El-elände


Vi har lite motgång fortfarande. Elen gick i huset och slog ut säkringar. Strömmen och värmen försvann i huset. På tisdagen fyllde Hannah 15 år och vi ringde och gratulerade henne och hon var nöjd med sina presenter och lockade håret för fullt.

Vi hade en elektriker här som tittade på panna och el. Han hittade inget fel på elen, så det var att ringa Teokyl istället.

På eftermiddagen var jag hos tandläkaren, jag hade bitit av en plomb. Jag hade inga andra hål, men det blev dyrt i alla fall, för röntgen och undersökning och lagning, 2000 kr, inte klokt. Jag hade inte ont i tanden när jag gick dit, men efteråt kändes det och lagningen är lite hög, så jag får gå dit igen och få den slipad lite.

På onsdagen var det så dags för mig att fylla år, men jag är inte mycket för att fira, men vi hade tänkt ha middag på kvällen, men fick ringa återbud, eftersom vi inte visste om vi hade el eller inte. Så vi sköt fram middagen till senare.

Siv och Boris kom in till stan och hade blomma och halsband med sig, så det blev i alla fall lite firande med tårta.



Ann-Louise ringde och grattade och senare på eftermiddagen ringde Thomas och sa att vi skulle vara hemma vid 7-tiden. Klockan blev 7, men inget hände, hon blev 8 och Thomas ringde igen och frågade, men sa att han skulle ringa till sin chef, kanske var det vi som skulle gå dit. Men så småningom kom Stefan och hade ett stort paket till mig. Det var en trådlös dammsugare. Alldeles för mycket och vi vågade inte ladda den, eftersom strömmen kanske gick igen och det är ju inte bra, under tiden hade Timo varit hos Christel och duschat och hade med sig ett fint kort som Erica hade gjort. På kvällen tvättade Timo mitt hår, då vi värmt vatten, lite primitivt, men allt går.





Tidigt på morgonen när vi körde till sjukhuset var det vackrare när det var mörkt.

Tidigt på torsdag morgon skulle vi vara i Kristianstad på ögonmottagningen för att Timo skulle se, om han behövde operera undre "ögonlocket" som rullar in i ögat och gör ont. Hon kunde för tillfället inte se något, men litade på hans uppgifter och satte honom på väntelistan. Sedan sa hon att hans märke under ögat borde frysas bort, så vi gick till hudavdelningen och försökte få tid, men det behövdes en remiss till det. Så vi gick tillbaka till ögon och doktorn lovade att skicka en remiss. Har ni märkt att Timo nog är lite kokett? Han gör lyft och tar bort märken (bara för att han skall se yngre ut, kanske?)

Sedan handlade vi lite och for hem och fikade och väntade på Teokyl och väntade, men ingen kom. Jag var och släppte ut Carinas hundar, eftersom hon var i Köpenhamn med jobbet.

Timo försökte själv lite och lyckades få upp värmen och till o med varmvatten, så jag kunde duscha lite snabbt.

Vi tycker att det är lite jobbigt, men en som det inte berör, så är det Tees. Hon är så lycklig när hon får vara ute i trädgården och när vi tittade ut, så satt hon på sin stubbe (som tjuren Ferdinand) och tittade på omgivningen och följde "postis" runt när han stoppade post hos grannarna. Han sa att hon har bra koll på mig, men hon sa inget, bara iakttog.




Eftersom vi var i Kristianstad, så var Timo inte i skolan på torsdagen, utan skulle göra det på fredagen istället. Som tur var, så var där lite varmvatten kvar, så han kunde duscha innan skolan. Men värmen i elementen hade lagt av, så det känns jobbigt. Jag kopplade i alla fall över telefonen till mobilen och tog en lång runda med Tees, då blir man ju varm. Men ingen ringde. När jag ringde Teokyl så hade de problem med kyldiskar i en affär, så vi vet inte om de kommer idag heller. Jämmer och elände. Thomas ringde på förmiddagen på väg till arbetet för första dagen på väldigt länge. Jag fick ju erkänna att vi inte hade laddat dammsugaren ännu, men det skulle ske senare.

För Timo var det åter en skoldag på fredagen och han tyckte att det var jättelyckat att flytta från torsdag till fredag, för vilken jättegod kaka Anette hade gjort till lärarnas fikapaus och som tur var kunde han bemästra sig så han tog inte halva kakan, som han brukar. Han hade en väldig diskussion om finska krigsbarnen i Sverige med en talpedagog och det är ju alltid jättekänsligt. Men han har faktiskt börjat skriva sina memoarer för att försöka öppna ryggsäcken lite, när det gäller barndomen i de olika svenska och finska familjerna.

Eleverna började med julpyssel och matte och matte tycker han ju är roligt att hjälpa eleverna med, eftersom det var hans eget "bästa ämne" i skolan. Dagen avslutades med att eleverna tränade på lucia- och julsångerna. De sjöng otroligt vackert. Anita och Anette vill gärna att jag kommer nästa torsdag för då skall barnen på Pompeijutställningen, men han vet inte om han hinner med det, eftersom han skall till käkkirurgen i Kristianstad den dagen.

Med en gång han kom hem, började han fixa med elpannan och dess cirkulationspump och nu hoppas han att det skall fungera, men luftvärmepumpen har stannat helt, så det måste ordnas av fackfolk.

Så nu inriktar vi oss på att försöka göra lite fint till advent istället.


Kommentarer
Postat av: Christer och Nina i Lappland

Hej på er!

Kul o se Siv o Boris!

En liten rapport från Lappland förtäljer att igår gjorde vi lite fårkorv med några kompisar, 50 kg korv blev det, varav vi rökte hälften igår kväll, resten steker eller grillar vi, vitlök och Chili blev kryddningen denna gång.Björnarna har somnat för i år men vargarna ylar utefter kvällarna.På tal om el så kommer vår nya vindel snart, vi sålde några får och investerade dom (4andelar)i ett vindkraftverk på Bliekevare,(länk här >>> (http://kvarkenvinden.se/Portals/2/2008-10-20%20Flygbild.JPG)annars är det bra här, nu ÄR det vinter.



VITA Hälsningar från Södra Lappland.

2008-12-06 @ 12:07:25
URL: http://www.oscarssons-lappland.com
Postat av: Christer och Nina i Lappland

Hej igen!

Det blev fel i länken i mitt förra inlägg, nytt försök: http://kvarkenvinden.se/Portals/2/2008-10-20%20Flygbild.JPG

Oscar

2008-12-06 @ 12:12:01
URL: http://www.oscarssons-lappland.com
Postat av: Christer och Nina i Lappland

Vindkraft, titta här i stället!

Oscar

2008-12-08 @ 08:46:49
URL: http://www.oscarssons-lappland.com
Postat av: Christer och Nina i Lappland

Vindkraften, titta här!

http://www.vk.se/Article.jsp?article=236130&category=389

2008-12-08 @ 08:52:31
URL: http://www.oscarssons-lappland.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0