Sista veckan i februari

Efter att ha varit rejält förkylda, så att vi inte ens kunde vattengympa börjar vi hämta oss. Timo var så dålig att han inte ens kunde äta lakrits och då är det kris.



image376 

Här viker födelsedagsgrisen servetter


Så var det dags för kalas igen, det var Sandra som fyllde 13 år och det vankades middag med kaffe efteråt. Allt smakade gott och jag tror att Sandra var nöjd med sina presenter. Nöjd däremot var inte Erica, när hon kom från gympan, gästerna hade ju kommit och hon var inte hemma.


image377 Erica trött efter gympan

Men det gick över och hon deltog i kalaset med glädje och hjälpte till att underhålla oss. Farmor, farfar och farbror Håkan samt Carina och vi var där.


image378  Farfar och morfar låter sig smaka



image380 Farmor och mormor lyssnar andäktigt


image381 Håkan och pappa Lars lyssnar på Sandra

image384
Erica busar för oss med olika grimaser


image385 

Här underhåller syskonen med sång och musik

Flickkalaset blir senare när hennes nya rum är färdigt, så att de kan sova över där.

image386

Så här lugnt låg Tees när husse o matte var på kalas.

På torsdagen åkte Timo till Trelleborg på Sydsveriges Finska Krigsbarns styrelsemöte. Det var Timos tur att köra, så Alpo kom ner från Markaryd och tillsammans åkte vi ner till Höör där vi hämtade upp Tapio och han lotsade mig vidare till Birgitta, vår sekreterare, som bor vid Harlösa kyrka. Därefter for vi mot Trelleborg och hade vårt möte hos Irja, vår kassörska, på Sofiedals Gård i Alstad. Innan mötet åt vi lunch med en underbar laxsoppa, som Irja är specialist på.


image387   Birgitta, Leena och Annikka i arbete



image388  mötet har börjat med ordförande Jean vid bordsändan


Sedan hade vi styrelsemötet, där de stora ärendena var ang. vårt årsmöte i den 13 mars i Eslöv. Vår ekonomi verkade god, nog mycket tack vare, att vi i våras arrangerade NORDISKA KRIGSBARNSDAGARNA på Frostavallen. Årets "nordiska krigsbarnsdagar" skall vara i mitt vackra Tammerfors, i Finland, i början av september. Ett stort problem är att vi har svårt att hitta en ny ordförande, så jag hoppas att Jean sitter kvar ett år till. Problematiken beror mycket på, att vi samtliga krigsbarn börjar nå en hög ålder, själv tillhör jag de yngre.


image389  allvarliga Veikko och Keijo lyssnar andäktigt



image390  Leila, Markku och Birgitta 


image391 duktiga damer i arbete

Efter mötet var det så dags för Irjas eftermiddagskaffe med bullar, kakor och bakelse vilket jag verkligen uppskattade och njöt av i mångfald

Under bilkörningen diskuterade vi mycket, att ordna lokala träffar i Hässleholmsområdet för att våra medlemmar här uppe, skulle ha nära till att träffas ibland. Alpo och jag har åtagit oss att realisera tanken till våren. /Timo


På fredagskvällen var det dags för min första klassfest med Ericas klass. Festen började med pizza och dryck, som serverades av klassmammorna, klasspappan och av lärarna Anette och Linda.


image392  otroligt duktiga klassmammor

Barnen njöt av pizzan, en del orkade med flera bitar, men sedan blev de mätta.


image393  här vankas det pizza med lärarinnorna i bakgrunden

Då började olika lekar, till barnens förtjusning. Efter det blev det kö till godisbordet, som var överdådigt och uppskattades mycket. Det är sällan att man hör barn uttrycka att de inte orkar mer!! Kvällen avslutades med höjdpunkten discodans. Killarna var de mest oblyga, då nästan alla gick upp direkt, men efter ett tag så vågade flicka efter flicka också dansa. Min egen höjdpunkt var så klart när jag blev uppbjuden till dans av en flicka. Klockan 20 00 skulle festen sluta, men eleverna tyckte att det var alldeles för tidigt, de hade ju just kommit igång på allvar. Men utanför dörr och fönster började ju mammor och pappor komma för att hämta sina barn. Tack för en trevlig kväll! /Timo

På lördagen var det dags för vattengympan och vad tugnt det var efter flera gångers uppehåll, men det är skönt när man äntligen har genomfört det. Så slappade vi lite och tog sen en runda med Tees och så var vi och tittade på när Maracus spelade tennis, efter det blev det kaffe hos Christel och Timo hjälpte Lars att skruva ihop garderoben i Sandras nya rum och på kvällen var det schlagerfestivalen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0