Farsdag o Danmarksresa

Så var det då farsdag. Tees var förste "man" att gratulera, hon fick komma med upp i sovrummet och gratta husse med en förstoring av henne själv. Detta uppskattade husse mycket, sen fick Tees snusa runt lite och gå ner i undervåningen igen.


image234

Under dagen gratulerade alla barnen sin fader så det blir till att äta på restaurant lite i framtiden.


På måndagen  den 12 november tog vi, Timo, Gunilla och Siv tåget till Helsingborg för att sen ta båten till Helsingör. Vädret var kallt men soligt, så det gällde att klä på sig ordentligt.  Siv hade frallor med sig så det blev en kopp kaffe först hemma, sedan hämtade Carina oss och körde oss till stationen, samtidigt tog hon med sig Tees hem. Så vi visste ju att Tees hade det bra, hon fick ju vara med kompisarna hela dagen wow.


Tåget kom ca 20 minuter försenat och när vi kom till Finja blev det helstopp, det var folk på spåret och polisen stod där och vaktade. Så småningom fortsatte vi med reducerad fart och på vissa ställen fick vi stanna och invänta mötande tåg. Nära Perstorp såg vi höstens första snötäcke i Skåne. Resan tog ganska lång tid, men vi hade ju inte bråttom. Väl framme i Helsingborg köpte vi biljetter till båten och gick nästan direkt på båten, så det klaffade ju bra. Där blev det kaffe igen, nu med en räksmörgås, men vad dyrt det har blivit sedan vi turade i ungdomen.


image235 

Helsingör har så många gamla mysiga hus, detta är ett av dem  som hade utnämnts till årets hus och visst är det vackert.

Vi promenerade  i de små gatorna och tittade på deras utbud, ganska snart hittade jag en tjockare tröja att ha på i vinter, eftersom jag fryser så lätt. Sedan hittade Timo en tjockare snygg tröja, som vi köpte plus att han hittade något liknande Foppatofflor eller som Erica kallar det, shoppatofflor, tänk bara 10 DK, han tänker ha dem i skolan när han är klassmorfar. Siv hittade också någon tröja.


image236

Ytterliggare ett exempel på vackra hus, samt blommande rosor mitt i november!


Sedan fortsatte vi och då såg vi en positivspelare som gjorde lite julstämning.


image240


Sedan blev vi både trötta och hungriga så vi gick in och åt lunch och det smakade gott.

image237

Under promenaden sedan hittade jag en fin ram till Tees foto, och det var reapris, så trots valutan blev det inte så dyrt. Tees är ju värd allt tycker husse.



image238

Sedan blev vi sugna på varm kakao med vispgrädde (vi tänkte inte alls på figuren) och så hann vi med att köpa lite vin med oss hem och så chansade vi på 2 buketter rosor (men de slokade dan efter) Så var det dags för hemfärd och vi var ganska så trötta. Vi fick vänta lite på tåget men denna gång gick det i rätt tid och höll tidtabellen hem, inga intermezzon, så vi var nöjda när Carina hämtade oss vid stationen och vi hörde att alla hundarna gläfste glatt åt oss.



Det blev en kopp te med honung som avslutning och vi kunde konstatera att vi inte orkar så mycket som förr, vi var ganska slut och satt bara och njöt av dagen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0