Snö och åter snö

Vi har verkligen fått en riktig vinter i år upp mot -19 grader (och det just när vår värmepump har pajat och vi måste vänta tills tjälen går, innan vi kan få in fjärrvärme brr,brr.) Vad det kostar med direktelen just nu när det är så kallt, vill vi inte tänka på.

När Timo var på sin kolgympa tog Tees och jag en promenad från stan och Tees fick ha på sig sitt täcke, hon tycker att det är lite underligt. Hon har inte haft det så mycket, men idag var det rejält kallt så det fick bli täcke.


När vi kom hem letade hon reda på en solplätt inne och där tinade hon upp, hon älskar solen. Men hon vill gärna vara ute i snön och kör nosen genom snön och trivs.



På tisdagen var vi på Kristianstads sjukhus och hämtade mina specialgjorda skor, dyrt.

På tal om sjukvård är det lite underligt, Timo fick ett besked från kirurgen på Kristianstads sjukhus att han kan få en kallelse dit om ca 13 månader, helt otroligt att det skall ta sådan tid. Han kan ju bli frisk under tiden!!!

På onsdagen var jag hos tandläkaren, eftersom jag hade bitit av en tand, det gick på 1350  kronor, otroligt  för 20 minuters arbete.

På onsdagens kväll blev det ingen vattengympa på sjukhuset eftersom det snöade mycket och blåste, för då blir det stora problem i trafiken och vi tyckte nog att det var ganska skönt att stanna inne i värmen. Timo skottade en del och Tees och han gick en liten runda. Sedan chansade han på att kanske skolan var inställd, men så var inte fallet utan han måste upp tidigt på torsdagen och köra iväg till skolan. Då låg Tees och jag kvar i soffan och när Timo kom i närheten kröp hon bara närmare mig så att hon inte skulle behöva ge sig ut så tidigt.

Jag var hos frissan och permanentade mig, ytterligare 100 lappar gick och Timo hade hämtat Vittra hem till oss, så hundarna fick busa av sig lite.

Vi blev bjudna på fika hos Christel på fredagen, vi fick bl a äpple-bärpaj med vaniljsås, inte så dumt.



Marcus sorterar kläder framför öppna spisen, varmt och gott tycker vi, som har det lite svalt hemma.



På lördagfm ringde Carina och sa att hon skulle till tippen, om vi hade något som skulle med. Det hade vi bl a de nya glödlamporna, så jag och Tees åkte med. Vi rastade hundarna på Vankivafältet, men ooo vad det var kallt. Högt med snö och så blåste det som alltid, så det blev bara en liten stund. Sedan körde vi mot Vinslöv. Vi skulle köpa fågelmat och hundmat. Vi hittade var sitt fågelbord. Carina ett med solceller så det skall lysa lampor på kvällen, mycket tjusigt, men vi har inte sett det i funktion ännu. Vi köpte en stor behållare, så behöver man inte fylla på den så ofta. Det kom fåglar så fort vi hade satt upp den, så nu kan vi njuta av dem innifrån köket.



Vi såg bl a en större fågel, men vi vet inte vad det är för en. Den verkade först vara skadad och höll sig mest på marken, men sedan försvann den och kom igen.

Den hittade en bra stolpe att sitta på.

På söndag em var vi på Föreningen Nordens årsmöte på Café Verum och där hade vi turen att vinna en fin bok om 1809, 200-årsminnet av Finska kriget. Det bjöds på kaffe och semlor, inte bra för figuren.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0