Södra Sverige

Så var vi då på väg ytterligare söderut. På morgonen for vi från Ängby camping hemåt.




Efter Norrköping svängde vi av för att köra kustvägen hem istället för E: 4an. Vi tankade och fikade i Valdemarsvik och njöt av att vi fortfarande var på semester.




När vi kom till Västervik ville Timo visa vilken vacker stad det var, så vi svängde in till centrum och visst var det vackert



En vacker rondell.



Gammalt pampigt hus.





och så hamnade vi på Västerviks Golfklubb och vilket klubbhus. Timo köpte glass där.




Det blev vyerna i centrum en gång till och så fortsatte vi söderut.



Sen eftermiddag hittade vi en camping i Oskarshamn, Havslätts camping som låg vackert ute vid havet. Det blev bad för Tees, som hon verkade uppskatta och vi var nästan ensamma på campingen.




Tees älskar vatten och Timo låter henne gärna bada.







På kvällen såg vi hur Gotlandsfärjan kom in i hamn, fullt upplyst. Man såg även andra stora båtar som passerade förbi.


De som bodde där ute hade en underbar natur runt sig och vilken väg till sina arbetsplatser, helst om de cyklade eller gick. Dit kan vi tänka oss att åka fler gånger. Så kom då måndag morgon och vi hade sista etappen kvar hem. Det kändes lite rått i luften från havet. Nu längtade vi lite hem och efter våra egna sängar. I Kalmar regnade det, så resan skulle både starta och sluta i regn, men i Karlskrona blev det uppehåll. Vi blev hungriga och beslöt att äta "ute" för sista gången, så det blev på Dinners, söder om Ronneby.




Mätta och belåtna gick vi ut i bilen för sista biten hem, på vägen körde vi förbi Carinas underbara semesterställe, Bredavik, men vi ville hem och körde inte in.




Så svängde vi då in på Floragatan och huset stod kvar och allt såg lugnt ut. Vi parkerade husvagnen och släppte ut Tees, som sprang runt och nosade och var glad över att få vara hemma och fri igen. Det var ändå skönt att vara hemma igen, med en massa minnen och vackra vyer som vi hade sett och framför allt träffat många goda vänner så vi är jättenöjda med resan. Nu återstår bara att tömma husvagnen och få allt på plats, men det finns en dag i morgon också.

Timo hann med att dammsuga bilen.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0