LANDSKRONA O SPÅRNING

Landskrona


Eftersom vädret var fint, åkte vi ner till Landskrona med Ericas kläder till Linnea. Det var säkert 5 stora kassar, men en del får vänta lite, innan hon kan använda det.

image200

Mössan och vantarna föll henne i smaken och hela tiden sa hon jag är inte rädd. Hon menade för Tees men Tees är lite för busig för henne och vill tvunget komma upp till henne, så det fick vara bilen medan vi fikade. Det smakade gott med kaffe efter bilturen ner.



image201

Sedan for vi tillsammans med Thomas och Linnea ut till golfbanan och tittade på greenerna.


image202

Vi träffade Håkan och Håkan där och Linnea fick åka transportgolfbil och det tyckte hon om.

image203


Tees och jag tog en promenad under tiden och träffade Lennart, som sa att de nog låg bra till i schemat.



image206

Vi ringde moster Gunvor men hon var inte hemma, så vi chansade på att de var i koloniträdgården och mycket riktigt, där var de hon och Sven.
 
image207

Då fick Tees komma lös och vad hon sprang,


image204

men Frida som är 13 år gillar inte ungdomar, så hon morrade åt Tees. Den här gången brydde Tees sig inte så mycket om det (förra gången smög hon förbi Frida till mattes knä, så rädd var hon) Nu försökte hon trissa upp Frida till lek, men det lyckades inte. Tees hade tur??? och fick smaka Gunvors kakor, trots mattes protester, så jag hotade med  mindre matranson till kvällen.


image205



Så var det dags att dra oss hemåt, vi lämnade av Thomas och Linnea och då var Christine hemma så vi ser att det närmar sig för den nya babyn.



image208

När vi kom till Hässleholm fick Tees en runda på Åhusfältet, så att hon skulle få springa av sig lite och det gick bra.


Nästa dag var en händelserik dag, först en promenad med Tees, när Timo åkte till kolgympan och sedan kom Siv och hon skulle handla stövlar, så vi gick på stan en hel del. Jag hade haft lågt blodsocker på morgonen och värre blev det i stan, så vi fick rusa hem och göra mat och äta after eight, det smakar gott, helst när det får upp blodsockret igen, då känns det lovligt.


Carina hade jagat oss och ville att vi skulle med ut på viltspår och efter allt godis vara det nog bra med en skogstur. Men vilken skogstur! Carina hade lagt 3 spår och vi började med Vittra och det gick bra, sen var det Tees tur, hon skakade i hela kroppen och tjöt av iver att få ge sig ut. Det gick bra och hon följde spåret väldigt noga. Så fortsatte vi med nästa spår, då var hon så ivrig och drog iväg och jag fastnade i björnbärsrisen och släppte taget om linan, men Tees hittade lika bra utan matte.




image209




Så satt jag på en sten och vilade med Tees, medan Shiva spårade och vips, så drog Tees iväg efter dem, jag visslade i visselpipan, men det hjälpte inte alls, hon bara for i spåret efter Carina och Shiva och hann kapp dem vid slutet, sedan ville hon ta nästa spår på andra sidan av bara farten, men Carina fick lugnat ner henne. Sedan hoppade hon av iver när Carina tog in snitslarna, det här var ju roligt!!! Vi fick ta en extra runda på Åhusfältet för att lugna ner hundarna, själv orkade jag knappt gå. När vi kom hem tog vi lite kvällste och inte var Tees trött, utan skulle busa med Vittra, men när Carina hade åkt och Tees fått sin mat damp hon ner i sin korg och sov. Vi fick plocka av henne ris, som hade fastnat i hennes mjuka päls, en del fick vi klippa av, men Tees ville bara sova, så hon hade nog jobbat ordentligt.

I dag skall vi ta det lugnt med bara vanliga rundan där hon letar efter husse. Det blev inte husse som Tees letade efter, utan det blev matte, som gömde sig och det gick spikrakt i spåret och hon hittade mig direkt, nu fick husse se hur ivrig hon är, att börja letandet och hur lycklig hon blir när hon hittar oss. Sedan gick vi en lång runda och hon fick lära sig att sitta fint, när vi pratade med en schäferägare, eftersom schäfern var lite opålitlig, så vågade vi inte släppa fram Tees, då hon har blivit skrämd av en sådan tidigare.


Sedan var det dags att vi skulle till Röingeskolan och fritids där och titta på när eleverna uppträdde. De var mycket duktiga och att de bara vågar .På vår tid hade man aldrig vågat ställa upp inför publik. Tyvärr fungerade inte kameran, så det blev bara ett kort och givetvis på gruppen, som föreställde Lordi med Hard rock halleluja, vilket Timo blev mycket glad över att också svenska barn uppskattar finska kulturella framgångar.



image210

Nästa dag var det skoldag för Timo och jag gick en runda med Tees i kylan och passade på att testa kameran, efter några inställningar gick det bra att ta foto igen, typiskt.


image211

När Timo kom hem från skolan skyndade vi oss att klä om, för vi skulle  på kalas i Verum där Tommy Hedlund fyllde 50 år. Han arbetar på Wittsjö Golfklubb, där vi arbetade tidigare. Vi hade bestämt med övrig personal att träffas kl 14 och så hyllade vi då Tommy med presenter och blommor.


image212 Denna roliga figuren välkomnade oss

image213  En glad 50-åring

image214 Timo överlämnade en av presenterna från teamet

image215 Micke, Gunilla o Gunnar Olofsson

image216 skål säger Fikret "Figge"

Arne "Grus" tom sjöng en egen visa för Tommy och vi åt smörgåstårta och gräddtårta och det smakade bra.


image217

Tommys hund var så fin och tog det lugnt trots att vi var ganska många där.


image218

Vår egen Tees fick stanna i bilen, så när vi så småningom drog oss hemåt, körde vi till Åhusfältet och släppte henne och oj vad glad hon blev. När vi närmade oss bilen igen, kom det en bil till och det visade sig vara Carina, som skulle rasta sina hundar och de blev så lyckliga, när de såg Tees, att vi fick ta en runda till. Carinas kommentar var, att måste alla vara här just nu, tills hon såg att det var vi, då gjorde det ju inget.


Sedan fick vi skynda oss hem och ge Tees mat och sedan ge oss iväg till varmvattengympan och vad trött man kan bli, men det passade ju bra efter allt kalasande.


Tees blev överlycklig när vi kom hem igen, hon hade ju fått vara ensam så mycket den dagen. Hon hoppade upp i knäet och lade huvudet på axeln och riktigt gnydde, hur kunde ni lämna mig ensam så mycket!!!!!


På fredagen var vi på bio på seniorbio och såg "Se upp för dårarna " och det var en ganska trevlig och rolig film, med ett bra budskap. Timo skrattade nästan hela tiden.


På lördagen var det dags igen för vattengympa och det suger verkligen musten ur en. Efter att ha vilat lite tog vi en tur till staden med Tees, för att träna henne med stadsmiljön och det tyckte hon var tråkigt, varför skulle husse och matte prata med så många. Då var hon ju tvungen att sitta still. Det var ju så mycket roligare att nosa och kolla var alla hanhundarna hade varit. Sedan storhandlade vi på OBS och tog det lugnt på kvällen.


Kommentarer
Postat av: Vittra

Jag utmanar dig ditt "lång-öra" att berätta lite om dig själv....eller låt dina spökskrivare göra det.. Kolla min blogg *skuttar iväg igen*

2007-11-01 @ 12:20:53
URL: http://shivaovittra.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0