Yngsjö havsbad

Nu var det dags att packa in i husvagnen, vi tänkte fara till Yngsjö Havsbads camping.

Christel med familj har sin husvagn stående där hela säsongen och de for ner dit i torsdags kväll. Vi kom efter på fredagen och fick hjälp med att sätta upp tältet, så det gick i ett huj.




Tittut




Nu är det snart på plats



Erica tittar på



Timo vilar ut efter tältuppsättningen  och passade på att ringa och gratulera Suzan på hennes födelsedag på nationaldagen och Tees kollar läget


 

Vi tog en liten fika hos Christel och Tees undrar om hon får vara med




och sedan gick Christel och flickorna och jag ner till havet, men usch så kallt det var. På eftermiddagen var Timo också nere vid havet och njöt av solen och tog ett snabbdopp.



Flickorna gillade havet



Grillmästaren Lars i farten


På kvällen blev det grillat hos Christel och flickorna sprang rundor med Tees och hon njöt av campingen, bara hon fick ligga lite i solen och att hon kunde titta på de andra camparna och följa allt vad de gjorde. Vi njöt av lugnet där nere och gick en kvällsrunda med Tees innan sängen kallade.

Tyvärr hade vi nu Tees i sängen och när man gick upp på toa på natten var hon jättepigg och undrade om det var dags för en runda. Jag gick en liten en och sedan kröp vi ner igen i sängen. Tidiga morgonrundan fick Timo ta och sedan låg vi ett tag till.

Sedan smakade frukosten bra ute i fria luften och flickorna kom över till Tees. Marcus spelade tennis med Lars och Timo och Tees tittade på, vi andra gick till havet och denna gång blev det ett litet bad (fy vad kyligt) 16-17 grader.


Så gick vi upp till husvagnen och åt och slöade lite och ringde och gratulerade Raili på sin födelsedag, på eftermiddagen var det Timos tur att bada, jag är riktigt impad av badkrukan. Timo och Marcus spelade en runda minigolf och Marcus vann. Sedan gick vi en längre runda och tittade på stugan, som vi hade semestrat i på 70 talet, den såg annorlunda ut, tillbyggd och förbättrad. Efter det satt vi och mös i tältet.



Erica bjöd på underhållning med sin egen sång och dans "varför är jag så klumpig?" men det kan man inte kalla henne hon är otroligt vig, eftersom hon går på gymnastik, spelar fotboll och friidrottar.

Nästa dag skulle Erica spela fotboll i Hässleholm, så Lars skulle köra henne dit (de vann med 4-0 och Erica gjorde 1 mål med högern som hon sa) Erica undrade om vi också skulle åka hem då och när hon hörde att vi skulle stanna 1 dag till, sa hon pillemariskt "att då får ni inte hjälp med tältet".

På morgonen när hon åkte iväg såg hon trött ut och det var jobbigt att spela i denna värme. Vi "flickor" gick ner till havet och solade och faktiskt badade länge, eftersom vattnet var varmare nästan 21 grader. Men så var det dags att Christel och Sandra skulle städa ur sin husvagn och sedan köra mot Hässleholm igen. Timo och jag turades om att bada på eftermiddagen eftersom vi inte ville lämna Tees ensam i husvagnen, det var så varmt i den. Mot kvällningen gick vi en runda med Tees och vi gick ner mot havet och det fanns inga badande, så hon fick vara lös och simma i havet, hon ville knappast gå upp och gå därifrån.





Vad härlgt med vågorna



Men till slut fick vi gå upp på campingen och duscha av Tees saltet. Så satt vi och njöt av kvällen i tältet.


Vid morgonrundan med Tees mötte Timo 2 golfspelare från Hyvinge, det vara far och son och sonen var golfproffs och skulle spela in sig på flera golfbanor i Skåne.

På måndagen började vi så att montera ner tältet och visst gick det lättare när vi satte upp det med hjälp. Men vi tog det i etapper och vilade emellan. Det hade börjat blåsa upp, så vi ville ha ner det innan något hände. När det så var nere och inpackat gick vi faktiskt tillsammans ner till havet och skulle ta ett snabbdopp, innan vi körde hem. Men tyvärr så hade vindarna vänt, så vattnet var iskallt och Timo vände tillbaka först, men jag måste erkänna att jag inte gick mycket längre ut, så det blev bara en avsvalkning inget bad.




Därefter for vi hem igen och lastade ur husvagnen igen och Tees tyckte att det var skönt att kunna gå fritt på tomten igen och hon var mycket trött och la sig i sin korg och sov gott.

När vi tittade oss runt på tomten, så fanns det ingen gräsmatta mer utan bara torrt hö. Men även om Timo gillar gräs så ser det inget vidare ut i rabatterna, när gräset är högre än växterna så det blev till att rensa i rabatten.



Vi var riktigt duktiga och fick bort nästan allt



Inget regn kom som de hade lovat ,men det blåser rejält, så vi har för säkerhet skull tagit ner amplarna så att de inte flyger bort. Hoppas att regnet kommer någon gång, men helst inte i morgon förmiddag, då det är skolavslutning och vi tänker gå dit. Tack och lov så har de lagat vår telefonledning igen så nu har vi kontakt med yttervärlden igen.


Kommentarer
Postat av: Inga Nilsson

är fantastiskt att läsa er blogg man blir glad varje gång och bilderna helt sköna att titta på

2008-06-13 @ 19:53:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0