Elmiamässan

Elmiamässan


Måndagen den 24 september skulle husvagnen packas och vara klar för avfärd på tisdagsmorgon. Allt hann vi inte med,så på tisdagen lastades det sista, som ofta är kylskåpsmaten.


När vi precis vara klara, ringde Stig Juslin på J-Trading i Finland och berättade att han och brodern Ulf kommit till Elmia Golf o Park . Det var bara att koppla Hobbyn och starta Saaben och köra iväg mot Jönköping.


Tees lämnades hemma efter en längre rastning ,då Carina skulle komma och hämta henne efter någon timme. Carina skulle ha äran att få rå om henne tisdag till torsdag. Hennes 2 hundar var kanske de gladaste för besöket av Tees. Det kändes lite mysko att lämna henne själv hemma, så vi kollade noga att Carina inte glömde att hämta henne.


Efter en god "dagens" i Götafors, for vi vidare till ett ösregn i Jönköping. Vad trevligt det är att parkera en husvagn i regn på en dyblöt campingplats, men det fanns ju ombyte i vagnen.


image145

Vi körde ner med bilen till Elmias p-plats och sprang in i utställningshallen. Efter några förfrågningar om någon hade sett bröderna Juslin , fick vi tips om var de fanns. Vi provade att ringa dem först, men vi fick ingen kontakt . Det stora regnet hade upphört ,så Stig och Ulf hittades ute på yttre utställningen.

image146

Vad kul att ha en så varm och fin kontakt med mina maskinleverantörer från vår Helsingforstid på 80-talet. För Gunilla var det i Finland extra trevligt att bli bekant med familjerna Juslin, för då kunde hon kommunicera på sitt eget språk. Finskan var ju inte så lätt.
 
image147

De betydde och betyder mycket för oss alltjämnt. Efter vårt samtal for Stig och Ulf åter mot Helsingfors.

image148


De första bekanta på mässan som vi hälsade på var Billy Macillan, Biggas ordförande och Per Olof Ljung.


image160

Micke Nordberg från Sundsvalls Golfklubb träffade vi också ganska snart och vi kunde hälsa till Susanne och Joakim.

image162

Rolf Löwgren hittade vi hos Golfbanan i din hand.

Sedan besökte vi företag efter företag under 2 fantastiska dagar.


Överallt mötte vi gamla vänner och kollegor, både från Sverige och rätt så många faktiskt från Finland, tom från England.


image161

På kvällen var vi i bowlinghallen och tittade en stund på hur de olika lagen kämpade och pratade med golfkonsulenten Boel Pettersson, samt klubbdirektören Pelle Sättare från Troxhammar, men sen var det dags för sängen, en tuff dag väntade ju.


image149

Olle Fundahn bjöd på förmiddagsfika så vi hann höra hur hans företag bara växer och växer.


image150

På S-48 möter man många vänner på företaget , men också kollegor som kommer och går. De har alltid stor servering på plats. "John från Ipswich" träffade vi också och han kände igen oss från vårt besök hos honom när jag sjöng så vackert.


image151

SGA: s Anna och SGF: s Bengt hälsade vi också på i deras monter.

image152

Golfbaneprodukters Patrick och Emma är också våra gamla vänner. Jord-Elits Jan och Thomas vara som alltid på plats och informerade om sina produkter, glada som vanligt.


image153

Baskarpsands Gerd bjuder på de mest fantastiska smörgåsar till alla sina vänner och kunder, otroligt goda,

image154

och där träffade vi även Sune Fasth.

image155


Vid Toros monter  träffade vi nye Skånechefen Roland Andersson,

image169

Anders Olofsson, samt Claes Mellgren på Haningestrands Golfklubb.


image156


När vi skulle lämna mässan mötte vi Leif Nilsson, som jag arbetade med på Wittsjö Golfklubb i början av 70-talet, numera verksam som pro och golfarkitekt i Norge, men bosatt i Årjäng.

image166


Vi var ganska trötta i både rygg och fötter , så vi gick till vagnen och vilade lite innan festligheterna på onsdagskvällen. De gick av stapeln på Stora Hotellet , som en mingelkväll med underhållning. Vi träffade på Göran Hansson som stoppade oss i foajén och slutligen släppte in oss.


image157

Där träffade vi Billy igen och fick en trevlig samvaro och fick rådbråka engelskan.

image168

Billy och Gunilla pratar gamla minnen från Skottlandsresan.

image158



Efter lite underhållning så fick vi reda på årets greenkeeper, han var från Timrå och hette Håkan Blusi, det blev stort jubel.

image159

Så fortsatte underhållningen och det serverades mat och dricka.

image163

Timo och Petteri Lehmuskoski, FGA:s ordförande i Finland.


image165

SGF:s duktiga alltiallo, Lena, glad som vanligt  på Stora Hotellet.

Efter några timmar drog vi oss tillbaka till  husvagnen igen och tog en kvällspromenad innan sängdags.


Nästa morgon väcktes vi tyvärr tidigt av högljudda röster, som grälade och det gick inte att somna om. Så var det dags att koppla husvagnen igen och dra oss hemåt, med alla intryck , minnen och kramar. Vi var tyvärr trötta, när vi kom hem och det förstod Carina, eftersom vi inte hämtade Tees genast vi kom hem, men vi behövde sova någon timme först. Tees blev otroligt glad när hon kom hem igen, hon hade börjat yla redan när Carina svängde in på Floragatan.


Sedan var det bara att smälta allt och njuta av det i framtiden och så var en mässa över igen. 


Kommentarer
Postat av: Emma Aje

Hallå Timo o Gunilla
Jag har väntat spänt på elmia sidan på er blogg o nu så kom den :)
Det var som alltid jättekul att träffa er båda o jag förstår att ni hade fullt upp med att snacka med alla gamla kändisar.
Jag kommer att kika in då o då på er sida och ser fram emot att träffa er igen, men det kanske tar 2 år igen :)
Vi får se när julefrokosten drar igång igen, då är ni hjärtligt välkomna, men som jag berättade blir det ingen iår. Kanske till nästa år.
Återigen det var kanonskoj att träffa er igen! Ha det så bra så hörs vi!
Kram Emma

2007-10-03 @ 10:36:10
Postat av: Thomas

Trevligt och se vad ni
har för er TW

2007-10-06 @ 15:34:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0