Trädgårdsarbete och spårning

I fredags var det dags för trädgården, vi rensade rabatter och så satte Timo potatis under Tees övervakande. Vi var lite oroliga att hon skulle ha plockat upp dem nästa dag, men så skedde inte. En sort hette Timo och den skulle vara extra tidig, så det blir intressant att se och smaka.


image473 

Här förmanar Timo Tees att hon inte får röra potatisen

På lördagen var det sista vattengympan för denna säsong på Hässleholmsgården (men sjukhusets fortsätter några veckor till) och efter att ha vilat lite for vi till Carina, för att se på när Lars, Christels man, skulle dra upp stubben efter körsbärsträdet, som vi hade fällt, med sin stora Huddig-grävare. Det var bara en "liten stubbe" kvar. När Lars hade bökat runt och fått upp rötterna visade det sig att det var mycket som behövde komma upp, vi tyckte att det var halva trädgården!!! Men Lars var duktig på att fylla igen och släta till efter sig. Christel kom från arbetet på sjukhuset och tittade in och såg till att Lars skötte sig. Nu har Carina fullt upp att jämna till och göra sina såbänkar så att hon kan så och plantera där. Det smakade gott med kaffe efteråt och hundarna hade roligt.


image474  Så här liten var stubben


image475

Christel och Timo övervakar

image476

image477


Hundarna är lite försiktiga maskinen var ju så stor

image478

Oredan är ganska stor

image479

Detta är vad som blev över

På söndagen skulle vi ut i skogen med Annika och spåra med dressyrgruppen.

image480


image481


Det var spännande, eftersom vi vet att Tees älskar spårning. Mycket riktigt när Timo hade lagt spåret och vi hade väntat i ca 20 minuter så darrade hela Tees av spänning för att få sätta igång. Vilken fart hon hade. Timo hade lagt ett riktigt "fyllespår", för att det skulle vara svårt för henne, men hon tog det direkt och det gick undan, så att jag lade mig raklång i mossan och Timo fick ta över. Jag skadade mig inte, men hade sträckt ryggen och kände av det på kvällen. Hon kom snabbt till slutet och ville bara fortsätta.

Så fick hon ligga i bilen igen medan de andra hundarna gick sina spår. Därefter lade Timo ett nytt spår ännu svårare och längre och så fikade vi under tiden. Det smakade gott med kaffe o mackor ute i friska luften.

image482


Så var det då dags igen och Tees var lika taggad och satte fart med Timo, men hon hade inga problem alls med att hitta var han hade gått, trots att han gick riktiga krumelurspår och hon var lyckligt när hon kom fram och hade gärna velat göra fler försök.


image484


image485

En jakthund med sin upphittade klöve


Jag gick tillbaka en runda för att rasta henne, men hon hittade alla de andras spår och hade velat gå dem också, så hon hade inte tid att kissa. Vi var ganska trötta när vi kom hem men Tees var hur pigg som helst och hade gärna gått på flera turer. Vi fortsatte lite med rensning och plantering i rabatten och till vår fasa så hade Tees också grävt och burit runt ogräset i trädgården, märkte vi på morgonen efter.


Nu på måndagen var vi i Kristianstad och handlade bl a nya blå plaststolar till trädgården. När vi kom hem igen klippte vi gräsmattan för första gången i år och så vilade vi oss i de nya stolarna och njöt av dagen och kom fram till att trots våra krämpor så har vi det bra.. Hela tiden med Tees runt benen eller så låg hon i solgasset och njöt.

image486

Timo och Tees njuter av solen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0