Efter stormen

På fredag och lördag hade vi en ganska häftig storm, vi drabbades tom av ett mindre strömavbrott, vilket gjorde att vi plockade fram ett lager stearinljus och ficklampor. Men som tur var varade det inte så länge, men tv och videospelaren fick "fnatt" och vi har inte lyckats klara av det ännu, men det får bli en senare fråga.

På söndagen sken solen och vi beslöt oss för att ta en tur till Hässleholms golfklubb, Skyrup. Vi vandrade över halva banan och besiktigade flera greener. Banan var ju helt underbar i det starka solskenet, med flera plusgrader. När vi kom till första dammen, låg det några änder i den och det såg ju Tees, så det blev full fart mot dammen och i dammen av bara farten, men då var ju änderna borta och Tees kom upp lite slokörad och naturligtvis genomsur.

image348

Sedan sprang hon för fullt hela tiden för att torka och undersöka terrängen, som var helt ny för henne.

Timo undersökte trädplanteringarna då han i början på 80-talet gjorde en trädplanteringsritning till klubben, då han några år var greenkeeper på både Wittsjö och Skyrup samtidigt.

image349  Vackra Finjasjön

Vyn vid 14 hålet är ju helt otroligt vackert med Finjasjön gränsande till hela hålet. Synd bara att Finjasjöns vattennivå är så hög, för det försvårar såklart banans dräneringssystem.. Men Timo hade en lösning på problemet som han använde redan på Talibanan i Helsingfors.

image350 Vy vid 14:e hålet

Vi mötte lite promenerande folk på banan och tom 2 som spelade golf.

image351 Här slickar Tees sig om munnen, vad

har hon hittat?

Vid klubbhuset planterades påskliljor i urnor i väntan inför våren, det såg gulligt ut och i rabatten hade lökarna redan kommit upp en bit.


image352


Vi hoppas att klubben löser sina ekonomiska problem för banan är ju värd det och den är ju så vacker.

Därefter for vi till Tyringe och åt lunch, sedan hemåt och eftersom alla 3 var trötta ,blev det en eftermiddagslur. Innan kvällens slut hade vi flera minusgrader hemma i Hässleholm.


  


Kommentarer
Postat av: christel

Idag har jag tagit mej tid att läsa igenom allt. ha det gött. Kram christel

2008-01-30 @ 21:31:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0