Fria aktiviteter i Berlin.

På vägen in till Berlins centrum körde vi längs Frankfurterallee och förbi AlexanderPlatz igen förbi Maria och Nikolaikyrkorna som är Berlins äldsta. Längs Unter den Linden och Friedrichstrasse och Potsdamer Plats, samt Kurfürstendamm bl.a.

När vi släpptes av busssen för egna aktiviteter, letade vi efter någonstans att äta och det blev vid en kiosk, där vi provade på typisk tysk mat korv med tillbehöv.

På vägen hade vi passerat Kaiser-Wilhelm-Kyrkan som blivit bombad och skulle repareras, men man bestämde att behålla den i sitt skick. Fransmännen skickade  blå mosaikstenar, som man byggde upp 2 byggnader med och som gav ett otroligt sken inuti. Vi beslöt att gå dit och titta på kyrkan. 


Den var otroligt vacker. 




Här ser man skadorna.







På vår vidare färd stannade vi och lyssnade på ett band som spelade otroligt fin musik, det var så medryckande att Timo hade kunnat stanna där hela dagen.



Ser ni mig i bakgrunden?



Sedan träffade vi på ett fenomen som vi upplevt tidigare i Barcelona. Personer som står alldeles stilla, men när de får en peng gör de olika rörelser.









Timo var tvungen att prova, vad som skulle hända.




Kolla glimten i ögat och Timo trivs!! Men att de kan stå så orörliga så länge.




Ett annat trevligt färdmedel, en hästdroska i sakta lunk.





Vad var nu detta, världens längsta dam?? Nej hon hade nog styltor under kjolen.




Nu var det äntligen dags att handla vykort, så att man kom ihåg lite när man kom hem.





Här är vi inne bland julmarknadsstånden, vackert men det var mest mat och dricka där inte så mycket julgrejer egentligen.







Nu har vi hamnat i ett stort varuhus med en jättegran, men Timo klarade inte av att vara där inne så länge för astman, sa han i alla fall. (hm) Så det blev inte handlat något alls.




Sedan var vi trötta och fikasugna och vi hittade ett kafe- ölstuga och vi gick in. Men det var fel ställe, som vi hade hamnat på, framme vid disken stod 2 personer klädda i långa kläder och turbanhattar och när vi tittade oss runt satt det bara 2 herrar vid varje bord, det var ett gayfik och det röktes för fullt där. Så vi var tvugna att gå därifrån och vi vågade inte fotografera de 2 transerna.

Efter ytterligare en promenad hittade vi ett kondis och tog choklad med vispgrädde och en tårtbit vars. Jättegott, men jag orkade inte äta allt. (Men Timo kunde)



Sedan hämtade bussen upp oss igen för färd mot hotellet och för en middag på stan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0