Stockholm med omnejd

På fredag morgon for vi vidare mot Stockholm efter att ha sovit ut. Timo hörde att Landskrona Bois, sensationellt hade vunnit över Örgryte och vi tyckte att det var värt att fira, kanske med en tårta. När vi granskade naturen, såg vi att träden var mycket grönare än norrut, hösten hade inte kommit så långt ännu. Så bar det av till Väsby golfbana någon timme tidigare än som var bestämt med Pär.Himberg. Men en annan Pär, Öhman, träffade oss och visade oss runt lite innan Pär Himberg kom. Bl a såg vi att Kjell Lilja huserade i gamla klubbhuset med sin firma Turfcenter, men ingen var där. 

  

Vy över Väsby golfbana.



Pär Himberg och Timo.

 


Vi pratade en stund med Pär och så for vi till Ängby camping i Stockholm och ställde upp husvagnen. Det är en camping som har öppet året runt och är betydligt mer belagd än de andra vi varit på.

En vy, Drottningholms Slott, som vi sett så många gånger när vi bodde uppe på Ekerö.



Vi for ut till Troxhammar golfbana men på vägen ut mötte vi Kenth, som kom cyklande mot oss, men vi hann inte stanna. Väl ute på Troxhammar var personalrummet tomt så vi träffade ingen. Därför körde vi så in till Stockholm och Suzan och barnen. På väg in hamnade vi i rusningen och jag sa spontant, att va skönt att vi har vårt lilla hus i Hässleholm och slipper såna här köer. Jag har alltid gillat tempot i Stockholm förut, men man börjar väl bli gammal nu. Suzan bjöd på lövbiff som smakade gott och barnen busade med Tees.

Suzans vy när hon tittar ut genom fönstret och i trädgården, underbar.




"Blecket" Blecktornsgränd uppepå Mariaberget. Här bor vår Suzan med sin familj.





Bus i trädgården.



Vi for ut till campingen på kvällen efter att ha lovat komma tillbaka nästa dag.


På lördag den 13 september for vi ut till Drottningholms Golfklubb, förlåt Kungliga Drottningholms Golfklubb så att Tees kunde springa av sig lite och så gick Timo runt och inspekterade lite.







Efter det åkte vi ut till Bro, till Tage som hade ringt innan och hälsade på honom och hunden Lucky.




Det var många gamla minnen som dryftades och vad gör han och han nu för tiden? Lucky fick stanna inne



när Tage gick ut och hälsade på Tees, eftersom hon börjat löpa.
 



Hannah och Svante på Hornsgatan.


Därefter for vi in till Suzan på "Blecket" igen. De hade varit på stan och handlat så vi mötte dem vid Hornsgatan- Mariatorget och vi gick och köpte en tårta för att fira Bois.





Morfar med barnbarnen.




Morfar och Hannah lajjar lite.



Det blev god mat igen och kaffe och tårta. Tess har blivit van vid att sitta vid bordet i husvagnen och här är hon lite trött och vilar huvudet.



Svante lekte ute i trädgården med Tees



och Hannah gick en promenad med henne. Far i huset Sven, var inte hemma utan ute på sommarstället, Mefjärd och lade tak på nybyggda toan, boden, så honom träffade vi inte. Och till sist följde Suzan och Hannah oss till bilen och vinkade av oss.



En sista ploj.



Vi hade fått en kasse med kläder, till  kusinen Sandra, som Hannah hade vuxit ur, oj vad många klädpaket vi fraktat, från Marcus till Svante och som sagt från Hannah till Sandra.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0