Hemma igen och med lite elände.


I våras, hade Timo stängt av cirkulationspumpen för att spara el och nu när han skulle sätta igång den, gick den inte. Ingen värme (förutom från lilla luft-luft pumpen) och inget varmvatten, hu! Gunilla skulle vara duktig och tvätta några maskiner tvätt och satte igång maskinen. När vi sprang upp och ner och kollade värmen och vattnet, tittade jag in i badrummet.

Fy, det flöt vatten på golvet och alla tvätthögarna var genomblöta, men maskinen gick inte. Vår lille "husskötare" hade gjort rent silen innan vi for och inte satt den på plats riktigt. Jämmer och elände. Det gick snabbt att ordna till silen, men all våt tvätt! Jag som skulle vara duktig för en gång skull. Timo ringde vår kompis Kjell och han lovade komma så fort han kunde. När vi satt och kurade i soffan, med Tees i knäet och det var mörkt ute, knackade det på dörren och Tees skällde (en dum vana, som hon fått på semestern) men det var ju bara Carina, som kom med våra tidningar. Hon släppte in sina hundar, som blev glada och Tees också, men så morrade Vittra till och Tees hoppade upp i husses knä och sen Carinas, vad är det här, tycktes hon tänka, så gör hon ju aldrig och jag är rädd.

På tisdagen gick Timo på kolgympan igen, men vad tungt det var. Vi hämtade posten hos Christel och så ringde Kjell att han var på väg. Han grejade med pumpen och så väntade vi en timme med fika och så kollades det igen. Nu skulle det nog ordna sig sa Kjell och vi blev glada igen. Han tipsade: Stäng aldrig en cirkulationspump!

Carina ringde och frågade om vi skulle med ut på Hovdala med hundarna och det gjorde vi. Det vara de 3 musketörerna igen och allt var frid och fröjd och Tees glad.





Vi fick reda på att Andreas skulle in på operation av hjärtat nästa dag. Hela onsdagen hade vi det i huvudet, att nu opereras Andreas och lilla Moa ligger där inne också för kramper, ett tufft liv för Thomas och Christin.

På torsdagen var det dags för skola för Timo och han blev glatt överraskad av Anette, när hon undrade, om han kunde berätta lite om resan för barnen. Det kan jag väl, sa Timo och Anette gick in på Google Earth och Timo visade ungefär hur vi kört och sen såg han att Anette hade tagit fram Timos Corner och han berättade till bilderna. Barnen var mycket intresserade och en ville att han skulle ta Tees med till skolan. Men Timo sa, att det var lite svårt, hon var så busig, men sitter hon inte, om du säger till henne? Det gör hon ju, men hur länge?

På fredagen hade vi bestämt med Carina att vi skulle äta ute på Hovdala slott, det var en buffé, som vi missade i somras. Vilket matbord, som tur var det mycket grönt och lax, så vi kände oss lite nyttiga ändå.






Efteråt blev det en långrunda med hundarna.  Visst är det vackert på Hovdala. Timo och jag var rent slut när vi kom hem så det blev vila.




Nina, ser du att det finns får här nere på Hovdala och ganska många!



På lördagen skulle vi hjälpa Carina att sätta upp en stor spaljé på hennes altan och så skulle hon bjuda på rökt höna, något som vi aldrig smakat förut. Den skulle kokas och den var så stor att den hade räckt till flera till och gott smakade det.



Carinas nyförvärv Milton.



Medan Timo och Carina spikade och mätte




så klippte jag lite gräs men det kändes tungt så det fick bli i många omgångar. Vi hade varit lite oroliga att det blev för mycket bilåkning för Tees, men när hon tyckte att det var för stökigt, såg vi henne gå bort till Carinas bil och hoppa in i bagaget och lade sig till ro. Så det var nog ingen fara med det.





När vi nu var så aktiva, så föreslog Carina att vi skulle ta vår gamla Electrolux och göra äppelmos på söndagen efter hennes hundträning. Hon vet att Timo älskar äppelmos till morgongröten. Sagt och gjort, vi tog också med elplattan från husvagnen, så vi stod ute på altanen och jobbade. En del vilade lite mer än andra.










Vädret var underbart med sol och värme. Det blev riktigt mycket äppelmos när vi var färdiga men vi var ganska trötta efter allt "slitet".




På måndagen gjorde vi vår första service på bilen, oljebyte och filter. Gunilla undrade om det var guld de hällde i bilen så dyrt var det. Men det måste ju göras.

På tisdagen var det ingen kolgympa, så vi beslöt att åka ner till Lunds sjukhus och träffa Andreas och Moa.

En gammal mölla på väg ner till Lund.



Andreas var pigg när vi kom och kramades rejält, han hade inte tid att ta sin medicin, vi skulle ju kramas först.






Han hade piggnat till på måndagseftermiddag, innan var det inte mycket med honom. Vi hade med oss en slags griffeltavla att rita på, som man lätt kunde radera på och så inga lösa färgkritor, så att det kladdade ner i sängen. Andreas uppskattade det och började rita.




Men vilken lyx de har, han hade en tv att titta på och en att spela spel på, så han kunde nog förströ sig. Som vi satt där kom Thomas upp med Linnea, för de skulle sitta i en diskussion, så Linnea var hos oss och naturligtvis ville hon också ha en present. Men som vi sa, du är inte sjuk och då svarade hon snabbt men Moa är det.



Här är det bus på gång.


Vi gick ner på lekterapin och oj vad det fanns grejer av alla slag, för att underhålla barnen med. Timo och Andreas spelade biljard och Linnea grejade i "köket".



Biljardspel.



En underbar tavla i lappteknik.





Sedan var vi i spelrummet där Andreas spelade trummor och såg lycklig ut. Det var inte mycket ljudisolerat, så efter ett tag gick vi ut igen.




Andreas började bli trött så vi kramade honom adjö och skulle gå upp med Linnea till Thomas. De hade fått byta rum just innan, så vi hittade knappt dit. När vi kom fram så hade Moa just fått ett krampanfall och det var hemskt att se, så vi gick efter ett tag. Det är tungt för familjen och nu när Thomas har Andreas också på sjukhus.

På onsdagen hade Timo tid hos tandläkaren och hon lagade en tand där det hade gått av en bit, annars var det bra. När vi ändå var på Kristianstads sjukhus, så beslöt vi oss för att gå in på ögonavdelningen, för Timo har haft problem med ögat, som han opererade förra året. Vi chansade, antingen tittar någon på honom eller så får han en tid. Lyckligtvis så tittade en sköterska på honom och hon sa, men du gråter ju. Hon hade läst hans journal och kunde allt om problemet och såg att locket drogs in i ögat igen. Kanske hade det andra börjat lite också. Hon skulle meddela doktorn, som opererat honom, så fick hon ta ställning till när han skulle komma. Men om det blev värre och om han såg sämre skulle han komma genast. Han fick också plåster med hem att sätta på särskilt på natten, så att locket inte rullade, då kom ju fransarna också med och de kunde skada ögat. Han fick ljusbrunt plåster, ja då syns det ju inte så mycket, sa Timo, annars får du väl sola lite mer, svarade hon, så hon tyckte nog inte att han var mycket solbränd.

Sedan tyckte vi att vi var värda lite mat. Och Rune vet du vad det blev? Jo kåldolmar och de var jättegoda. Vi handlade lite mat med hem och på vägen hem, körde vi inom en blomsterhandel och köpte 3 st klätterrosor till vår nygjorda vägg i uthuset. Men först skulle vi måla locken en gång till, så det blev gjort på eftermiddagen.



 och efteråt blev det fika ute




 Sen klippte Timo våra vackra buskar längs Stambanegatan.




Nu förväntas det att vi skall gräva rabatten och sätta ner rosorna, men först måste vi klura ut vilken spaljé vi skall ha. Timo klippte lite buskar och jag åkte med Carina och hundarna till Hovdala, var vi tog en lång runda, bra för både oss och hundarna. Men jag var trött när jag kom hem.  Vi hade varit så aktiva hela dagen att det blev lite tv-tittande och sedan sängen.


Tack Christer för upplysningen att statyn av "gubben" var Vildmannen, som väljs varje år i Storuman. Vi skall gå in på dina adresser och kolla husen, nu när vi varit där. Intressant.




Tack Jeanette som berättade att det var Bengt Lindström, som i samråd med Timrå kommun gjort Y:et vid infarten till Midlanda flygplats och det invigdes 1995. Sommartid är det öppet för turister.




Torsdag, skoldags  för Timo  och det trivs han med och Siv kom in och vi var en liten, liten runda på stan och sedan fikade vi ute i uterummet. Vädret var underbart, det gäller att njuta för de har lovat kallare väder framöver.



Kungen.



Vi var och köpte läkte som vi skall göra en spalje av och måla den röd.


Kommentarer
Postat av: Jeanette

Kul att kunna vara till hjälp !



Jag bor ungeför tre mil norr om Y:et, i Härnösand, därför känner jag till monumentet.



2008-10-10 @ 18:51:05
Postat av: Alina

Hej hopp! Kikar in:) Ha en trevlig Fredag!

2008-10-10 @ 18:53:52
URL: http://emmiealina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0