SEMESTER


Hässleholm 20 augusti, 2008 skulle vi åka iväg på en långtur som visade sig bli över 530 mil, med husvagn och Tees.

Efter mycket problem med laddare och gas, när vi hade packat in i husvagnen, märkte vi att vi inte kunde tända lamporna. Batteriet hade laddat ut och det hjälpte inte att försöka ladda upp det. När vi så skulle sätta kylskåpet på gasolen fungerade det inte heller. Timo jobbade och slet och kunde inte hitta felet. Till slut så var det en kran, som bilbesiktningen hade stängt vid besiktningen, så vi fick äntligen igång kylskåpet.

Kl 11 55 med Kias vägmätare på 317, körde vi till Vinslövs husvagnscentrum för en koll.  Batteriet var kass, så vi köpte ett nytt, plus en elplatta, kan vara bra att ha på färden.


Vi lämnade Vinslöv kl 13 05 och kom till Emmaljunga där vi lunchade. Alltid när vi bodde i Vittsjö och skulle köra mot Stockholm, så ville Timo ha första mackan i Emmaljunga ca 2 mil hemifrån och denna gång blev det mat också. I Ödeshög stannade vi och tankade o fikade i husvagnen, det regnade lite. Så vi försökte parera mellan skurarna.





Första natten sov vi norr om Norrköping bland långtradare, Klinga hette stället nära golfbanan. Tyvärr hade vi ställt oss i en kurva, vi tyckte att vi kom undan bäst där. Men en chaufför tutade som en galning och påpekade att det inte var ett lämpligt ställe och det höll vi med om och lovade att aldrig göra om det.





Kl 9. 00 körde vi vidare på vårt äventyr och vi rastade nästa gång vid Gävle Bro ett jättefint ställe och Tees fick en långrunda. Färden gick vidare mot Hudiksvall och vi övernattade på MalnBadens camping, vi hade varit där förra året också. Tees badade i havet och vi satt ute i solen.




Tees i havet och sedan inne i husvagnen.




På kvällen bastade Timo och jag och det var skönt. Timo ringde Mikael Nordberg i Njurunda och han berättade att de hade haft blixtnedslag så allt data och tv o el var borta. Vi lovade att komma dit och träffa familjen. Efter en lugn natt, ingen lastbil som tutade, så for vi till Sundsvalls Golfklubb. Micke bjöd på lunch och sedan slappade vi lite innan det var dags att träffa familjen.

Micke, Joakim och Tees.



Det blev en glad överraskning då det visade sig att Susanne väntade barn, så Joakim skulle bli storebror. Susanne bjöd på kyckling och det smakade gott. Vi gick en promenad med Tees och såg var blixten hade slagit ner och så träffade Tees en snäll hund.





Så här såg det ut efter blixtnedslaget.



Puss, puss.

Vi körde ut till golfbanan och husvagnen och Tees fick en fin runda lös på banan och så hade vi ytterligare en lugn natt.

På lördagen de 23 aug lämnade vi Njurunda, där vi såg ett stort sträck gäss på väg söderut.

Vi stannade till Vid Böle Grillen och tog en hamburgare, gott. Det var en fin plats som Vägverket hade ordnat med toaletter och fina parkeringsplatser och så grillen. En lämplig övernattning, på hemvägen?




Vilka vyer vi såg även om Timo inte gillar att köra över broarna, han lider av höjdskräck.





Vi njöt av naturen på vår färd norrut och mot kvällen, när vi blev trötta hittade vi  en camping vid Junsele djurpark, så vi körde in. Det fanns inget folk i receptionen, men man kunde ringa ett telenummer, men ingen svarade. De som campade där sa att han kommer under dagen, så vi tog en plats och kopplade upp oss.

Vädret var fint så vi satt ute och fikade. Rätt som det var såg vi en lös räv springa där, hade den rymt från djurparken?





Vi drog oss in i husvagnen och skulle natta och vi märkte att vi inte hade någon värme eller el i vagnen och gasolvärmen var det också fel på. Vi kopplade upp oss på en annan elstolpe, men det hjälpte inte. När vi höll på i mörkret märkte vi att det vara 2 rävar som sprang omkring och troligen letade mat, men de drack ur Tees vattenskål så något blev det ju i alla fall. Timo tyckte att det var otrevlig med rävarna så vi gick in.





Vilken kall natt det blev, tur att man hade långkalsonger och "duntosssor" med sig. Ingen värd kom dit så det blev en snabb och tidig avfärd mot Dorotea, där vi hoppades kunna hitta felen med värmen.



En så här trolsk syn mötte oss, med dis över vattnet, vad vi njöt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0