Stockholmarna och konfirmation

Så var det dags att hämta Stockholmarna, Suzan, Hannah och Svante vid tåget. Det var så fint väder att vi kunde äta ute och Carina kom lagom till tårtan, som vi hade för att fira Svante. Han hade fyllt 12 år lite tidigare och ekonomisk som han är, tyckte han att vi kunde fira honom när han kom ner i alla fall, så sparade vi portot. Tårtan försvann i ett huj, hundarna fick smaka en liten, liten bit.



image495
Hannah


image496
Svante


image497
Carina matar Tees tårta med sked


Mot kvällen for Timo o jag till Kristianstad för att köpa agilitysaker, men de flesta var slut så det blev bara en slalombana. Kanske kommer det mera hinder nästa vecka. Det blev en dynbox också där vi kan stoppa dynorna på kvällen. Timo envisas nämligen med att mata fåglarna fortfarande och som tack, bajsar de ner våra dynor Samtidigt är Timo orolig att de skall äta upp blommorna på hans plommonträd, eftersom de ofta sitter i det.



image498
                                                    Timos plommonträd som han är rädd om


På lördagen var det dags för Marcus konfirmation. Jag har aldrig sett så mycket folk i kyrkan det var "knökafullt". Så tågade konfirmanderna in och sedan framförde de olika sketcher som belyste händelser ur bibeln.



image499
En stund för tankar


image513




image500
Uttåg ur kyrkan



image501
Utanför kyrkan med prästen och en del andra konfirmander


Vi tyckte att de var väldigt duktiga och frimodiga som vågade uppträda inför så mycket folk. Deras präst var väldigt duktig och mänsklig och pratade med dem på deras vis. Efteråt ställde alla konfirmanderna upp utanför kyrkan och så var det dags att åka hem (en del gick, Siv och jag) till Christels familj.



image502
Hopp och studs Sandra, Hannah och Erica



image507
Suzan och Christel ordnar i köket


image503
Flickbordet med Carola (Christels kompis) och dottern Patricia


image504
Pojkbordet, Svante, Josef, Vikctor och Marcus


image505
Marcus vid presentbordet


Där vankades det en härlig supé och tyvärr åt man alldeles för mycket. Till sist blev det kaffekalas också ojoj.

Marcus verkade nöjd och "barnen" hade roligt tillsammans. Slutligen fick vi tänka på lilla Tees, så vi åkte hem till henne. Oj vad vi var mätta och trötta.


På söndagen for Timo, Christel och Marcus till kyrkan denna gång var det Västerkyrkan för högmässa och nattvard. Timo hade aldrig träffat eller hört en så underbar präst som Marcus hade haft som konfirmationspräst. Fler sådana och kyrkorna skulle åter vara fulla! Han hade aldrig hört en präst berätta att han älskade dansmusik och tillika ville spela en låt för oss, hans idol var Thorleifs.


Efter det blev det middag hemma hos oss och bus med Tees och med varandra. På eftermiddagen skulle så Stockholmarna åka hem igen.




image506
Kusinerna fikar


image508
Morfar tar betäckning, är det fåglarna eller barnbarnen som hotar


image509
Kusinerna med Carinas kamera Marcus, Svante Hannah, Erica och Sandra




image510
Mormor och morfar med barnbarnen och Tees

Carina hade tagit hand om Tees och gick en lång runda med Mia o Viggo. Men vad de hade badat i smutsiga dammar! Carina var tvungen att spola av dem innan hon kom hem med dem.

image511
En härlig simtur i gyttjedammen

image512


Tyvärr hade de varit på ett ställe där det fanns gott om fästingar (punkki) så Tees hade sina första, men vi hann ta bort dem innan de hade sugit sig fast. Sedan tog vi det lugnt och njöt av den fina sommarkvällen. Timo levde upp under dessa dagar och skrattade så att han kiknade åt döttrarnas hårda jargong, så han blev nog lite yngre på kuppen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0