Skolavslutning

Nu var det skolavslutningsdags och visst regnade det, men bara lite. Rektorn hade frågat någon "vad gör vi om det regnar"? Men fick till svar, det regnar aldrig på skolavslutningen.

Vi for till Ignaberga nya kyrka, där skolavslutningen skulle börja. Det blåste rejält men inget regn. Kyrkan var knökafull, så att de sist komna fick sitta framme i koret. Så det kan löna sig ibland att komma sent. Jag satt hos Christel och Timo gick fram till sin klass och fick sitta hos dem.

Musikskolans elever började med underhållning och sedan sjöng vi Den blomstertid nu kommer och sedan pratade kyrkoherde John K Nilsson och han liknade allt med EM i fotboll att några är bra på att göra mål, andra på att försvara och en del på att peppa varandra och alla var lika mycket värda, det resonemanget förstod ju barnen. Sedan var det underhållning igen och så pratade rektor Göran Niléhn och bl a berättade han att han var sista gången på Röingeskolan, han skulle sedan till Kyrkskolan. Till sist sjöng vi I denna ljuva sommartid och stämningen var så hög att församlingen applåderade sig själva vid psalmsången.




Här kommer Timo ur kyrkan i sällskap med bl a lärarinnan Anette



Rektor Göran Niléhn




Än så länge är flickorna glada i 6: an

Sedan körde vi till Röingeskolan där det skulle bli lite mera underhållning. Timo var i sin klass och fick blommor, så han har nog skött sig bra.



En stolt klassmorfar med blommor


Ute på gårdsplanen började det regna lite, men det avtog snabbt så "festen" kunde fortsätta





Morfar, Christel och Erica




De yngsta i Solen och Havet sjöng några visor och det gjorde de med bravur och glädjen var stor. Skolan bjöd barnen på bullar och saft och föräldrarna fikade från sina egna korgar. Så kom 6: orna också ut och flickorna var mycket tårögda och saknade redan varandra och lärarna och så var det ju sista dagen i denna skola, nästa år blir det Linneskolan. Sandra behövde några kramar av morfar och mormor, hon var så lättrörd, gråter en så gråter alla.






En ledsen Sandra



Så skulle de då läsa upp sina kommentarer om alla lärare och personal på skolan och till sist sjöng de en egen låt. Sedan var dagen slut och vi for hem till Tees igen. Det hade inte kommit så mycket regn bara 1 mm och under natten sedan ytterligare 2,  men det behövs så mycket mer. Våra gräsmattor finns inte mer, de liknar mest en torr savann.




Tees bland de vilda djuren

Det blev en längre runda med Tees och hon var lycklig att få springa lös och det var ju inte så varmt mer.

Idag är himlen mörk och det har kommit några stänk, men det behövs så mycket regn. Här har ju inte regnat på väldigt länge!  Undras hur länge det skall regna, innan vi börjar gnälla på det. Något som vi kan gnälla över är vår telefon. En dag fick vi ha den i funktion, sedan dog den igen och nu undrar vi hur länge det dröjer innan vi får den tillbaka. Vi har varit utan fast telefon 3-4 gånger senaste 6 månaderna!  Hurra just nu regnar det igen och det kommer faktiskt riktigt fint så det fördärvar inte så mycket.


Kommentarer
Postat av: Carina

...tycker IKEA-katten är rätt tam...

2008-06-12 @ 12:59:51
URL: http://shivaovittra.blogg.se/
Postat av: Tees

Nej det är en farlig Puma

2008-06-12 @ 16:30:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0