December

Söndagen den 7 december var vi med Carina, först på Hovdala, så att hundarna fick springa av sig. Och ute i snön ser vi att Tees inte är riktigt vit, jämfört med snön.




Favoritplatsen även i snön.




Sedan var vi på kulturhuset och lyssnade på Nils Landgrens orkester med Rigmor Gustavsson, när de spelade och sjöng jazz. Det var fullsatt i salongen och musiken var jättefin, vi blev så inspirerade så att vi beställde redan biljetter till Papa Bue:s orkester, med Peps Persson på nyåret. Vi har varit och lyssnat på dem ett par år nu, så det har blivit en tradition och det ser vi fram emot.

I måndags köpte jag en blomstergrupp till Arvo som är sjuk och så for vi iväg till Höör och uppvaktade honom. Keijo kom också, så vi fikade och hade en pratstund om starten av krigsbarnsföreningen -92 . Gunilla och Tees gick en lång runda där och hittade en fin park med änder.

På tisdagen var det dags igen med kolgympa och så for vi till Siv i Vittsjö och fikade, efter det tvättade vi bilen.

Jag var i skolan på onsdagen, eftersom jag skulle till Kristianstads sjukhus, hudkliniken på torsdagen. Carina och Gunilla var med hundarna på Åhusfältet och vilken fart det var på hundarna, de behövde det verkligen. Sedan var vi på fika hos Christel och gick igenom deras larm och telefon, eftersom de skall åka på en långresa


På torsdagen var vi så på hudkliniken och doktorn sa, att hon inte trodde att märket var något farligt, men tog bort det ändå. Samtidigt tog hon ett märke i pannan, som barnbarnet Andreas alltid vill peta på och frågar vad det är. Vi skulle få besked senare på nyåret. Så nu skall Timo bli slät och fin i ansiktet igen (kokett?).

På kvällen var det dags med luciafirande i klass 3 på Röingeskolan och det bjöds på fin sång av barnen. Tom på italienska sjöngs det. Så blev det kaffe och kakor. Fröken Anette blev uppvaktad av klassmammorna och tom Timo fick present och Carl kom med ett paket. Det är alltid stämningsfullt när barn sjunger. Timo blir alltid så glad när klassen kommer ihåg honom.







Fröken Anette har fått present.



Sandra var också med och tittade på luciatåget.

På lördagen åkte vi och Carina till Mathias, Andreas och Catharina och lämnade julklappar och bjöds på en god jullunch.

Andreas senaste min.
 



Mathias och Catharina.



2 allvarliga herrar.



Måste vi vara med på bild?



Så gick vi med Andreas och hundarna en runda och så blev det kaffe och efterrätt och Andreas bjöd på musik och vi blev en hel orkester, som Andreas dirigerade. Andreas gick in för det, med liv och lust och Carina skrattade så att tårarna rann.



Musiken i full gång.







Efter det åkte vi och tittade på Mathias två hästar, Pavarotti och Max och så var det dags för hemfärd igen.




På söndagen var det snöfritt igen och vi gick en långrunda med Tees.


På måndagen var jag som "tyckare" på Norra Skåne och vi blev bjudna på bl a lussekatter och fika, redaktörerna pratade om nyordningar och vi fick en stor godispåse. Efter det var det dags med min massage och ryggen hade blivit mycket bättre, så nu gör jag en paus till nyår.


På tisdag morgon vaknade Gunilla vid 6 20 tiden och tyckte att det var för tidigt att ta ut Tees, så hon försökte somna om, men kände att sängen gungade, men hon tänkte, jag hör inget tåg så hon somnade om igen. Senare fick vi veta att det varit ett jordskalv i Skåne, så det var det Gunilla hade känt.

Sista gången på kolgympan för i år. Nästa gång blir i januari nästa år. På eftermiddagen var vi hos Christel och fick de sista förhållningsreglerna.

Klockan ringde tidigt på onsdag morgon och vi körde Ohlssons med bagage till stationen och vinkade av dem för sin färd till Kastrup. Senare ringde Lars och sa att de hade checkat in bagaget och väntade på flighten till New York. Siv och Boris kom på en kopp kaffe och pratade lite.

På torsdagen var det ingen skola för Timo, eftersom han skall gå i kyrkan på deras avslutning, nu utan Erica. Vi fick ett sms. att familjen Ohlsson  hade sovit gott och allt var ok.

Kyrkan i Hässleholm var fylld till sista plats när Röingeskolans elever hade julavslutning. Timo letade upp sin klass och hade tur att få en sittplats bland dem. Man började med att prästen John K Nilson hälsade oss välkomna, efter det blev det klockringning, sedan sjöngs en psalm, därefter lästes julevangeliet av 3 elever. Musikskolans elever underhöll och fick varma applåder. Rektor Peter Jönsson talade om hur viktigt det är att vi tänker på varandra och tackade elever och personal för den gångna terminen. Till sist sjöngs Nu tändas tusen juleljus unisont. Det var skoj att se att alla flickorna i klassen ville krama sin Anette och önska en god jul, men Timo kramade för alla pojkarna i klassen.



Hässleholms kyrka i kvällsbelysning.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0