för fotboll igen och vi hann dit till första matchen, som de förlorade med 2-0.




Andra matchen vann de med 4-0 och Erica gjorde mål. Så for vi hem  igen och tog det lugnt hemma.

Här tackar man för god match!

Vintern håller sitt fasta tag om oss och Tees får jobba när vi är ute i snön.



TOM Timo klär sig ordentligt.



Här träffar vi kompisen som är så duktig och håller sig på sin tomt, Tees vet att hon inte får hoppa upp till honom så efter ett tag är det inte roligt mer utan vi fortsätter hemåt.



På måndagen bjöd Christel på kräftsoppa till lunch och det smakade utmärkt och vi hann med kaffe tom. Under tiden ringde Siv att de var på väg till stan så vi for hemåt och satte på kaffet åt dem.




 

 


Snö och åter snö

Vi har verkligen fått en riktig vinter i år upp mot -19 grader (och det just när vår värmepump har pajat och vi måste vänta tills tjälen går, innan vi kan få in fjärrvärme brr,brr.) Vad det kostar med direktelen just nu när det är så kallt, vill vi inte tänka på.

När Timo var på sin kolgympa tog Tees och jag en promenad från stan och Tees fick ha på sig sitt täcke, hon tycker att det är lite underligt. Hon har inte haft det så mycket, men idag var det rejält kallt så det fick bli täcke.


När vi kom hem letade hon reda på en solplätt inne och där tinade hon upp, hon älskar solen. Men hon vill gärna vara ute i snön och kör nosen genom snön och trivs.



På tisdagen var vi på Kristianstads sjukhus och hämtade mina specialgjorda skor, dyrt.

På tal om sjukvård är det lite underligt, Timo fick ett besked från kirurgen på Kristianstads sjukhus att han kan få en kallelse dit om ca 13 månader, helt otroligt att det skall ta sådan tid. Han kan ju bli frisk under tiden!!!

På onsdagen var jag hos tandläkaren, eftersom jag hade bitit av en tand, det gick på 1350  kronor, otroligt  för 20 minuters arbete.

På onsdagens kväll blev det ingen vattengympa på sjukhuset eftersom det snöade mycket och blåste, för då blir det stora problem i trafiken och vi tyckte nog att det var ganska skönt att stanna inne i värmen. Timo skottade en del och Tees och han gick en liten runda. Sedan chansade han på att kanske skolan var inställd, men så var inte fallet utan han måste upp tidigt på torsdagen och köra iväg till skolan. Då låg Tees och jag kvar i soffan och när Timo kom i närheten kröp hon bara närmare mig så att hon inte skulle behöva ge sig ut så tidigt.

Jag var hos frissan och permanentade mig, ytterligare 100 lappar gick och Timo hade hämtat Vittra hem till oss, så hundarna fick busa av sig lite.

Vi blev bjudna på fika hos Christel på fredagen, vi fick bl a äpple-bärpaj med vaniljsås, inte så dumt.



Marcus sorterar kläder framför öppna spisen, varmt och gott tycker vi, som har det lite svalt hemma.



På lördagfm ringde Carina och sa att hon skulle till tippen, om vi hade något som skulle med. Det hade vi bl a de nya glödlamporna, så jag och Tees åkte med. Vi rastade hundarna på Vankivafältet, men ooo vad det var kallt. Högt med snö och så blåste det som alltid, så det blev bara en liten stund. Sedan körde vi mot Vinslöv. Vi skulle köpa fågelmat och hundmat. Vi hittade var sitt fågelbord. Carina ett med solceller så det skall lysa lampor på kvällen, mycket tjusigt, men vi har inte sett det i funktion ännu. Vi köpte en stor behållare, så behöver man inte fylla på den så ofta. Det kom fåglar så fort vi hade satt upp den, så nu kan vi njuta av dem innifrån köket.



Vi såg bl a en större fågel, men vi vet inte vad det är för en. Den verkade först vara skadad och höll sig mest på marken, men sedan försvann den och kom igen.

Den hittade en bra stolpe att sitta på.

På söndag em var vi på Föreningen Nordens årsmöte på Café Verum och där hade vi turen att vinna en fin bok om 1809, 200-årsminnet av Finska kriget. Det bjöds på kaffe och semlor, inte bra för figuren.


RSS 2.0