Nyåret


På nyårsdagens eftermiddag kom Suzan ner med Hannah och Svante och det blev ytterligare lite julklappsutdelning. 

image313  Tees ser alltid till att få plats.

På onsdagen träffades så äntligen kusinerna och sedan bjöd Christel oss alla på middag. Kusinerna busade och
hade roligt hela dagen.image320

image315 Vi passade på att ta en bild av kusinerna som vi hade gjort förut.


image316  Givetvis ville morfar vara med, men då sa Erica, jag syns ju inte.


På torsdagen ringde Thomas och var ledsen, de var inne på Lunds sjukhus för hjärtundersökning av lilla Moa och de blev inlagda genast och deras Linnea var på dagis i Landskrona. Vi åkte tillsammans med Suzan och Hannah (Svante och Tees var då hos Carina) och hämtade Linnea, som glatt följde med oss i bilen. Vi for till Lunds sjukhus där vi kom till Thomas, Christine och Moa. Det hade beslutats att hon skulle opereras efter särskild röntgen.


image317 Farfar försöker trösta

image318


image319  Linnea var glad att få vara hos mamma o pappa igen.

Sedan for vi hem och hämtade Svante o Tees och var ganska trötta alla.

På fredagen for Timo och Suzan o barnen plus Christels familj till badhuset och stojade där flera timmar.


image321

Efteråt vankades det ugnsfalukorv hos oss. Och båda familjerna var mycket trötta.


På lördagen fick vi höra att Moa hade fel på blodtillförseln i aortan kanske på två ställen tom, först tänkte man gå in vid armhålan, men sedan fick det bli en riktig sk stor öppning. Timo och jag skulle gå till kulturhuset och lyssna på Papa Bues konsert och det var ju avkoppling, men samtidigt hade man Moa i bakhuvudet hela tiden. Man kortade ner på konserten, eftersom vädret blev sämre. Första gången vi lyssnade på Papa Bue, var när Gudrun började, så vi var lite oroliga att det skulle bli så den här gången också. Suzan och barnen o Tees var hos Carina så vi hämtade hem dem efteråt.


På söndagen ringde Thomas och berättade att Moa hade opererats, att hon var en riktig kämpe som hade klarat sig och att läkarna inte hade sett något liknande fall förut. Carina och jag tog tåget ner till Lund, vi missade den bestämda avgången, Carina skulle precis trycka på dörröppningen, när tåget gick. Snopna blev vi och gick upp för att kolla nästa avgång och där stod då Suzan och barnen och väntade på sitt tåg till Stockholm, vi kunde vinka av dem och ta nästa tåg till Lund.



image323

Där träffade vi Thomas, Christine och Linnea som sov gott i soffan. Läkarna hade ringt efter Thomas och Christine för att berätta om Moas operation, så vi kom i rättan tid för att passa Linnea. De bodde nu på Mac Donalds hotell, som verkligen är fint inrett och med gott om plats för de anhöriga. Carina var sedan med Thomas uppe och tittade på Moa, jag är blödigare när det gäller.

image324

Vi var där några timmar och lekte med Linnea och åt tillsammans med dem


image337

Sedan var det tåget hem igen.

Nästa dag tog vi bilen ner dit igen, Timo fick passa hundarna, eftersom han har en ögoninflammation och inte kan åka dit. Operationen hade gått bra och hon hölls nersövd först helt och sedan med morfin. Carina var och tittade på henne igen och tyckte att hon såg bättre ut. Sedan blev det hamburgare och Linnea och Thomas följde oss till bilen och vi for hem igen.


Idag tisdag ringde Thomas och berättade att de hade flyttat Moa till avdelningen och att hon fick morfin, eftersom hon hade ont. De fick mata henne med sond och Linnea var med dem och det var fint för hennes skull, hon hade varit så orolig för var Moa var någonstans. Nu får de vara med Moa hela tiden och så ligger någon av dem med Linnea på Mac Donalds.  När Timo ringde och pratade med Thomas var det bättre med Moa och syresättningen hade blivit bättre. Så vi ser fram emot bättre tider eftersom ju året började väl tufft.    


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0