pensionärsaktiviteter

Nu kommer våren med stora steg, även om det kan vara lite kallt om nätterna. I söndags passade vi Vittra, när Carina var iväg med Shiva.


image454


Vi var ute på Hovdala, där vyn är så otrolig och kompisarna trivs så bra och springer för fullt, men kommer snällt in när vi visslar på dem.


image455


I måndags for Siv, Timo o jag ner till Landskrona för att gratulera Thomas i efterskott. Det syns att våren är tidigare där nere och vi såg mycket vitsippor och scillor och i dikesrenarna lyste det gult av hästhovarna.


image458



Vi for ner till stan för att äta lunch och där träffade vi vår bror Bosse och Sonja vid ett kafé och fick en liten pratstund.


image462


Sedan åt vi kinamat och det smakar ju alltid gott. När vi skilts från Thomas, åkte vi in om till broder Rune och lämnade några kort från 75-årsdagen.


image459


Sedan hade vi bråttom hem, men vi hann inom Petab, en jättestor blomsterhandel i Glumslöv och köpte några gula penséer bl.a. och sättpotatis, en sort hette Timo, ganska kul.  Full fart hem eftersom Timo skulle till distriktssköterskan och kolla blodtrycket, det var inte bra så doktorn skulle ringa nästa morgon.

Carina, som hade passat Tees, bjöd oss alla på middag, kåldolmar, mums, det var länge sedan sist. Men ätande fick gå undan för Carina och Vittra, jag och Tees skulle på lydnadskurs för hundar och tiden var knapp.

Väl där fick jag se en annan Tees. När vi kom ut i hagen och skulle börja, så pep hon hela tiden och det hade jag aldrig varit med om. Det visade sig att hon saknade Vittra, de brukar ju alltid leka tillsammans, när vi åker iväg. Men efter att ha pussats lite, så gick det bättre. (Carina var lika chockad av hennes pipande, hon trodde att det var en annan hund)

Tees är väl inte så intresserad av att traska fram och tillbaka efter order, men hon vill gärna vara till lags, när hon bara förstår, vad jag menar. Hon skulle sitta vid sidan och då precis intill benet, men hon kan gärna sätta sig snett och framför, bara hon har ögonkontakt med mig. Så när jag sa "sitt" flera gånger (hon satt ju) lade hon sig ner, det var nog detta matte menade, men ack så fel hon hade. Så vi fortsatte att försöka sitta rätt och lite bättre blev det väl. Ett moment var att hon skulle ligga och jag skulle ställa mig över henne, men oj, oj, då trodde hon att det var lekdags och hoppade upp och pussades. Men även det gick till slut och så skulle hon resa sig från liggande till sittande, men Tees tyckte, att låg hon nu äntligen, så skulle hon väl inte resa sig upp igen. Men det gick i lusig takt, som att dra i ett resårband. Så var då lektionen slut och vi åkte hem med 2 trötta hundar och jag var också trött efter en intensiv dag. Det sägs ju att om pensionärer har mer än ett program om dagen blir de stressade och det stämmer ju.


På tisdagen ringde doktorn Timo och ordinerade ytterliggare en medicin, så vi hoppas att det skall hjälpa, efter det gick vi en lång runda med Tees och övade lite på momenten från gårdagen och det gick bra. På eftermiddagen hämtade vi Sandra och tränade lite i trädgården och sedan åkte vi ut till Åhusfältet och rastade Tees, och så var det dags för agilityträning i Vankiva. Men det var lite tråkigt för först kom 2 nya hundar som inte hade gjort testet, så Sandra fick ställa upp med Tees och de andra ekipagen och så testade de nya hundarna och det gick ok. Sedan var det upprop och betalning och pappersexercis hela tiden, så det blev ingen träning alls, tråkigt.


image460


Men vi gick in på planen själva och testade Tees på slalom mellan pinnarna och hon fick nog kläm på det, även om hon var kopplad och svängarna var yviga, men det skall nog gå.



På onsdag eftermiddag var det dags för Carina och mig med fotokursen och jag har ju märkt att jag har rätt kamera (den sköter sig själv och man behöver inte ställa in så mycket) men för kursen skull är det fel, jag kan ju inte ställa in den och använda en massa finesser som de andra kan. Carina tycker det är jättebra för hon kan ställa in bländare osv, så hon får många råd.

Innan det var dags för skolan i torsdags körde Timo Marcus till skolbussen, eftersom han har vrickat sin fot illa. Sen var det dags för Röingeskolan och där träffade han allra först Lars Dala-Mattsson och han skulle börja spela golf i Vittsjö igen, till Timos glädje och han berättade att brodern Kjell i Borlänge i år skulle satsa hårt på sitt golfspel. Lars var på skolan för att slutföra takarbeten i de nya lektionssalarna.


Röingeskolan har en sådan finess att om inte Linda kan tjänstgöra, så kommer det en annan rar Linda och sköter hennes uppgifter. Dagens ämnen var hur man levde på stenåldern samt matte och engelska. Så nu får han lite bearbetning av sin gamla engelska. För Timo var det sista gången i den skolsalen, eftersom klassen skall flytta till annat tillfälligt klassrum, då även deras klassrum skall snyggas till. Timo var inne i de nya klassrummen och han tyckte att de blir jätteflotta.

På kvällen var det dags för vattengympan, men Timo mådde inte bra, kanske är det de nya medicinerna och jag hade varit och fått massage och mår inte bra efter det, så vi avstod gympan, det kommer en ny på lördag istället.

Tees håller på att bli en ensamvarg, nu när det våras vill hon bara ut i trädgården i ett. Där nosar hon runt efter katterna och sedan sitter hon på högsta punkten och bara tittar på allt som händer runt om. Vi väntar på lite mer värme så att vi också kan sitta ute med henne. Timos största jobb just nu är att borsta Tees eftersom hon fäller så mycket, det är ju vår nu. Fällningen sker ju vår och höst.   

image461

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0