Julen

Hej igen alla bloggläsare i Sverige o Finland.


Julafton firade vi hos Christel med familj, tyvärr var vår kamera i olag så det blev inte bra bilder. (Som tur är så är barnbarnen från Stockholm här nu och har hjälpt oss med inställningarna, så nu skall det kunna bli bra bilder igen).



image302

Det blev mycket god mat och så naturligtvis är det alltid lika roligt, när tomten kommer, att se minen på barnen och förväntningarna. I år var det särskilt Erica, som levde sig in i stundens allvar. Timo blev jätteförtjust i tomten, för han kände honom troligtvis väldigt bra, eftersom han sa till barnen, att de hade världens bästa morfar, så det så!! Som vanligt blev det jättehögar av julklappar så alla blev nöjda.

image303

Själva blev Gunilla och jag nöjda över barnbarnens julklapp, som var biljetter till Papa Bues konsert, lördagen den 5 januari. Vi hade nämligen inte velat köpa dem själva, eftersom Suzan och barnen från Stockholm skulle komma ner på nyåret och då ville vi inte vara så ofina och gå bort. Men nu kan vi med glatt hjärta gå och njuta av musiken och det uppskattar vi väldigt.


Juldagen firades i stillhet med längre hundpromenad annars vila.



image304


image309 Siv och Annlouise i farten.

Annandagen var vi bjudna till Gunillas syster Siv i Vittsjö på kvällsmat. Carina och Christels familj kom också med och det vankades mat i massor.
 image306 Kalle o Ilkka njuter av maten.

Sivs döttrar Annlouise och Anette med familjer var också där. Det är alltid roligt att träffas och stämningen var hög.

image307  Lars och Timo också.


image308 en paus efter maten Sandra, Timo, Boris Lars Alex o Robin.




image305 Ilkka, Erica, Christel och Marcus

Maten smakade och mycket blev det, men sedan fick vi åka hem till lilla Tees som var ensam hemma.



Strax efter julhelgen fick vi reda på att Thomas lilla Moa kan ha problem med hjärtat, så hon skall in på specialkontroll i Lund, hon har dessutom troligtvis kolik och kan skrika ganska mycket, så vi förstår att det är jobbigt för Christine och Thomas där nere.


Vi kom på att vi har varit förlovade i 50 år på nyårsafton och skulle givetvis ha firat det ordentligt, men eftersom vi nu har vår lilla Tees, ville vi inte gå ut någonstans utan tänkte vara hemma med henne, så att hon inte blev rädd för raketerna. Men kl 11 30 ringde Sandra och frågade, om morfar ville följa med till Malmö och se musicalen Cats, eftersom Marcus hade blivit sjuk. Morfar fick ca 30 minuter på sig att fråga Gunilla, samt SJÄLV klä sig fin innan de hämtade honom. Timo hade ju lovat att köpa en riktigt stor fin blombukett, men det hann han ju inte, så det har jag tillgodo. Carina, Gunilla, Tees, Shiva och Vittra for till biblioteksruinen på Hovdala för en lång promenad. Dit kom också Mia och hunden Viggo, en svart flatte. Vi hade en mycket trevlig runda och Viggo var mest intresserad av Shiva, så Tees fick hålla till med Vittra och det gick ju bra.

image312

Hundarna vara nere i alla bäckar och gyttjepölarna så de var svarta av smuts, särskilt syntes det på Tees.


Carina och jag for hem och åt lite julmat och tog det lugnt inför raketsmällandet. Sedan for Carina hem till sitt och Timo kom hem vid 6 tiden och var väldigt nöjd med musicalen och tom barnbarnen uppskattade föreställningen. Svärsonen Lars tyckte, att mormor hade ju redan fått en present, att hon slapp morfar i några timmar!! Men det kan vi diskutera. Så var vi ute med Tees innan 12 slaget och det var inga problem alls. Just när det värsta smällandet var igång, tittade hon upp på oss och undrade vad det var. Vi hade dragit ner persiennerna och hade musik på, så att hon inte skulle störas för mycket. Vid ½ 1- tiden gick vi och lade oss och Tees var lugn. Det var tur för vid halv 3-tiden började en granne att skjuta upp sina raketer och det är ju tokigt, men hunden var lugn på morgonen också, så det kändes skönt. Så nyårsafton slutade lyckligt ingen skotträdd hund.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0