Farsdag och ambulansfärder

Hösten har gått i lugnt tempo, men vi fick vara med om att stamrosen ,som vi planterade ut förra hösten och inget hände under hela året, men så i slutet av oktober började den knoppas och jag tänkte ta in några knoppar, så att de fick slå ut, men nattfrosten tog dem.



Även de andra rosorna fick en andra blomning.




Istället fick vi njuta av kaktusens fina blomprakt inne.




Vi fejade lite inför farsdag och planerade att baka goda tårtor, men på lördagsnatten, kunde jag inte somna, eftersom hjärtat bråkade och slog i olika takt. Timo ringde sjukupplysningen vid 02 00-tiden och de sa att vi skulle ringa 112. Där fick vi besked, att ambulansen skulle komma, men från Kristianstad, så det kunde ta lite tid. Jag skulle sitta och ta det lugn, men var ju tvungen att gå upp och klä mig och ta ut Tees så hon fick kissa.

Men så kom ambulansen och man kopplade ett EKG och så fick jag gå ut till ambulansen. Det var inget bra hus för ambulanshämtning, eftersom vi har så många nivåskillnader och trappor. Timo fick order att köra efter ambulansen, eftersom det var mycket dimmigt och mycket vilt ute på vägarna. Oj vad Timo fick köra, föraren höll hög hastighet hela vägen, men Timo lyckades följa med och var glad att han hade ambulansen att följa, eftersom han har problem med mörkerkörning.


Men så tokigt det är nu med sjukvården, ambulansen körde till Kristianstad eftersom nattakuten är stängd här i Hässleholm. Jag fick ligga i Kristianstad under natten, men fick ny ambulans till Hässleholm och blev inlagd där. Man tog många prover, men alla var bra förutom att de hörde ett extra hjärtslag och det togs också ultraljud, som också visade sig vara bra. Nu skall man sätta på en apparat som kollar hjärtats rytm under ett dygn, så vi väntar på kallelse dit.


Det blev ju inget firande av Timo på fars dag, men han åkte till Christel och fikade. Vi fick spara tårtfirandet till senare.


På onsdag eftermiddag kom Gunilla hem igen och det var skönt och så fick Timo varm lagad mat igen.


På torsdagen var Timo i skolan, men bara till kl 11 eftersom vi skulle åka på begravning i Landskrona. Det var golfarkitekten Åke Persson som hade gått bort, han hade varit Timos chef en period. Det var lite tufft att åka iväg så snart efter sjukhusvistelsen, men det gick.

Efteråt var vi inom hos Thomas familj, som äntligen hade kommit hem från sjukhuset. Jag var inte nära Moa eftersom jag blev förkyld på sjukhuset också.

Moa som just fyllt 1 år.




Linnea i bustagen.



Innan vi for hem igen tittade vi in hos Rune och Laila och fick en kopp kaffe och några goda skratt. Men det var skönt att komma hem igen och få lägga sig i sin egen säng igen.


I veckan mailade Mikael på Wittsjö golfklubb att vildsvinen hade fördärvat igen på hål 16.




På söndagen blev det så tårta, Lars, Marcus och Sandra kom, Christel arbetade och Erica tränade, men kom senare.


Morfar och Erica busar med varandra.




På måndag var barnen lediga från skolan och Erica kom och passade Tees, vid lunch kom Marcus och det vankades pannkakor. Lite bus med Tees och så hämtade Lars dem.


Tees som är favorit hos Maracus och Erica.



Nu inför vintern så har vi satt på dubbdäck på bilen så att det skall vara lite säkrare att köra. Vi testade dem och körde till Vittsjö och Siv o Boris och fick en god middag. Nya dubbdäck skall ju helst köras på torr asfalt många mil och helst inte över 100 km i timmen så att dubbarna sätter sig riktigt fast.

Tees hittar alltid sin plats.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0