Norra Skåne, Ullared, Finlands självständighetsdag samt julbord

Tisdagen den 4 dec. ( på Carinas födelsedag, som hon inte firar, men vi lurade henne och bjöd på middag, med present från Tees. Carina undrade, om Tees hade betalt med grisöron), var Tyckarna vid Norra Skåne inbjudna att närvara, när tryckpressarna skulle startas för följande dags tidningar.

Vi började kvällen med glögg och pepparkakor alternativt kaffe med kaka.



image268  Madelein Leth

Mimmi och Madde tog emot oss, samt informerade oss om tidningen samt informerade oss om alla problem, som hade varit nu i höst, med nya tryckpressen, som givit tidsproblem, så att tidningen inte alltid kom ut i tid. Då går telefonerna varma på redaktionen så klart!



image269



När så tryckpressarna startas är det alltid Laholms Tidning, som trycks först och sedan trycks vår egen Norra Skåne.

image271




image272



image274



image276

Vi började med fikat kl 21.00 och vid 23.30 var man åter hemma efter att Norra Skåne gav oss en julklapp av chokladmodell. Den smakade utmärkt, varför Gunilla och jag redan har ätit upp samtliga chokladbitar redan!!!!




Redan på onsdagen den 5 dec. ville Gunilla att vi åter skulle besöka det hemska varuhuset Ullared. Lydig som man är och alltid varit, så blev resan av så klart. Först skulle även Gunillas lillasyster Siv hämtas i Vittsjö, eftersom hon ville följa med. Sin vana trogen bjöd hon på morgonkaffe, vi hade frallor med oss, så vi kunde hålla oss vakna hela vägen till Ullared.. Termometern visade + 9 grader och det regnade nästan hela dagen, så det var kanske inte så dumt att förlägga tiden inne på Ullared. Det var i huvudsak julklappar som systrarna inhandlade. Vissa artiklar är faktiskt mycket billigare där, än hemma i butikerna i Hässleholm. Men vilket "käringrally" som jag hörde en kund säga. Och jag håller med! Innan hemfärd intogs en god måltid utanför varuhuset. Må det dröja länge till nästa gång!




image277  Så här lycklig såg Timo ut när vi skulle köra hem, trots att han inte hade fått några nya skor eller kamera.


I torsdags vara det åter skoldags och flera lärare saknades av olika skäl. Influensan och förkylningar drabbar ju även dem. Christels Sandra låg också hemma nerbäddad med feber och allt, det visade sig vara lunginflammation,

Skolbarnen är härliga, när man blir kramad av flera på morgonen. Jag testade och informerade lärare och elever, om de visste vilken stor dag det var. Många visste att det var Finlands självständighetsdag, samt att det firades, att Finland hade varit självständigt i 90 år just idag. På lunchen fick jag problem då 3 olika grupper ropade att de ville att jag skulle sitta just hos dem. Det är inte lätt, att alltid vara så otroligt populär. Man vänjer sig tydligen aldrig.


Eftermiddagen blev viloperiod, så att Gunilla och jag skulle "orka" att gå på Wittsjö Golfklubbs "sponsorjulbord" på Ekbacka Krog vid 19 00 tiden. Kvällen blev mycket lyckad med god mat och goda drycker, samt mycket prat med klubbens pro Lars Jagetun och familjen Kerstin och Tommy Axelsson från Osby. Stämningen var hög vid båda långborden. Krögaren på Ekbacka Krog är även krögare på klubbens restaurant i Vittsjö under spelsäsongen. Så vi åkte senare hem, mätta och belåtna.


För att sluta med en "rolig" historia så har vi köpt en sk Amanda, en gammaldags dammsugare med flera roterande borstar. När vi skulle dammsuga mattorna, eftersom Tees fäller så otroligt, blev Tees mycket nyfiken och hoppade runt dammsugaren och vips ,så var halva hennes öra inne i borsten. Hon såg väldigt konfunderad ut, men vi fick ut örat i helt skick. Så förhoppningsvis skall Tees akta sig i fortsättningen.   


Kommentarer
Postat av: Inga Nilsson

Hej Det är jätteroligt att du(ni) skriver så målande beskrivning, kan nästan känna vibbarna att man är med. Hi Hi. Trevligt att läsa iallafall, mycket lyftande för mig när man är hemma på lunch för att åter arbeta igen.Inga

2007-12-10 @ 14:35:13
Postat av: Lars-Erik

Håller med Inga, att det är trevligt att läsa om edra sysslor. Bra att eleverna visste om vår 90-åriga självständighet. Som gammal pensionerad lärare var jag på en skola och talade om vår självständighet. Det var fest på alla skolor i kommunen den 5 december, eftersom eleverna hade lov den 6:te.
Hälsningar till er från Närpes och Finland.Lars-Erik

2007-12-10 @ 17:02:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0