data och minneskrångel

Jag har försökt få in bilder, men det har inte fungerat ,så jag var färdig att slänga datorn. Köpa ny vill jag inte, eftersom det är så mycket, som skall installeras då. Hjärnan orkar inte.

image255

Så här ser det ut vid matbordet ,när vi äter. Timo tycker att Tees är så gullig när hon vill vara med, men vi får nog sluta ge henne något, våra gäster uppskattar det nog inte lika mycket.

image256


Efteråt vänder hon upp och ner på sitt "bo" och då ser det ut så här. Ganska ouppfostrat.
Nu är jag ganska lycklig igen, datorn fungerar, Carina hade rätt. Istället för att förminska bilden hade jag förstorat den och då blev den ju för tung. Men jag gjorde ju som jag gjort hela tiden. (Kan jag inte ha gjort säger Carina och hon har nog rätt, det vara fel ruta som jag hade fyllt i.)  Så tokigt det kan bli. Nu känner jag mig lite bättre och skall åka och handla.

Moa och Ikea

Veckan ägnades åt att städa upp i trädgården och få in alla trädgårdsmöbler. I måndags var Timo uppe i Vittsjö och bytte till vinterdäck, så nu kan vi köra säkert, om nu föraren bara kör försiktigt.


I onsdags körde Carina och vi och alla hundarna ner till Landskrona. Först gjorde vi en rastning på Åhusfältet och sedan en snabb kisserunda i Thomas trädgård. Sedan var det dags att inspektera senaste familjemedlemmen, nämligen Moa.



image245

Hon var 4 dagar gammal och verkade trivas med livet, mat och att sova. Linnea öppnade hennes paket, men inget passade ju, de var för små för henne. Farfar busade med hennes present, en käpphäst och det var väldigt spännande. Hon var tom lite rädd, men det var ju så roligt samtidigt, men jag undrar vem hade roligast Linnea eller farfar?



image246

Mathias kom också medan vi var där och han fick träffa Moa för första gången, jättegullig tyckte han. Vi fikade god tårta och sedan fick vi tänka på hemfärd, hundarna låg ju i bilen. Vi for ut till golfbanan och där fick de springa av sig, men Tees fick upp spår på kaniner och jagade under skall, så vi fick koppla henne. När de hade sprungit av sig for vi hem igen, med många bilder på lilla Moa.


image254


Torsdag dags för skolan igen och sedan följde Erica med Timo hem, eftersom Christel var i Ullared och gjorde av med pengar. På kvällen var det vattengympa igen.


I fredags for vi till Ikea och skulle få lite jultips, men det blev en ny soffa istället.(Vår gamla, ca 15 år gammal, var sliten, efter 3 egna hundar och några lånehundar, så det var dags för en ny)  Vi hittade 2 st  soffor som vi gillade och sedan hade vi en sådan tur att vi på fyndhörnan hittade samma soffor, till betydligt reducerat pris. Vi ringde efter Carina och bad henne komma med ett släp så att vi kunde få hem soffan innan någon annan tog den.


image248

Vi hittade ett roligt strutsmjukisdjur (till Tees) på samma gång, den har en bjällra inuti, så det är extra roligt att skaka den.


image253


Vi fick hem soffan och Lars fick komma och hjälpa oss in med den, uppför alla trapporna. Sedan njöt vi av vår nya soffa som är längre än den gamla, så nu får Tees och jag plats att sova en stund på morgonen i den, efter första rundan. Efter vattengympan på lördagen hittade jag kuddar på Jysk till soffan så nu är den ännu skönare att sitta i.


image247

På söndagen kom Carina o Christel med familj och grattade mig eftersom jag fyller år på måndagen. Jag tycker att i vår ålder är det inte mycket att fira, som en gammal bekant till oss sa, det är inte roligt att bli gammal.  Eftersom min syster Siv vet att jag inte vill fira, kom hon och bjöd oss på lunch på Asia Corner och det smakade gott. Både Timo och jag skall gå till Mona,vår fotvårdare och få gjort våra fötter fina och det blir skönt. Sedan blir det kanske en promenad på stan.
Senare på kvällen tittade Leila och Veikko in för en fika, de är gamla grannar från 70-talet. Timo hjälpte Veikko med att tolka.

image252

Tyvärr slutade födelsedagen tråkigt, Thomas meddelade per datorn att det brann i ett höghus i Landskrona, huset bredvid där min moster Gunvor bor. Som tur var berördes inte hon av det mer än oron och en otrolig rök. Den kändes ända bort till Thomas.

När jag gick och lade mig hade jag ont i halsen och när jag vaknade på morgonen  var jag ganska dassig. Timo fick ta Tees på en runda innan han körde till Österås fotbollsplan, för att hjälpa dem. Sedan får jag bara släppa ut Tees i trädgården för "luftning" så får Timo ta en långrunda när han kommer hem, Carina var gullig och kom och hämtade henne till Hovdalafältet, så nu har hon fått sin rastning ordentligt.


Moa

Lördagen  den 17 november började lite stressat, vi skulle till vattengympan och innan det skulle  Tees motioneras och vi skulle släppa ut Vittra ,eftersom Carina var iväg med Shiva, samtidigt skulle vi lämna in tipset. Tyvärr fungerade inte  systemet över hela Sverige, så vi fick ta det senare.


Gympapasset var ganska tufft och det tog på krafterna, när vi var klara ringde Thomas och sa att det snart var dags att åka in på BB. Vi försökte lämna in tipset men tyvärr fungerade det inte ännu.

Så hem till Tees och ta ut henne och ha lite mat. Sedan iväg igen med tipset och voila ,det funkade. Så ringde Thomas, att nu åker vi iväg till BB i Lund, så det började bli spännande. Carina ringde och sa att hon var försenad, kunde vi ta ut Shiva ,som nu vara ensam hemma.  Detta gjorde vi och vi tog Tees med oss så att de fick leka en stund och snart kom Carina hem.

När vi kom hem ringde Thomas och berättade att en liten MOA hade fötts 18.35 så nu är barnbarnen 9 st. Efter ytterligare en stund kom ett mms med bild på lilla Moa, tekniken är märklig. Nu skall Timo också översätta ett brev till finska åt ett finskt krigsbarn, som ej kan finska. Vi skall nu bara ta ut Tees på sista rundan och sedan är det natt hos familjen Haapanen.
Idag söndag fick vi lite mer uppgifter om Moa, hon var 51 cm lång och vägde 3 885 gr och hade alldeles svart hår. Allt var bra och Linnea var en stolt storasyster. Senare kom det en bild till på telefonen, hur får man in det på datorn?? Idag skall vi ta det lite lugnt eftersom vi är lite förkylda och hängiga.

image166


Hundpromenad, och Vankiva


Efter onsdagens bravader när Vittra höll på att inte kunna ta sig upp från bäcken ute på Hovdala (Shiva, Tees och så klart matte hjälpte henne) tyckte vi att det var dags att ta det lugnt och så var det torsdag igen och dags för skolan för Timo, det var till att ställa klockan lite tidigare, så att han skulle hinna. När Timo körde till skolan tog Tees och jag det lite lugnt, men sen var det dags för långrundan. Vädret var ganska bra inte så råkallt som innan. Vi gick vår vanliga långa runda och Tees fick springa lös ganska mycket.


image241



Hon mötte några av sina hundkompisar och det är ju extra roligt att få busa lite. Men lite förargligt var det, när en dam säger: "men jag som hade putsat glasögonen när jag gick hemifrån". Tees skulle givetvis visa att hon var glad och gillade henne, så hon skulle ha en puss.


image242

Nu är det bäst att springa tillbaka till matte, kanske blir det godis!!

image243




Under rundan hörde Tees en hackspett som knackade högt upp i ett träd, tyvärr fick vi inte den på bild. Sedan gick vi hem och jag fick en kopp varmt kaffe och så var det till att vänta på husse och höra hur det hade gått i skolan./Gunilla



Torsdag, alltså dags att åter vara klassmorfar i Ericas klass på Röingeskolan. Dagen började med läraren Linda och en prao vid namn Emil. Matematik var första ämnet för dagen. Plus och minus med tiotal var ju övningen. Mycket jobbigare än med bara ental. Då fick jag hjälpa barnen med talen, samt ibland "rätta" hela sidan. Jobbigast var naturligtvis att hjälpa Jenny på engelska, då termerna ental och tiotal inte fanns i min gedigna utbildning i Sverige och Finland. Men hon förstod mig bra, då jag visade hur man räknar talen på ett kladdpapper. Hon frågar ofta när jag kommer nästa gång och jag är ju bara i skolan på torsdagarna, så jag svarade på engelska att jag kommer på torsdag igen. Då frågade hon om jag menade tisdag, men hennes kompis Moa P förklarade att jag menade torsdag, Jenny har nog lite svårt med min Wales-dialekt!


image257

Efter matematiklektionen åkte vi buss till Vankivas soptipp, tillsammans med klass 3. Det var oerhört lärorikt att få följa med barnen dit. Vi blev guidade av en dam under en hel timme, när hon berättade om hur man arbetar med att sortera alla våra samt industrins avfall. Jag blev mest imponerad av att man idag kan återvinna till och med lysrör. De skickas till en firma som lossar metalländarna först till metallskrot och sedan blåses röret av en stark luftstråle som tömmer "mjölet" i röret och sedan är ju glasröret färdigt för återvinning.


image260

Vi lärde oss också att våra tidningar kan återvinnas ungefär 7 ggr och som sista produkt blir tidningspappret toapapper. Av olika små batterier lärde vi oss att de minsta batterierna, typ de i bl.a. våra armbandsur var de farligaste, då de innehöll kvicksilver. Vankivaanläggningen är så stor så att de även hjälper övriga Skåne med olika återvinningsuppdrag, bl.a. tar de hand om oljeskadad materia och skiljer oljan från t.ex. jorden. Inom området såg vi, att en hund- och kattkyrkogård hade upprättats. Där fanns många kors och bilder på älsklingsdjuren.


image259

 Åter fick man mycket ny lärdom med sig som faktiskt överraskade en del. Kanske mest att det är oerhört lite som slängs på "sopberget" nuförtiden, utan över 90% återvinns eller blir t.ex. bränsle till fjärrvärmeverk. Då dagens temperatur var -1o, var lyckan stor när bussen åter kom för transport tillbaka till skolan.

På skolan har för någon vecka sedan påbörjats för byggnation av ny skolbyggnad, varför hela framsidan är omgärdat av staket så att barnen ej skall komma till skada. Sedan var det dags att åka hem till Tees igen. /Timo

Så här vilar jag mig när matte och husse bloggar, visst ser det skönt ut!! /Tees

image244


Farsdag o Danmarksresa

Så var det då farsdag. Tees var förste "man" att gratulera, hon fick komma med upp i sovrummet och gratta husse med en förstoring av henne själv. Detta uppskattade husse mycket, sen fick Tees snusa runt lite och gå ner i undervåningen igen.


image234

Under dagen gratulerade alla barnen sin fader så det blir till att äta på restaurant lite i framtiden.


På måndagen  den 12 november tog vi, Timo, Gunilla och Siv tåget till Helsingborg för att sen ta båten till Helsingör. Vädret var kallt men soligt, så det gällde att klä på sig ordentligt.  Siv hade frallor med sig så det blev en kopp kaffe först hemma, sedan hämtade Carina oss och körde oss till stationen, samtidigt tog hon med sig Tees hem. Så vi visste ju att Tees hade det bra, hon fick ju vara med kompisarna hela dagen wow.


Tåget kom ca 20 minuter försenat och när vi kom till Finja blev det helstopp, det var folk på spåret och polisen stod där och vaktade. Så småningom fortsatte vi med reducerad fart och på vissa ställen fick vi stanna och invänta mötande tåg. Nära Perstorp såg vi höstens första snötäcke i Skåne. Resan tog ganska lång tid, men vi hade ju inte bråttom. Väl framme i Helsingborg köpte vi biljetter till båten och gick nästan direkt på båten, så det klaffade ju bra. Där blev det kaffe igen, nu med en räksmörgås, men vad dyrt det har blivit sedan vi turade i ungdomen.


image235 

Helsingör har så många gamla mysiga hus, detta är ett av dem  som hade utnämnts till årets hus och visst är det vackert.

Vi promenerade  i de små gatorna och tittade på deras utbud, ganska snart hittade jag en tjockare tröja att ha på i vinter, eftersom jag fryser så lätt. Sedan hittade Timo en tjockare snygg tröja, som vi köpte plus att han hittade något liknande Foppatofflor eller som Erica kallar det, shoppatofflor, tänk bara 10 DK, han tänker ha dem i skolan när han är klassmorfar. Siv hittade också någon tröja.


image236

Ytterliggare ett exempel på vackra hus, samt blommande rosor mitt i november!


Sedan fortsatte vi och då såg vi en positivspelare som gjorde lite julstämning.


image240


Sedan blev vi både trötta och hungriga så vi gick in och åt lunch och det smakade gott.

image237

Under promenaden sedan hittade jag en fin ram till Tees foto, och det var reapris, så trots valutan blev det inte så dyrt. Tees är ju värd allt tycker husse.



image238

Sedan blev vi sugna på varm kakao med vispgrädde (vi tänkte inte alls på figuren) och så hann vi med att köpa lite vin med oss hem och så chansade vi på 2 buketter rosor (men de slokade dan efter) Så var det dags för hemfärd och vi var ganska så trötta. Vi fick vänta lite på tåget men denna gång gick det i rätt tid och höll tidtabellen hem, inga intermezzon, så vi var nöjda när Carina hämtade oss vid stationen och vi hörde att alla hundarna gläfste glatt åt oss.



Det blev en kopp te med honung som avslutning och vi kunde konstatera att vi inte orkar så mycket som förr, vi var ganska slut och satt bara och njöt av dagen.


En ganska lugn vecka


I söndags passade vi Shiva när Carina var med Mia o Viggo, det gick bra, vi var på Äspet så att Shiva o Tees fick springa av sig och sedan tog de det lugnt. Fick höra att det gick bra för Mia.

 Sedan var veckan lugn och vi var på husvisning, men huset passade oss inte alls, det var från 60-talet och inget hade gjorts därefter, så vi var ganska glada att bara kunna åka därifrån. Vi har börjat fundera på att skaffa ett enplanshus så att vi slipper trappor, eftersom vi båda har lite dåliga knän.

Sedan har både Timo och jag tagit influensavaccinet, särskilt i Timos fall är det viktigt att han inte blir förkyld med sin astma,. Vi har vaccinerat oss nu i flera år och har sluppit influensan.


Häromdagen åkte vi och Carina till Vinslöv och Granngården, Carina skulle handla hundmat och vi fågelmat, sedan blev det lite till. När vi lämnade Granngården regnade det lite och vi fick se 2 fina regnbågar.



image228

image230


 Efter det for vi och hämtade vår husvagn, som varit på service och det blev dyrt. Jag tar på mig skulden, eftersom jag dragit sönder en rullgardin och den gick inte att laga, utan det fick bli en ny och det kostar. Men nu är husvagnen i skick igen, kanske blir det en liten tur innan vintern kommer.



image232

Har vi inte en otacksam hund, som möblerar om titt som tätt och vänder upp och ner på sina korgar och när hon är nöjd, lägger hon sig ner och somnar. Men det ser inte klokt ut.



image231

I torsdags fick vi besök av Åke Widgren med fru Inger, de hade varit på Hässleholms sjukhus och tittade in hos oss en stund. Vi fikade och hade en trevlig pratstund.


image233

Både Timo och jag har varit och fått massage, tänk att man betalar för något som gör så ont, men det gör kanske nytta, vi försöker ett par gånger till. Nu går Timo i väntans tider, det är ju farsdag på söndag, måtte barnen inte ha glömt bort honom.


Höstmöte

Höstmöte WGK.


Söndagen den 28 oktober var det åter dags för Wittsjö Golfklubbs höstmöte. Jag har närvarat på ett antal klubbars medlemsmöten, men jag lovar, detta möte gick till historien, för sina många roliga, ibland gränsande till pinsamma episoder. Men det är bra när möten kan hållas i rolig atmosfär, dock är det ganska viktigt att mötet är välregisserat och följer normala regler för föreningslivet i Sveriges Rike.


image222

Det var överraskande intressant, att klubben åter har fått ordning på ekonomin, ett mycket bra resultat när man är insatt i väderlekssituationen i Skåne 2007! Bra jobbat, inte minst Balke med sitt banteam!


image223

Personvalen följde valberedningens förslag till 100 %. Enda gången det hettade till mer än vanligt, var när styrelsens förslag till höjd greenfee framlades. Majoriteten tyckte dock, att man inte skulle höja mer än marginellt. Många tyckte att vi skulle ligga lågt med greenfeen och istället vinna på större volym greenfeespelare. Bäst pris blir det för greenfeespelare, som är morgontidiga på vardagar, då greenfeen troligtvis kommer att ligga på 222 kr, inklusive "dagens rätt" i klubbhuset.


image224

Efter det mirakulösa mötet bjöd WGK på gott kaffe med goda bullar. Ca 41 medlemmar besökte årets höstmöte.



image225

Därefter tog vi ut Tees, som hade legat i bilen och gick en runda, där hon kunde springa lös. Sedan var det hemfärd och efter Bjärnum i en kurva, möter vi en dåre till bilförare, som kör om i säkert 160 km, där omkörning  är förbjudet. Det var inte många cm mellan våra bilar, men som tur var hade vi låg hastighet och kunde bromsa in helt, men oj, det kändes i magen. Efteråt var vi tacksamma att vi inte hade blivit rammade, det hade inte blivit mycket kvar av oss då. Nästa dag läste vi så i tidningen, att en älg hade blivit påkörd strax efter att vi hade passerat där, så vi hade verkligen tur den dagen.


image226

I veckan var vi ute på en skogspromenad med Christel, Sandra och Alma, och Tees var lycklig, ty hon fick springa och leta efter flickorna och det gillar hon ju. Tyvärr är hon lite rävig så när vi kallade på henne, tittade hon genast, var är flickorna, skall de gömma sig? och ville inte riktigt komma till oss. Men det gick till sist och så kunde flickorna gömma sig igen.

image227

Sedan blev det fika och bullar hos Christel och det är ju inte så dumt.


I fredags vaa det dags att lämna in husvagnen på service i Vinslöv och då passade vi på att köra till Kristianstad och bl.a. besöka den billiga affären Överskottslagret. Denna gång slutade notan på över 1500 kr (men i det ingick några mattor) men vi får nog sluta handla där, det blir så dyrt.


På lördagen var det dags med vattengympa igen, men Timo hade huvudvärk så han gick en lång runda med Tees istället, på em. ringde syster Raili från Tammerfors och berättade att det var minusgrader och några cm snö. Br det gillar vi inte alls, här sken solen, men det blåste mycket och tomten är full av löv som vi måste ta bort. Så kom det ett gäng ungdomar som ville ha bus eller godis, det fick bli godis, vi hade laddat upp. Hoppas bara att alla kommer innan vi själva äter upp det.


6 egenheter hos Tees

Efter Vittras utmaning kommer här

6 st egenheter hos Tees.


1. Tees största problem med oss i människosläktet är att alla, alltså alla, tycker att hon är så otroligt söt och vacker, kanske beroende på hennes långa vackra öron (som Vittra gärna biter i) hennes fina teckning samt mänskliga ögon, vad säger du om det Carina?



image221

2. Näst största problemet är att hon så sällan möter någon i sin klass. Men som tur är nöjer hon sig med att leka med Shiva o Vittra. Hennes roligaste lek är att ha något i munnen och gå runt de andra, som "ni kan inte ta mig" och rusar iväg när de reser sig upp. Hennes kompis finns inte i tv: n utan i ugnen i köket och henne kan hon stå och beundra hur länge som helst pga. att hon liknar henne själv.


3. Tees är nästan världsmästare i spårning samt sök. Hon hittar oss genast när vi gömt oss och älskar letandet, hon kan tom viltspåra utan matte och sele.


4. Tees tycker att hon har fått en fantastisk matte och om möjligt ännu bättre husse. Sen hon var liten och matte gick ut med henne på morgonen och hon gjort vad hon skulle, hoppade hon upp till matte i stolen och låg i knäet och gosade, nu när hon är större, får det bli inne i soffan, så hon får plats och där kan hon ligga länge och njuta.



image219

5. Tees tycker att matte och husse är så coola, då de aldrig skryter om henne utan bara berättar sanningen och att de är så sansade tom när hon vänder upp och ner på sitt eget lilla hem.


image220

6. Tees är utan skryt väldigt snabb och springer fortare än husse t.o.m. Han är ju annars känd för sin otroliga snabbhet i bland annat tankeverksamhet o intelligens, vissa av barnen har nog ärvt något, dock inte allt, av detta.


Timo.



RSS 2.0