Moa och Ikea

Veckan ägnades åt att städa upp i trädgården och få in alla trädgårdsmöbler. I måndags var Timo uppe i Vittsjö och bytte till vinterdäck, så nu kan vi köra säkert, om nu föraren bara kör försiktigt.


I onsdags körde Carina och vi och alla hundarna ner till Landskrona. Först gjorde vi en rastning på Åhusfältet och sedan en snabb kisserunda i Thomas trädgård. Sedan var det dags att inspektera senaste familjemedlemmen, nämligen Moa.



image245

Hon var 4 dagar gammal och verkade trivas med livet, mat och att sova. Linnea öppnade hennes paket, men inget passade ju, de var för små för henne. Farfar busade med hennes present, en käpphäst och det var väldigt spännande. Hon var tom lite rädd, men det var ju så roligt samtidigt, men jag undrar vem hade roligast Linnea eller farfar?



image246

Mathias kom också medan vi var där och han fick träffa Moa för första gången, jättegullig tyckte han. Vi fikade god tårta och sedan fick vi tänka på hemfärd, hundarna låg ju i bilen. Vi for ut till golfbanan och där fick de springa av sig, men Tees fick upp spår på kaniner och jagade under skall, så vi fick koppla henne. När de hade sprungit av sig for vi hem igen, med många bilder på lilla Moa.


image254


Torsdag dags för skolan igen och sedan följde Erica med Timo hem, eftersom Christel var i Ullared och gjorde av med pengar. På kvällen var det vattengympa igen.


I fredags for vi till Ikea och skulle få lite jultips, men det blev en ny soffa istället.(Vår gamla, ca 15 år gammal, var sliten, efter 3 egna hundar och några lånehundar, så det var dags för en ny)  Vi hittade 2 st  soffor som vi gillade och sedan hade vi en sådan tur att vi på fyndhörnan hittade samma soffor, till betydligt reducerat pris. Vi ringde efter Carina och bad henne komma med ett släp så att vi kunde få hem soffan innan någon annan tog den.


image248

Vi hittade ett roligt strutsmjukisdjur (till Tees) på samma gång, den har en bjällra inuti, så det är extra roligt att skaka den.


image253


Vi fick hem soffan och Lars fick komma och hjälpa oss in med den, uppför alla trapporna. Sedan njöt vi av vår nya soffa som är längre än den gamla, så nu får Tees och jag plats att sova en stund på morgonen i den, efter första rundan. Efter vattengympan på lördagen hittade jag kuddar på Jysk till soffan så nu är den ännu skönare att sitta i.


image247

På söndagen kom Carina o Christel med familj och grattade mig eftersom jag fyller år på måndagen. Jag tycker att i vår ålder är det inte mycket att fira, som en gammal bekant till oss sa, det är inte roligt att bli gammal.  Eftersom min syster Siv vet att jag inte vill fira, kom hon och bjöd oss på lunch på Asia Corner och det smakade gott. Både Timo och jag skall gå till Mona,vår fotvårdare och få gjort våra fötter fina och det blir skönt. Sedan blir det kanske en promenad på stan.
Senare på kvällen tittade Leila och Veikko in för en fika, de är gamla grannar från 70-talet. Timo hjälpte Veikko med att tolka.

image252

Tyvärr slutade födelsedagen tråkigt, Thomas meddelade per datorn att det brann i ett höghus i Landskrona, huset bredvid där min moster Gunvor bor. Som tur var berördes inte hon av det mer än oron och en otrolig rök. Den kändes ända bort till Thomas.

När jag gick och lade mig hade jag ont i halsen och när jag vaknade på morgonen  var jag ganska dassig. Timo fick ta Tees på en runda innan han körde till Österås fotbollsplan, för att hjälpa dem. Sedan får jag bara släppa ut Tees i trädgården för "luftning" så får Timo ta en långrunda när han kommer hem, Carina var gullig och kom och hämtade henne till Hovdalafältet, så nu har hon fått sin rastning ordentligt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0