Julmat i Porrarp

Annandag jul brukar det vara julmat hos Siv i Porrarp, men i år var hon i Borås, så vi fick lugna oss till på söndagen, 28 december


Som vanligt var det "möd mad, go mad och mad i rättan tid" men i år var vi inte så många. Suzans familj var inte nere och Christels familj var inte hemma och Thomas arbetade. Därför var det bara vi och Carina från oss och så Anettes familj från Siv, Ann-Louise var i Borås.


Just innan vi kom till Siv fick vi sms. från Christel , att de var i Barbados. Vi skänkte dem en tanke, att så  varmt och gott de har det. Det var småkallt och blåsigt här.

Familjen Ruderstam.




Siv bjuder, varsågod.



Stackar Jakob, hamnade mellan två "tanter"



Familjen Ruderstam igen.



Timo busar med Ellen och vill dansa med henne.





Men lilla Ellen söker skydd hos mamma.



Johanna visar mormors syster sina smycken som hon hade fått av moster Ann-Louise.



Ett nytt försök att få dansa med Ellen, men hon ville inte.



Matbordet var fyllt av julmat och som vanligt smakade det gott och vi orkade inte efterrätten direkt, utan det blev en hundpromenad istället.    Det blev så ris ala malta och sedan kaffe.   Så var vi både mätta och trötta, så efter ett tag for vi hem igen. Sivs tv hade gått sönder och eftersom de inte var hemma i jul, så väntade de med att köpa en ny. Jakob ville titta på tv, men då svarade Siv att den var sönder och Jakob replikerade snabbt, vad gör ni när ni inte har någon tv? Så är det ju nu för tiden, barnen är vana vid att tv måste finnas.


Måndag fm. kom Siv och Boris in och tog en fika, de var på jakt efter en  ny tv och behövde styrka sig lite innan. På em. gick vi med Tees till Christels, med morot till Zentus och en koll, men det var tyvärr alldeles för långt för mig att gå, så jag ringde Carina, som bor nära Christel och frågade om hon bjöd på kaffe, så vi fick vila lite, innan vi skulle hem igen. Det kunde hon och vi fick hembakad äppelkaka med vaniljsås till. Tees fick ett grisöra och Carina passade på att klippa hennes klor, som var lite långa. Så var Carina bussig och körde oss hem och ärligt talat,, så var det skönt att slippa gå hela vägen hem.


Kommentarer
Postat av: Christer och Nina i Lappland

Hej på er!

Det ser trevligt ut med matarbete!

Hälsa alla så hjärtligt!

Oscar o Nina

2009-01-14 @ 10:52:01
URL: http://www.oscarssons-lappland.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0