Våren på gång?

Eftersom bloggservern varit ur funktion, så har vi inte kunnat skriva något nu på ett tag. Vid vår promenad med Tees, hörde vi tranor som skränade uppe i luften och de påminner ju om våren. Nu är nästan all snön borta och vi har hittat vitsippor i skogen, så våren kommer nog och det skall bli skönt.


I lördags var det dags att testa om Tees och Sandra får vara med på agilityträning, det var lite nervöst, eftersom Tees är så livlig och gärna vill busa med alla andra hundar. Vi for ut till hundungdoms träningsplats i Vankiva och där var fullt av hundar, med sina mattar och hussar. Sandra fick börja testet, de andra stod på 2 led mittemot varandra och så skulle Sandra lämna Tees kvar och gick iväg en bit, sedan skulle hon kalla in henne och det fungerade till 100%.


image443


image444

Men sen kom problemet, de skulle gå tillbaka mellan hundarna och Tees skulle vara lös och då tog hon chansen, att hälsa på de andra hundarna och nosa runt, men till sist kom hon tillbaka till Sandra och satte sig fint. De blev godkända, men vi får träna på, att hon skall följa Sandra lös också, i koppel går det bra, Tees är ju ganska otrogen sin husse o matte och följer med vem som helst, men hon kollar gärna var vi är någonstans. Själv skall jag börja på dressyrkurs med henne nästa vecka, så kanske skall vi få pli på henne:)


När vi kom hem, så fick vi besök av en gammal bekant, nämligen Leif Nilsson, som hade arbetat på Wittsjö Golfklubb i början på 70- talet och sedan arbetat som tränare och arkitekt bl a i Norge. Det blev många gamla minnen som dryftades och nostalgiska blev vi.

image445  Även här är Tees otrogen och ligger helst hos Leif

Han hade sin hund Spikey (en liten tax) med sig och hundarna fick busa lite i trädgården.



image446

På söndagen var det dags för Wittsjö Golfklubbs årsmöte ute i klubbhuset och denna gången gick det bättre och ekonomin visade sig vara ganska bra. Efter det for vi till Siv, där vi fick mat och fika och Tees fick rasta av sig lite.

I måndags samlade vi ihop grenarna, som Timo klippt av buskarna tidigare och for till tippen och lastade av och köpte matjord, som vi lastade i säckar, tungt, tungt!


image447


image449

image448


Carina fick någon och där fikade vi ute för första gången i år, det var riktigt varmt och skönt, så nu kan man se fram emot frukost och lunch ute igen.


image450


image451  Vittra vill gärna ha något gott

Framför allt Tees älskar att vara i trädgården, hon kan ligga i dörrhålet och bara titta på allt, som händer omkring.



image453


Så var det dags för 1 april och skämtet i Norra Skåne var ganska lustigt, det handlade om en bastubuss, där Timo från Gundrastorp i Vittsjö höll i det. Timo tyckte att det var lite skämmigt. Roligaste aprilskämtet i år, var nog det som min syster blev utsatt för, att vattnet ej var drickbart i huset, men att man kunde hämta rent vatten några hus längre bort. Men det var alltså ett aprilskämt. Någon hade jätteroligt.


Timo och Carina gick med hundarna vid Åhusfältet och Almaån och givetvis badade alla hundarna, är det vår, så är det. Timo var lite orolig när Tees simmade motströms, det såg så jobbigt ut, men hon klarar sig alltid.


Timo tror att Finlands utrikespolitik kommer att bli mycket bra framledes, då Alexander Stubb är en duktig golfspelare och var medlem i samma klubb som vi, nämligen Helsingfors GK som junior.


I dag skall det bli spännande, Carina och jag skall gå på fotokurs och lära oss om våra kameror och det kan jag behöva, för ibland blir korten så konstiga.


Vi tackar alla som kommenterar bloggen, direkt eller genom mail, det är skoj att veta att ni följer oss. Därför hälsar vi till er alla både i Finland o Sverige.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0