Födelsedag

I veckan var det dags att sopa ihop alla löv, som vår ask fäller, vi skäms över att den hamnar på hela Floragatan och försöker få upp dem så fort som möjligt. Men nästa dag så är där flera igen.






På torsdagen var det åter dags med skolan igen och då hjälpte jag bl a en kille mycket under dagen och blev jätterörd när jag skulle gå till bilen då han kom fram och kramade mig och tackade för att jag hjälpte honom. Det känns bra, att kunna göra nytta. På kvällen kom jag på att Moa P hade berättat att det var deras sista träning i fotbollen för HIF. De skulle spela mot föräldrarna och hon undrade om jag också skulle komma dit. Vi tog Tees med oss och tittade på dem en stund. Det är ett otroligt duktigt 9-års flicklag som hade gjort 100 mål under säsongen och när vi frågade hur många mål de hade släppt in så sa de, att på höstsäsongen så hade de bara släppt in 3 mål. Vilken målkvot och vilken glädje när de spelar, så var skall det sluta?





På fredagen klippte jag gräsmattan och sedan körde jag till Vittsjö och bastade hos Kalevi.

På lördagen var det dags för lite agility med Tees och Sandra. Vad glad Tees blev när hon kom, hon ylade och nästan välte henne på cykeln. Sedan följde hon henne som en slav, det vankades ju godis. När Sandra skulle cykla hem igen, följde Tees henne till grinden och det lät som om hon grät.






Timo klippte ner buskar i trädgården, så att de inte blir för höga utan förr tätare.

På söndagen regnade det, men vi gick en långrunda med Tees och när vi kom hem så var hon väldigt våt, så vi badade henne och hon blev väldigt fin i pälsen efteråt.


På måndagen den 6 oktober fick vi veta, att en vän till oss hade avlidit på Wittsjö golfbana under en tävling där. Otroligt jobbigt, då han alltid verkade pigg och glad

På eftermiddagen körde vi ris och annat onödigt till tippen.




Kolgympan gick bättre på tisdagen efter förra veckan. Efteråt körde vi Carinas stol till tippen och sedan drack vi kaffe ute på altanen, då solen sken så varmt ännu. Man får ju passa på så länge det går.


Timo var hos optikern på onsdagen och hans ögon hade blivit sämre så det var dags för nya glasögon. Ett par vanliga och ett par läsglasögon så att han skall kunna läsa det småstilta och lösa korsord och sudoku. Efter det var vi och köpte nya vinterdäck till Kian. Usch vad dyrt det är!!


Så kom då den viktigaste dagen i familjen, Timos födelsedag. Gunilla och Tees gratulerade på morgonen och sedan var det skolans tur. En fågel hade viskat i läraren Anettes öra, att jag fyllde år och barnen sjöng Happy Birthday för mig och sedan hurrade de "bara" fyra gånger, annars brukar det vara så många ggr, som man fyller år. Men det hade ju tagit hela dagen. En flicka frågade, hur många år jag fyllde och jag svarade 60 mer än er, oj 69 år, är du så gammal!  Jag fick som uppdrag senare på dagen, att avliva en guldfisk som var sjuk och det var ju inte så trevligt.

På förmiddagen hade det kommit ett ilbrev från Finland, med en fin bok om Tammerfors, från syster Raili. När jag kom hem från skolan tittade Siv och Boris in och grattade.



Thomas ringde från Lunds sjukhus och grattade och Sivs dotter Anette ringde och grattade från Malmö. På kvällen ringde även Sivs äldsta dotter, Annlouise från Viskafors. Suzan med familj, ringde och sjöng så vackert från Mariaberget i Stockholm. Carina hämtade Tees för en runda och så kom då hon och Christel med familj och lämnade en fin present till oss båda, en mindre musikanläggning, eftersom den vi har tar så stor plats och är ålderstigen.

Vad kan finnas i paketet?

















Det blev till att äta och fika i omgångar, eftersom Lars och Marcus skulle på gymträning och Sandra hade varit på fritidsaktivitet. Men vad fint det var, att se hur Marcus har kommit över sin rädsla för Tees och hon följde gärna med honom, han kanske bjöd på något.


Efterson det varit så mycket telefonerande på kvällen, så hade inte syster Barabro kommit fram, utan hon grattade nästa dag istället och broder Bengt hörde också av sig.

När vi nu planerade hur vi skulle ha vår radio så passade vi på att köpa ett nytt databord med en bekväm stol därtill på fredagen.


På lördagen röjde vi ur på kontoret och monterade ihop stol och bord och fick det fint.



Nya datahörnan.



Man blir trött av allt arbetande.



Efter det körde vi ut till Hovdala och Äspet och kollade om fåren var borta och det var de, så vi släppte Tees fritt där och hon sprang runt och så mycket "mat" hon hittade. Vi körde och kollade hur Timo skulle hitta till sin nya massör och då ringde Carina och när vi talade om var vi var, så kom hon dit med sina hundar också. Som de sprang och vad det är vackert där ute med sina höstfärger.


Nu är vi nästan klara med pappersexercisen i kontoret och vi körde och tog ut Vittra en stund eftersom Carina och Shiva var på kurs. Tees och Gunilla  gick sedan hem, en rejäl promenad, men det var skönt i det klara vädret.

.


Kommentarer
Postat av: Lars-Erik och Elli

Grattis Timo på födelsedagen! Du är ung och hinner med mycket nu, och mera innan du är i vår ålder.

Hälsningar och kramar till dig och Gunilla från oss i Närpes!

2008-10-13 @ 22:16:56
Postat av: Christer och Nina i Lappland

Ja, vi får väl gratta på högtidsdagen:)

Just nu, 0.9 grader varmt!

På dagen ännu varmare!

(ingen björn har siktats än, det är lite blåbär kvar, plus en och annan ren eller älgkalv.) En kompis til oss plockade svamp härom dan, då var det nån som vrålade bakom busken, efter andra vrålet så konstaterande han att: här är det ingen svamp, jag går hem!!

Björnkramar från Lappland!

2008-10-15 @ 20:39:18
URL: http://www.oscarssons-lappland.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0