Krigsbarnens julfest

Timo lyckades få ihop det med elen, efter att ett antal proppar hade gått,  så att vi hade el, värme (visserligen med el-patron och dyrt) varmvatten igen, så vi kunde göra vår middag för Carina o Christel med familj på lördagen. Det blev lättgjorda "kyckling, ris o grönsaker",  och det blev ganska nyttigt. Sedan blev det kaffe och tårta gjord av choklad, och själv var jag duktig och tog bara en liten bit tårta. Jag älskar choklad, men inte i kakor och tårtor. Barnen hade jätteroligt med Tees, men hon blev trött till sist och lade sig i korgen. Vi hade fått låna ett el-element och en värmefläkt av Siv, så vi hade bra värme i huset under festen. Vi hade också lyckats ladda upp dammsugaren och den är jättebra.

Min vackra blomma som jag fått, jag älskar aszaleor.








På söndagen hämtade vi Carinas Vittra, eftersom Carina och Shiva var på träning, vi körde ut till Hovdala och gick en riktigt lång runda och hundarna for runt överallt, men kom så snällt när vi kallade. Sedan tog vi Vittra med oss hem och hoppades att de skulle vara trötta och lägga sig, men lilla retstickan Tees var inte tillräckligt trött (hon har hämtat sig efter sin löpning och skendräktighet, då hon är lite loj) utan ville busa upp Vittra. Så kom Carina och Shiva och Carina jobbade med datorn och vi fick ihop till en personlig almanacka, så nu väntar jag på resultatet.


Vintern kom med lite snö och en som var lycklig var Tees, hon far runt som en vilde och rullar sig i snön och njuter, tyvärr är snön borta igen. Själva är vi inte så förtjusta, när det är kallt och förkylningen vill inte ge med sig.


På måndagen kom Teo-Kyls servicekille och lagade luftvärmepumpen, det hade brunnit i strömbrytaren, så den fick bytas ut och vi slapp köpa en ny panna eller värmepump, puh, det hade blivit mycket stora pengar.







På tisdagen var Timo på sin kolgympa och på eftermiddagen ringde Erica och sa att hon var ensam, och om fick hon komma till oss och det fick hon ju, så Timo   hämtade henne och på så sätt fick Tees lite bus också.


På onsdagen var Timo på Österås fotbollsplan och träffade personalkillarna och hade tur för han blev bjuden på kaffe och tårta igen. Han är ju förtjust i dylikt! På kvällen ringde Timo sin lillasyster Marja, för Timo hade läst om hennes gamla elev Esa Tikkanen som har vunnit Stanley Cup over there. Han har varit väldigt artig och hjälpsam när Marja har bett honom om information om hans liv och ishockeyn. Idag bor han ju åter i Finland.


På torsdagen var Timo i skolan några timmar, eleverna skulle sedan till Pompejiutställningen, men Timo skulle till käkkirurgen i Kristianstad och visa upp sig. Det visade sig vara vår "gamla" tandläkare från Hässleholm, som skulle ta hand om honom och det bestämdes att hon skulle operera bort en utväxt uppe i gommen, så han fick tid i början av januari ,för själva ingreppet. Vi passade på att handla, när vi nu var i en lite större stad, bl a en leksak till Tees, där hon måste tänka och jobba innan hon får fram godiset.



Mest roligt hade hon när hon fick av klossarna, då kastade hon dem i luften och vi fick ta dem, så att hon inte började äta på dem, sedan blev det godisets tur.




Carina fyllde år samma dag, men hon vill inte bli firad (jag känner igen det) men eftersom det var halvjämnt så ville vi ändå göra något, så vi åkte dit med Tees och Christel med Erica och kompisen Mikaela kom också. Det blev kaffe och tårta och tjejerna busade med hundarna och gosade lite med katten Milton. Den är fortfarande reserverad och vill inte vara tillsammans med hundarna.








På fredagen var det dags med styrelsemöte och julfest med Sydsveriges finska krigsbarn i Trelleborg, så vi for iväg och lämnade Tees hemma, Carina skulle hämta henne, när hon slutade på jobbet. På styrelsemötet beslöts att årsmötet skall hållas i Eslöv onsdagen den 18 mars 2009 klockan 14 00 i medborgarhuset. Irja och Timo fick i uppdrag att ordna med mötet. Timo fick även uppdraget att besöka vår gamle medlem Arvo vid hans sjukbädd och överlämna styrelsens blommor till honom. Keijo lovade att biträda Timo då han redan har varit där ett flertal gånger. Arvo kämpar mot den hemska cancersjukdomen.










Efter glögg och pepparkaka var det så dags för julbordet, som vi åt på Bilias personalmatsal i Trelleborg och som vanligt fanns det många goda rätter dock saknade Timo risgrynsgröten. Det blev dragspelsmusik av Helge Franke från Urshult och tom lite allsång. Festen avslutades med dragning av lotteriet, som hade sålts tidigare och som tur var så vann Timo en skiva med finsk dansmusik.








När vi for hem hade vi en hemsk dimma mellan Höör och Hässleholm och det var mycket jobbigt att köra. Vi var trötta på lördagen efter festandet och dimman och tog det lugnt, handlade och lämnade julklappar till Christels barn, eftersom de skall göra en riktig långtur under julen.  



 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0